Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Westelijke Alpenhelft komende dagen vol in de vuurlinie

check ook eens

45 Reacties

 1. Vincent schreef:

  In Wald am Arlberg(1000) geen sneeuwgrens van 1700m hoor. Nu al een dik uur dikke sneeuw met temp rond 0, en dalende. Sneeuwschuivers kwamen net voorbij rijden. Duimen dat het zo blijft!!

  • Frederic schreef:

   Des te beter. Nu ja, sneeuwgrns op 1400m en vorstgrens op 1700m. Ik was liever iets voorzichtiger deze keer Vincent. Let wel op, gaat om warmtefront, dus temps gaan later waar wat stijgen. Gelukkig niet veel, zeker niet waar jij zit. Jij zit dieper in de Alpen en daar zit de koude lucht wat meer vast. De warmere lucht glijdt er meer om heen.

   Laat morgen ff weten hoe de situatie dan is. Met fototje erbij 😉

   • Vincent schreef:

    Ga ik doen! Thanks voor je reactie(-:

    • Roland Bodegraven schreef:

     Nu al zin in morgen 😉 ik post er ook eentje. Hoe heet je huisje? Ik zit zeg maar boven het spoor en mijn ouders op de camping

     • Roland Bodegraven schreef:

      Helaas nu wel regen. Zitten echt op het randje hier. Misschien dalende sneeuwgrens in de loop van de avond en nacht?

     • Vincent schreef:

      Ja, ik ook. Vandaag was ook al uitmuntend. Net als de rest van de week… Wij zitten in haus Waldfrieden, aan de Arlbergstrasse. Nu regen inderdaad. Maar temp is in heel Vorarlberg langzaam aan het dalen. Goede hoop dus!

 2. Jannes schreef:

  Voor de Montafon gangers onder ons:

 3. Marcel schreef:

  Hey Frederic,

  Bedankt voor de avondupdate.
  Volgens mij valt er actueel natte sneeuw in Gargellen, als ik de webcam zo bekijk.

  Ben blij dat de reisdag zaterdag naar Oostenrijk goed gaat verlopen. ( hoe wordt het in Duitsland onderweg )

  Mooi als het vanaf zondagavond weer volle bak gaat sneeuwen, dat is toch het heuse wintersport gevoel.
  Bij de openhaard met een wijntje cq biertje en buiten de sneeuw zien vallen
  We zullen vanaf zaterdagavond wel wat foto’s plaatsen over de sneeuwval in Gargellen.

  Denk dat ik mijn Drone niet hoef mee te nemen gezien de slechte drone vliegweerverwachting

  gr,

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 4. Filzmooser schreef:

  Wat een fantastische dag vandaag in Filzmoos , verse sneeuw in de middag de zon een ontmoeting met een filzmooser auerhahn seppie……

  Al met al een topdag!

 5. Michel schreef:

  Hier in villars dikke regen nu, vanmiddag heerlijk in de de verse sneeuw kunnen skiën. Hopen dat er nu boven op de berg wel mooie sneeuw valt, zodat we morgen weer kunnen genieten.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_0148.PNG

 6. Tizzossos schreef:

  In Châtel is het sinds een uur aan het regenen waar het eerst nog sneeuwde. Benieuwd naar morgen (hopelijk valt de schade mee), maar vandaag heerlijke runs door de tiefschnee gemaakt.

 7. Hans schreef:

  Ik heb geen connecties in Alpen maar heb al vaak aangegeven dat maart een zeer sneeuwrijke maand is (geweest jaren lang).

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  Eind februari/ begin maart worden door accumulatie in voorgaande maanden normaliter de hoogste sneeuwhoeveelheden gemeten. Dat maart de sneeuwmaand is qua sneeuwval lijkt me ieder geval voor de regio Tirol/Salzburgerland niet op gaan (uit eigen ervaring vanaf begin jaren 80).
  Wel is het zo dat er in maart toch vaak boven de 1500 meter nog sneeuw valt afgewisseld door zonnige dagen en dan voelt het ook direct zomers aan.. maar ik heb ook wel zo nu en dan 10 dagen met zon gehad 😉

  • Jannes schreef:

   Even algemeen, zijn er bekende weeersites met weerdata tot pakweg 1900 voor de Alpen?

   Weet dat die er van Italië is. Kun je geweldig mooie grafiekjes mee maken 🙂

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Ben ik ook benieuwd naar. Ik wil wel eens weten hoe bijv devwinters in de jaren 30-40 waren en of er meer van dit soort warme winters geblokt zijn geweest. Te droog en te warm kenmerkt deze winter, en te warm toch al weer voor de 3e winter op rij.tegelijk is ook de noordpool 3 winters te warm geweest. ( Europa lag blijkbaar in de aanvoerroute). Wat de consequentie van die warme noordpool winters is? Snellere opwarming? Minder zeeijs? Of vooral meer warmteverlies de noordpool als open raam)

    • Frederic schreef:

     dat van te warm weet ik zo niet Martijn. Januari was in Oostenrijk bvb bitterkoud. Ik weet het niet zeker, maar ik vermoed wel dat in oostenrijk winter 2016-2017 uiteindelijk als te koud in de boeken gaat. Of toch minstens als normaal (wat temp betreft).
     Gek trouwens dat je over noordpool begon. Daar dacht ik in bericht morgen nog iets over te schrijven.

