niederhorn2405

We beginnen nog even in Zwitserland, maar het westen van Oostenrijk is ook mooi wit geworden zoals ik gisteren had geloofd. De sneeuwgrens is het verst gezakt in het Berner Oberland.

diedamskopf

Diedamskopf

lech2405

Snel door naar Vorarlberg. Lech am Arlberg.

zuers2405

Zürs (1717m)

ischgl2405

Ischgl

koudeinde

Amerikaans weermodel

Voor de Lage Landen staan de mooiste dagen voor de deur. De zon zal morgen doorbreken en dan hebben we tot zaterdag mooi weer. Zondag is onweer waarschijnlijk. Op lange termijn zie je de zwarte lijn weer omlaag duiken met maxima rond 15ºC. Dat is meteofiction hoor. Maar door het te zien kan het alleen nog meevallen.

sneeuw6juni

Binnen die koude hoofdriun zien we het op 6 juni weer sneeuwen in de Alpen. Herinner je je de sneeuw nog vorig jaar op 21 juni? Daar kwam zelfs een dodelijke lawine van. Kijk ook even naar de absurd natte en koude maand mei in Washington D.C. en de eerste sneeuwstorm in Nieuw-Zeeland.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.