Yummie. Herfst zoals herfst in de Alpen moet zijn. Lekker de berg op om te picknicken in de zon. Ik ga vanmiddag ook picknicken….  zal me de bergen erbij voorstellen. Maar in Nederland dus ook gewoon fraai herfstweer? Is de Jaap Edenbaan alweer open? Moet ik nog wel trainen nu de Weissensee is afgelast? Als God humor heeft komt er nu natuurlijk 15-20cm natuurijs in heel Friesland komende winter.

Natuurijs, nevelmeren, sneeuw, regen, blauwe hemel … hoofdzaak de natuur zonder alle menselijke gekheid. Want we gaan een nieuwe fase van krankzinnigheid in samen lijkt het.

In Europa op weg naar teflon.

De hoofdrun in Nederland strak bovenin. Geen winter te bekennen behalve in Rusland dus. In Australië en Zuid-Amerika laat de winter zich nog even voelen met recordlage temperaturen. La Ninja?

PS Ik begon vandaag met Friesland en vraag afsluitend even aandacht voor een goede vriend die met de pen strijdt tegen onrecht, maar nu door Vadertje Staat kapot wordt geprocedeerd.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.