Een paar kouden en heldere nachten vielen de liftexploitanten in het Sauerland te deel in november. In Schmallenberg, Winterberg, Willingen en Olpe-Fahlenscheid hebben zij al ijverig sneeuw gemaakt. Bij de zeer lage temperaturen was de productie groot. Toch gaan dit weekeinde maar op enkele plekken de liften draaien. Daartoe behoren het skigebied Ruhrquelle met een transportband en het skigebied Bödefeld-Hunau met een sleeplift.

15196096_10154295368728732_4001698687808315090_o

In de skiliftkarussell Winterberg gaan op zijn minst vier liften open. In elk geval moet de as tussen Remmeswiese en Poppenberg open gaan. Al naar gelang de weersomstandigheden besluiten de exploitanten of er meer liften open gaan. De wintersportomstandigheden gelden als goed tot zeer goed. Skiën bij baanverlichting is vooralsnog niet mogelijk. Recente lift informatie wordt elke ochtend online hier weergegeven. Op dit moment is het niet al te mooi, en grijs maar daarentegen een mooi shot van gisteren. Hier een blik op het Landal skilife park. Zie hoe mooi de pistes erbij liggen.

screenshot-at-dec-01-12-56-31

 

De gebieden moet het op dit moment nog van de kunstsneeuw hebben. een flink pak sneeuw is er helaas nog niet gevallen. Dit is ook de reden dat er nog geen loipes beschikbaar zijn. Maar een mooie wandeling door het gebied bied ook een heel mooi weekend voor de niet-skiërs.

Voor vrijdag worden temperaturen boven nul verwacht en wat lichte regen, die in de loop naar zaterdag overgaat in sneeuw, zo melden de weersdiensten. De zaterdag zelf is droog en koud. Op zijn laatst in de middag is op de bergen de vorst weer terug. Zaterdag en zondag wacht de gasten opnieuw prachtig winterweer met lange zonnige periodes. ’s Nachts dalen de temperaturen tot 6 graden onder het vriespunt. Dan kunnen de skigebieden doorgaan met het produceren van sneeuw. De aanstaande week blijft koud en droog, zodat de basis voor sneeuw uitstekend blijft. Wie o Wie gaat er heen?

screenshot-at-dec-01-12-48-30


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

11 reacties

Gesloten voor reacties.