Zeilclub Hagelbeke (Gavermeer)

Zeilclub Hagelbeke (Gavermeer)

Het zat erin dat het vanochtend in België zou sneeuwen en nu gebeurt dat ook. En het gekke is: niet in de Ardennen! Ook niet in Sauerland trouwens! Nee, juist helemaal in het westen in West-Vlaanderen en Henegouwen. Op de Europese buienradar (still) kun je een beetje zien hoe het zo komt.  

Matthieu zegt: 5 maart 2012 om 07:18
Ik geloof mijn ogen niet, hier in Zwevegem belgie, sneeuwt het echt hevig ! En dit bij een halve graad, alles wordt wit. Wat een leuk geschenk!

Ik dook er even op mede vanwege de enthousiaste reactie van Matthieu vanochtend. Hieronder een mooi West-Vlaams setje cams…

[fbphotos id=366519140048964]

In de nacht op donderdag trekt het volgende front door en dan zal het westen niet in de prijzen vallen, maar maken juist de Ardennen en het Sauerland meer kans… 

Categorieën: Webcams

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.