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Ik volg de noordpool ook een beetje… zeeijs heeft de laatste jaren inmiddels ingehaald en de temperatuur is ook voor het eerst in jaren op de winterse normaalqaarde geweest. Ik ben benieuwd wat jij gaat berichten over dit onderwerp @frederic

     • Menno schreef:

      Nahh, dat zou ik (nog) niet doen: Februari was gemiddeld 3 graden te warm.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Via de Oostenrijkse wikipedia:

   Schnee Bearbeiten
   Der Schneereichtum ist hauptsächlich von der Seehöhe sowie von der Lage des Gebietes relativ zu den Hauptströmungsrichtungen abhängig und variiert dementsprechend stark. Unter 1200 m Seehöhe fällt die größte Schneemenge im kältesten Monat, dem Jänner. In den höheren Lagen verschiebt sich die Zeit mit den ergiebigsten Schneefällen wegen der dann milderen und wasserdampfreicheren Luftmassen auf März und April, in den höchsten Lagen auf Mai bis Anfang Juni.

   Kortom, de meest sneeuwrijke maand is afhankelijk van hoe hoog je zit..

 9. nico schreef:

  hoi
  ik vertrek 4 maart richting la rosiére dat worden problemen op de weg denk ik?? daar ter plaatse alle dagen volle sneeuw teveel van het goede nu . spijtig wij keken uit naar toch en paar dagen zon.of kun jij ons nog gerust stellen
  grtjs linda

  • Frederic schreef:

   helemaal gerust stellen kan ik je niet. Wel een beetje. Begin volgende week verschuift zwaartepunt sneeuw meer naar Noordkant Oostenrijk, dan dus meer kansen op zon in Frankrijk.

  • Roy schreef:

   Ik ben afgelopen januari met sneeuwval en wit wegdek omhoog gereden naar La Rosière zonder sneeuwkettingen maar met top kwaliteit winterbanden (Good Year Ultra Grip 9). Prima te doen!

 10. Frederic schreef:

  ps. GFS18 nu ook aardig op spoor van hogedruk op oceaan half maart

 11. Jornevalstar schreef:

  Hier in St. François op 1600m golft het een beetje. Bij intensieve neerslag zoals nu dikke zware vlokken, bij lichte neerslag zoals eerder vanavond wat miezerregen. Sneeuwgrens van 1700m denk ik prima ingeschat. Hopen dat de sneeuw morgen niet te zwaar is, 9 uur piste en rond 12 uur verslag, tot morgen en slaaplekker

 12. Roy schreef:

  Tja.. wat moet je hier nu van zeggen. Eerste dagen zijn wel duidelijk maar vanaf de 9e is het roeprap!

 13. desnaH schreef:

  Het sneeuwt als een malle in Ravenswoud (Fr)

 14. qlubtempo schreef:

  Hier in Val Cenis, tot gisteravond 22 uur sneeuw, 15 cm in het dal erbij gevallen op de berg wel meer. Lawinedienst weer druk met schieten. Sneeuwt nu ook weer,maar verwacht dat het in de loop van de ochtend opklaart en het zonnetje erbij komt. Morgen dan ook weer een zonnige dag. Van poederrossen tot zonneski dit is toch puur happiness!!!

 15. Harm (Zutphen) schreef:

  GFS 00z geeft zaterdag sneeuw, zondag droog, maandag en dinsdag sneeuw en daarna mogelijk zon voor de Haute Savoie. Waar kan ik tekenen? 🙂

 16. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_2088.JPG Mogge, zo het begint ergens op te lijken! Vannacht werd ik wakker van druk verkeer…..piste-bully’s! Ons weggetje werd al om 6 uur onderhanden genomen! Nu min 3, windstil en en het tettert lekker!
  En gelukkig geen mist!!! Nu eerst scheppen en dan skien op een mooi “dekbed”!

 17. Filzmooser schreef:

  Regen in filzmoos, hoop dat het snel droog word.
  Maar dat mag de pret niet drukken……

 18. Skiwi schreef:

  Update vanuit Seefeld in Tirol op 1200m: vannacht heeft de sneeuwgrens zo’n beetje rond deze hoogte geschommeld. Er is wat sneeuw gevallen, op de auto’s ligt een cm of 2-3, maar ‘t heeft ook wat geregend (miezer). Aan de webcams te zien lijkt het boven zo’n 1400m enkel te hebben gesneeuwd. Vandaag dus proberen wat hogerop te blijven.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Veel plezier skiwi ik heb 10 topdagen daar gehad!! Alles weertypen gezien en heerlijk geskied.tip.een wandeling bij de wildmoosalm is een aanrader wandelpaden lopen daar vanaf 1400 mtr en je kunt er met de bus heen

 19. Roland Bodegraven schreef:

  Hele nacht regen in dal, maar vanaf een meter of 1400 sneeuw sneeuw sneeuw. Arlbergpas moet daarom ook met kettingen en de flexenpas met kettingen voor vrachtwagens. Aangezien Lech op 1400+ meters ligt gaan we daar vandaag weer heen. Nu alweer zij in.

 20. Karin schreef:

  Val Gardena valt wederom buiten de prijzen. Zoveel verwacht, slechts 10 cm gevallen dinsdag en voor komend weekend wat vlokjes. Gelukkig zon in het vooruitzicht en wie weet, toch nog een wondertje ❄

 21. Hanjo Vd Berg schreef:

  Regen op 14/1500 meter in de Montafon. Redelijk zicht op silvretta. Mag wel gaan opklaren 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.