Afgelopen maart was ik in de Portes du Soleil en na weken van warmte en sneeuwloosheid sneeuwde het ineens flink. Tijdens die week nam ik deel aan een freeride skitoer met het nieuwe skimerk White-Doctor. De man hierboven op de foto is “the Doc” alias Bob. Zijn echte naam is Eric Bobrowicz en hij was altijd ontwerper bij Rossignol voor hij onder een eigen merk zijn eigen filosofie van ski’s kon neerzetten. Het merk onderscheid zich met een eenvoudig te begrijpen lijn van types van smal tot breed en in een normale variant en een lichtere toerskivariant. 

Ik heb die week een paar dagen op White-Doctor ski’s geskied en van smal tot breed met of zonder twintip bevielen ze uitstekend. Heerlijk allround. Dat wil wat eggen want het is uiterst zelden dat je een ski aan hebt waar je net zo makkelijk op carvet als dat je er op door zware poeder draait. Wat mij betreft is White-Doctor de geheimtip van dit moment! Hierboven een veel te lange video die ik pas de afgelopen dagen met erg veel plezier heb ge-edit! Op 7:30 begint de heerlijke poederafdaling.

Hierrr een eerder gepubliceerde video van mijn avonturen destijds met onder meer een idiote klap van een springschans…

Categorieën: Video

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.