montafon 11

Onze laatste dag voorlopig weer in Oostenrijk. Voorspelling is dat het een mooie dag wordt en we besluiten nog een mooie, doch korte wandeling te maken. Tussen 15.00-16.00u willen we weer in de auto zitten om terug te rijden naar Nederland. De wekker gezet en om half 9 met de eerste gondel in Schruns naar
Kapel-Hochjoch. Schruns is een prachtig dorpje in het centrum van het Montafon gebied. Aansluitend nemen we de stoeltjeslift naar de graat. Bijna bovenaan spelen 3 bergmarmotten recht onder de lift op de rotsen. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is heerlijk.
montafon 2

We wandelen op ons gemak naar de Wormserhütte. Daar nog klein topje op om foto’s te maken. Veel zon maar ook wolken rond de toppen. De ligstoelen staan klaar; er zullen vandaag vast nog velen volgen over hetzelfde pad. Na een lekker kopje koffie dalen we af aan de andere kant van de hut. De skiërs herkennen deze route vast! Welke piste zien we hieronder voor de Montafon gangers? Er liggen nog meerdere  sneeuwvelden en hier en daar wanen we ons in de winter… Het lijkt alsof de sneeuwsproeiers zo weer aan gaan en we op de ski’s naar beneden kunnen.
montafon1
montafon 3

Prachtige plaatjes

Maar nee, het is hartje zomer! Wie de foto’s vanuit andere hoek en op iets andere plek maakt voelt de zomer aan alle kanten…

montafon 4

montafon 5

montafon 6

Van cotrast naar contrast

Prachtig dit grote contrast. Na een mooie afdaling over een sneeuwveld gaan we door de langste skitunnel van de wereld, maar liefst 476mlang. De laatste sneeuwresten liggen nog op de bodem. Hier gaat het op ski’s vandaag zeker niet meer lukken. Wie is hier allemaal al eens doorheen geweest?

montafon 7

Aan de andere kant van de tunnel alweer een contrast: waar we de tunnel ingingen waren nog veel sneeuwvelden.

montafon 2
Aan de andere kant komen we terug in de zomer. Mooi zicht op Kristberg, Bartholomäberg, en Silbertal daar bovenuit zien we de prachtige Rote Wand. Nog wel wat herinneringen aan de winter hier: sneeuwkanonnen, stoeltjesliften, kabels waar de gondels in de winter aan hangen, en een bijna leeg bekken voor de kunstsneeuw. Kortom de (kunst)sneeuw aan deze zijde is echt op.

Montafon 8

We wandelen terug naar Kapell. Ook daar staan de ligstoelen klaar op het terras. We nemen er nog snel een kijkje. Ook even door de leuke verrekijker waarin de namen van alle zichtbare bergtoppen te zien zijn. Dat blijft leuk! Dan met de gondel terug naar het dal. Opruimen, inpakken en wegwezen.

montafon 9
montafon 10

Na 2 heerlijke weken met slechts 1 regendag, veel zon en hoge temperaturen, rijden we net voorbij Oberhausen de dikke plensbuien in. Ook in Nederland nattigheid. En toch is het ook weer fijn om (bijna) thuis te zijn. Groetjes Jacomien.

Volg Jacomien ook via haar eigen twitteraccount: @klostertalfan

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

7 reacties

jeroen · 7 juli 2016 op 19:01

Blijft prachtig daar….jaar of 6 terug war3n we er met van 2,5 week 3 goede dagen en rest in totaal 580mm gevallen tot snelwegafsluiting toe. Dorpje brand is ook heel fraai met de vrij hangende gondel.

Hans · 7 juli 2016 op 19:21

Toch ook daar al 2 weken mooi weer! Ondanks negatieve berichtgeving over het (komende) weer in Oostenrijk de laatste weken. Zou me niets verbazen dat daar volgende week prima temperaturen zijn met af en toe een (stort) bui. 🙂

Marco · 7 juli 2016 op 20:05

Mooi verslag. Paar keer in de winter heengeweest maar ook nu ziet het er schitterend uit. Best jaloers eigenlijk!

Mars · 7 juli 2016 op 21:04

Leuk verslag! 20 augustus strijken wij weer neer in het prachtige Montafon. Ben benieuwd of wij ook nog “oude” sneeuw gaan zien. Zin in!

Matthijs · 7 juli 2016 op 21:47

Leuk verslag, idd herkenbaar zowel zomer als winter!
Ik heb de vraag al eens eerder gesteld hier. Waarom is een speicher in de zomer vaak leeg? Voor het gewicht wat dan op zo’n berg ligt? En vult zo’n groot bassin zich weer volledig in tijdsbestek van een regenachtige week of korter? Iemand antwoorden? @hajo

    Asten (Harmelen) · 9 juli 2016 op 14:54

    In Gerlos vindt er regelmatig (jaarlijks) groot onderhoud plaats. Daarnaast lijkt me zo’n bak ’s zomers ideaal voor algvorming etc. Dat laatste is een gok maar kan me zo indenken dat je voor de productie vsn kunstsneeuw de meest ideale omstandigheden wilt creeren dus ook brandschoon water..

    Hans · 9 juli 2016 op 18:06

    Geen idee. Zie wel dat ze in de zomer vaak vol zijn. Mooi voor foto’s op voor-/achtergrond of om je in op te frissen , wat helaas verboden is…….
    Ach, 1 stevige regenbui in het najaar en ze lopen zo weer vol 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *