IMG_7589

Anna Gabl, de dochter van de beroemde Oostenrijkse meteoroloog Karl Gabl, tipte me ooit dar er in Innsbruck een weercafé is. Dit Wettercafé zou een gewoon café zijn dat aan de muren allemaal beeldschermen met weerkaarten en zo had.

IMG_7584

Et voila!

IMG_7581

Deze toeristen uit de Allgäu (waartoe ook onze nieuwe partner Kleinwalsertal behoort) zitten hun verdriet weg te drinken en te roken (ja dat is echt nog bar in de Oostenrijkse horeca!) dat de Stubaier Gletscher dicht is door Föhn.
IMG_7591

Eigenaar Christiaan klikt met de muis op prikpunten in het ensemble op wetterzentrale.de (doe het ook eens) en geeft aan dat het echt wel weer wat beter wordt. Christiaan was meteoroloog maar was zijn zittende beroep beu. Dus pachtte hij een café en ging hij veel gezonder staand aan het werk. Nu nog ff die rookwetgeving. Want zonder dat ga je failliet als je als cafébaas het goede voorbeeld geeft.

IMG_7586

Echt een leuke bar. Niks bijzonders. Dat brengt mij op het volgende idee: als er iemand is die dit leest die eigenaar is van een café met een vrije muur voor wat beeldschermen en bij voorkeur ook met een weerhobby, of dat je zo iemand kent, meld je dan even bij mij dan gaan we samen aan de slag met weercafe.nl die ik net heb geregistreerd. Heet je café op dit moment bijvoorbeeld Café Kobalt (een van mijn favoriete werkplekken in Amsterdam), dan zou het bijvoorbeeld worden het Kobalt Weercafé. Nu ja het is maar een idee. Neem allemaal zeker nog een kijkje op wettercafe.at (vanochtend is de website even down) en meld je aan voor de nieuwsbrief. Christian dat is de enige plek waar Christian nog weervoorspellingen doet.

IMG_7593

Van Innsbruck weer op weg naar Salzburg waren er wilde taferelen in de lucht zoals deze twee hoedjes (kruising tussen cumulus en lenticularis) boven bergtoppen. IMG_7594

Achter me een wonderlijk lichtspel zag ik steeds in de buitenspiegel…

IMG_7596En hier wel diverse lenticularissen te herkennen aan de vorm van een lens, lins of sigaar. Wat jij wilt. Rechts in het noorden zo tegen de Duitse grens bij Kufstein een dikke laag stratus. Dat klinkt heel ingewikkeld allemaal maar stratus is natuurlijk gewoon Latijn voor….. laag.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

6 reacties

Gesloten voor reacties.