AVONDUPDATE! Vlissingen heeft bij temperaturen rond het vriespunt echt hevige sneeuw. In delen van België zal het niet anders zijn. Volg hierrr de sneeuwval live op de videowebcams van Vlissingen. Camera 2 bij de blauwe horizon met lantarenpaal is de mooiste en die is ook steeds overbelast. Probeer het toch via deze link. Volg hierrrrr de sneeuwval op een live webcam voor Rotterdam. Valt daar om 22.42u nog erg mee. Schevingen was al mooi wit vanmiddag en ook daar sneeuwt het nog. Zie scheveningenlive.nl.

Er is te weinig veranderd om vanavond voor de skigebieden een heel nieuw weerbericht te tikken. Op de korte termijn is wel verrassend dat het donderdag echt heftig kan gaan sneeuwen in Oostenrijk bij oostenwind. Zie hierboven en kijk in de wintersportweerkamer na 01.00 uur wat de GFS18 en na 07.00u wat de GFS00u ervan bakt. Op de langere termijn blijft het zo dat het Europese model het meest bestendig kou berekent en dat de GFS blijft zeuren dat het na het volgende weekeinde over is. Hieronder 3 pluimen voor nu de spannendste want 11-stedenregio Noord-Oost: 

Klik voor groter beeld

Helemaal top natuurlijk die nieuwe dip vanaf de 21e! En ook naar het einde toe in de spaghetti zeer hoopvol met continu nachtvorst en amper dooi ’s middags! Er zit wat neerslag bij op 3 momentjes (hier niet te zien) maar zeker geen sneeuwhopen op de 11-stedenroute (ijs tegen die tijd ook dik genoeg om machinaal te vegen).

Winterplaza berekent de ijspluim op basis van het ECMWF ensemblegemiddelde anders zou je nu wel een dip na de 21e zien. En het blijft toch zo dat 15cm op de hele 11-stedenroute is waar het om gaat? Die is ook zonder nieuwe dip binnen handbereik. Half centimetertje, na half centimetertje, na half centimetertje. Zie ook nog even het middagbericht met allerlei nieuwtjes voor ijsmeting en -verbetering.

De GFS wordt weer zacht vanaf de 21e maar in de pluim zie je dat deze berekening een onwaarschijnlijke uitkomst is. Daarom hoeven we in dit stadium ook niet naar die neerslagpieken vanaf de 22e te kijken. Ook niet voor de Alpenlanden dus.

Geef hieronder je algemeen begrijpelijke reacties en ga voor een meer technische discussie over de nieuwe runs en ensembles naar dit weerpro artikel.

Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads 
[fbphotos id=530903750277168]
Om toch nog een beetje in de Alpensfeer te blijven, maar weer de uploads van de dag met niemand minder dan onze eigen Jelte in St. François Longchamp. En onze Simone zit blijkbaar weer op de camping in Brixen. Tenslotte zien we een wel heeeeel erg mooie kiek van ene Erik de Rijke uit Val Thorens. Die dingt mee naar de prijzen van mooiste kiek van het seizoen.

Categorieën: Elfstedentocht

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

136 reacties

Gesloten voor reacties.