Yummie. Herfst zoals herfst in de Alpen moet zijn. Lekker de berg op om te picknicken in de zon. Ik ga vanmiddag ook picknicken….  zal me de bergen erbij voorstellen. Maar in Nederland dus ook gewoon fraai herfstweer? Is de Jaap Edenbaan alweer open? Moet ik nog wel trainen nu de Weissensee is afgelast? Als God humor heeft komt er nu natuurlijk 15-20cm natuurijs in heel Friesland komende winter.

Natuurijs, nevelmeren, sneeuw, regen, blauwe hemel … hoofdzaak de natuur zonder alle menselijke gekheid. Want we gaan een nieuwe fase van krankzinnigheid in samen lijkt het.

In Europa op weg naar teflon.

De hoofdrun in Nederland strak bovenin. Geen winter te bekennen behalve in Rusland dus. In Australië en Zuid-Amerika laat de winter zich nog even voelen met recordlage temperaturen. La Ninja?

PS Ik begon vandaag met Friesland en vraag afsluitend even aandacht voor een goede vriend die met de pen strijdt tegen onrecht, maar nu door Vadertje Staat kapot wordt geprocedeerd.

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.