We zijn los met het nieuwe wereldbekercircuit alpine skiën met de reuzenslalom van Sölden. Live te volgen op Eurosport. Zondagochtend is de eerste run van de heren om 9.30u. Om 12.45 volgt de immer spannende tweede run. Eens kijken of Marcel Hirscher (startnummer 4) bij de mannen meteen al kan domineren of dat Ted Ligety de überbaas blijft. Als 100% Nederlander start Maarten Meiners met startnummer 58. Het weer? Zonnig met wolkenvelden. 6°C vandaag op 3000m. De piste zal dus met “kunstmest” worden verstevigd.

Schweizerin_Lara_Gut

De top 3 uitslag van de damesrace op zaterdag: de Zwitserse Lara Gut voor de Oostenrijkse Kathrin Zettel en de Duitse Viktoria Rebensberg. Hoezo is Lindsey Vonn de mooiste skiester van het circus? Ik zeg Lara Gut (zie ook haar Facebook). 

Graag jullie reacties over het spektakel!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.