Wereldbeker Saslong wedstrijd

Val Gardena is een top bestemming voor skiërs van elk niveau, behalve vanaf 14 tot en met 15 december. Dan komt hier de top van de skiwereld namelijk op de pistes! De Saslong Classic keert al jaren naar Val Gardena en de Nederlander Marvin Van Heek eindigde hier ooit zelfs in de  top 10. Leuk event om te ervaren, plus lekker rustig zo midden december op de pistes. 

De Wereldbeker skiwedstrijd “Saslong Clasic” in Val Gardena

De Saslong classic is genoemd naar de befaamde Saslong piste, die onderdeel uitmaakt van de wedstrijd. Sommige deelnemers halen hier tot wel 100 km/uur. En het woord “classic” mag je ook in de mond nemen wanneer een event al sinds 1970 in jouw skigebied plaatsvindt. Het uitdagendste stukje van de piste wordt ook de “kamelenbult” genoemd, 2 heuveltjes net achter elkaar, dat is altijd een risico. En dan heb je hier ook nog de Super-G, of Super Giant Slalom, het snelst het parcours overwinnen is hier het doel, en dat al sinds 1983!

De skiërs van deze race worden in dit prachtige stukje van de Dolomieten als helden onthaald. Het is dan ook niet zo maar een wedstrijd, onderstaand filmpje toont hoe indrukwekkend deze wereldbeker wedstrijd wel is! Vuurwerk, pistenbully-show, showskiërs en enorm veel toeschouwers zijn een onderdeel van dit gebeuren.

Er is ook nog een overdekte fan-zone waar je kan genieten van een glaasje, een praatje en de hele sfeer optimaal kan ervaren!

Naast het event heb je hier ook de “Ski Champions Walk”, een wandeling die eer brengt aan de wintersportgeschiedenis van Val Gardena. De winnaars van de Saslong Classic, de personen die van Val Gardena een top skigebied hebben gemaakt,… . De start vind je in het dorpje Selva, achter de skischool, gedurende de wandeling kan je luisteren naar de audiobegeleiding, die je hier kan vinden.

Voor meer informatie kan je altijd hier even kijken.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!