Afgelopen maart was ik in de Portes du Soleil en na weken van warmte en sneeuwloosheid sneeuwde het ineens flink. Tijdens die week nam ik deel aan een freeride skitoer met het nieuwe skimerk White-Doctor. De man hierboven op de foto is “the Doc” alias Bob. Zijn echte naam is Eric Bobrowicz en hij was altijd ontwerper bij Rossignol voor hij onder een eigen merk zijn eigen filosofie van ski’s kon neerzetten. Het merk onderscheid zich met een eenvoudig te begrijpen lijn van types van smal tot breed en in een normale variant en een lichtere toerskivariant. 

Ik heb die week een paar dagen op White-Doctor ski’s geskied en van smal tot breed met of zonder twintip bevielen ze uitstekend. Heerlijk allround. Dat wil wat eggen want het is uiterst zelden dat je een ski aan hebt waar je net zo makkelijk op carvet als dat je er op door zware poeder draait. Wat mij betreft is White-Doctor de geheimtip van dit moment! Hierboven een veel te lange video die ik pas de afgelopen dagen met erg veel plezier heb ge-edit! Op 7:30 begint de heerlijke poederafdaling.

Hierrr een eerder gepubliceerde video van mijn avonturen destijds met onder meer een idiote klap van een springschans…

Categorieën: Video

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.