Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Wereldtemperatuur gaat goede kant op voor wintersporters

check ook eens

32 Reacties

 1. Roland Bodegraven schreef:

  @hjs, geef jij je tuin noet teveel water? Daar worden de planten en wortels een beetje lui van. Dan wortelen ze niet diep genoeg en kunnen ze geen water uit de grond halen. Zelfs afgelopen jaar heb ik alleen hoeven sproeien tijdens de hittegolf. Maar goed, ik ken jouw tuin natuurlijk niet 🙂

   • Mark (Breda) schreef:

    Zo is het Roland. Tenzij je nieuwe planten/gras hebt.

    Wat sowieso slim is om geen droogtegevoelige beplanting te zetten. Je sproeit je een ongeluk en met vakanties e.d. moet jevaltijd hulp vragen. Gewoon slim nadenken.

    • Roland Bodegraven schreef:

     Uiteraard even opletten bij nieuwe planten, maar ook dan niet teveel. Vorig jaar tuin verbouwd en mijn verplaatste sering daarna teveel water gegeven. Had het bijna opgegeven, nul blad. Maar onder de bast nog groen en nu alsnog vol op in bloei 🙂

  • Hjs schreef:

   Eens, maar de boel is deels geheel nieuw ingeplant dus jong met nog weinig wortelvorming. En ook deels tegen een dijk, dus oplopend, dat deel is heel snel erg droog. Voor bomen en struiken is er natuurlijk nog niks aan de hand.
   Verder ook veel potten, die eigenlijk altijd droog zijn, regen of geen regen.

 2. Peter schreef:

  Wat ben je toch een domme man! De gemiddelde temperatuur over de afgelopen 30 jaar is gestegen.! En stevig ook. Je bent een zelf benoemde wetenschapper, luister naar en lees de stukken van de echte deskundigen. Laat je niet verleiden tot stompzinnige uitspraken alleen maar omdat jij een winterliefhebber bent. Stop ermee mafkees!

 3. P.Pan schreef:

  @Peter
  “”De gemiddelde temperatuur over de afgelopen 30 jaar is gestegen””
  Waar leest u dat ?
  “”de stukken van de echte deskundigen””
  Ook die lees ik nergens ?
  “” stompzinnige uitspraken””
  Best wel
  “”Laat je niet verleiden””
  breng ons niet in verzoeking.
  “”Stop ermee mafkees””
  Ben weg … ….

  • GBJ schreef:

   Uhmmm dat over die 30 jaar haalt ie uit de grafiek uit het bericht zelf….

   • Jeroen amsterdam schreef:

    Dat is toch allemaal statistische ruis… laten we gewoon even wachten tot eind deze eeuw. Inderdaad ja, dan zijn wij dood. Hebben wij de mazzel dat we in het moderne optimum mochten leven .

 4. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1589004533.jpeg[/img]
  @Mark(Breda) je vroeg gisteren of de sneeuw uit het dorp al weg was. Bijna, op een paar plekken na, o.a hier op de golf.
  Nu heerlijk weer, maar vanaf morgen begint het te veranderen. Maandag een grote plas, misschien een beetje natte sneeuw hier in het dorp, maar voornamelijk water. Stabiel zomerweer is het hier zeker nog niet, maar dat is normaal begin mei.

 5. Frans V schreef:

  Ec control run gaat voor hittegolf 19 tot 23 mei. Bijzonder hoe droog het is en blijft.

 6. Hjs schreef:

  Trouwens 30 daags weer onder de normaal gedipt, zal volgende week flink rood gaan uitslaan. Einde maand wel weer mogelijk richting 30c…

 7. Geert schreef:

  En steeds maar die eindeloze NO- EN O-winden. Geen wonder dat het kurkdroog blijft! In de winter lijken deze winden het geen dag vol te houden…anders hadden we onvervalst natuurijs. Die constellatie van de verschillende drukgebieden lijkt een trend…

 8. Remko schreef:

  New York kreeg gisteren sneeuw, sinds 1977 niet meer voorgekomen. Temperaturen een graag boven nul. Ten noorden ervan werd het zelfs wit. En hier tot ver in mei, redelijke temperaturen. Hittegolf? Ik zie deze niet. Eerder tussen 15-20. Maar helaas nauwelijks neerslag.

 9. Heb er eentje voor Petertje, een film van niemand minder dan Micheal Moore waarin mooi wordt uitgelegd hoe het nou werkelijk zit met hernieuwbare energie aka the green deal.
  https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE&t=7s

  Ik heb er eigenlijk twee, deze reportage laat mooi zien hoe men grafiekjes opmaakt en wat je er allemaal mee aan kan vangen:
  https://www.youtube.com/watch?v=PC1Dw1lfLtI

  Ondertussen regent het @Puurs en de vooruitzichten zijn niet bijster positief maar goed, we nu éénmaal door de zure appel heen. Fijne dag nog @ iedereen !

 10. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1589136532.png[/img]
  En de crash is daar; we zullen het gemerkt hebben toch? Bijzonder veel wind uit het NNO ook; Hoek van Holland zal nu ongeveer een uurgemiddelde windkracht 8 te pakken hebben!
  Fascinerend weer hoe goed dit al ruim een week in de modelverwachtingen zat!

 11. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/05/1589136762.png[/img]
  Sneeuwval inderdaad geminimaliseerd en ook qua temperatuur zijn de scherpste randjes er wel af, zeker voor de lage landen. Wel koud maar geen datumrecords zo het lijkt. Toch gaan de Franse Alpen -wel op hoogte (boven de 2000 meter) – waarschijnlijk enige decimeters pakken en delen van Duitsland, Polen en Tsjechië waarschijnlijk inderdaad wit zien. Vrij grote verschillen nog tussen de modellen, GFS doet het meest; net wat kouder. Met in de nacht naar dinsdag daar mogelijk lokaal matige vorst op waarnemingshoogte!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.