Wellness, voor sommige is het een absolute must, anderen hechten er helemaal niet zoveel belang aan. Marco heeft in zijn artikel al de aftrap voor de discussie gegeven en ik ga hier mee verder. Ik presenteer jullie de beste wellness-opties en doe de twijfelaars misschien wel van gedachte veranderen. Immers wellness daar kikker je van op, geen stramme spieren, lekker relaxen, heerlijk wegdromen ten midden van de bergen. Nestel je achter je computer en begin te dromen.
e1ad00b5b0a4d24e9d9ba3b72c08773b

Relaxen kan overal

Voor iedereen die een app geboekt heeft zonder sauna of spa zijn er natuurlijk in elk wintersportdorp wel mogelijkheden te vinden. Hotels zijn meestal altijd wel voorzien van een sauna, vaak kun je ook in een wellness-complex terecht voor een namiddag relaxen. Voor mensen op budget is dit een aanrader, maar ook iedereen die in een appartement verblijft kan hier terecht. Of als de sauna in je hotel altijd volzet is! Want na dit artikel gaat de aprés-ski leeg zijn!

Tauern Spa in Kaprun

Als eerste introduceer ik jullie aan de Tauern Spa in Kaprun. In mijn ogen één van prachtigste openbare wellness-mogelijkheden. Dit wellness-oord is gigantisch met 13 sauna’s en stoombaden en wel 12 zwembaden kan je hier helemaal genieten na een dag op de pistes. Het mooie aan dit plaatje, de kostprijs, slechts 12€ en je kunt kiezen of je al dan niet naakt wilt genieten. Naast al de gewone opties bieden ze ook allerlei massages en behandelingen aan. Dubbele pret ook met het uitzicht, de Kitzsteinhorn. Hier alvast enkele plaatjes vanaf hun website. Zeker de skylinepool doet je meteen wegdromen.

thumb_2357__contentgallerybig thumb_2653__contentgallerybig

Alpentherme of de Felsentherme in Bad Gastein

Wellness kan ook in het Salzburgerland. Hier zijn 2 wellness-oorden die het bezoeken waard zijn. De Alpentherme of felsentherme bieden beide een enorm aanbod aan wellness-mogelijkheden inclusief het prachtige bergpanorama. De Skiregio Gastein bevat 220 kilometer aan pistes, dus daar moet je ook niet meer over twijfelen. Wil je geen moment vanop de piste missen de beide thermen zijn open tot 22:00. Ideaal, je kunt zelf nog eerst de aprés-ski meedoen :).
c-max-steinbauer2klein

Blaue Stunde Bad Hofgasteiner Alpentherme, aufenommen am 18.2.09 ca. 18 00 Uhr bei - 10 °

De tophotels, baden in luxe

Soms mag je ook gewoon even dromen, hieronder volgen enkele tophotels die wellness naar een hoger niveau brengen. Helemaal aan jou voor welke je kiest natuurlijk! Hebben jullie trouwens geweldige wellness-adresjes in de bergen? Deel ze gerust in de reacties!!

Mont Cervin Palace in Zermatt

Dit vijfsterren hotel is niet enkel één van de leading hotels in the world, het is een paradijs voor elke wellness-liefhebber. Een verwarmd buitenbad met zicht op de Matterhorn, elf behandelkamers, sauna, stoomcabines, klinkt als het ultieme genot. Aanbeveling van het huis een bad met geitenmelk en Alpenkruiden. Prijskaartje, deze beginnen vanaf €300 per nacht. Deze prachtige beelden en meer informatie zijn te vinden op hun website.

indoor_hotel_pools_zermatt

Veröffentlichung nur gegen Honorar und Namensnennung

 

Hotel Kaya in Les Menuires

Om verder te gaan op het melkverhaal presenteer ik jullie met plezier het Hotel Kaya in Les Menuires. Hier gebruiken ze ezelinnenmelk met biologische oliën voor de perfecte lichaamsmassage na het sporten. Voor de echte sneeuwliefhebbers kan er ook nog gekozen worden voor de sneeuwscrub. Naast een modern ogende wellness-ruimte kan je hier rechtstreeks van het hotel de pistes op! IDEAAL! Vanuit het zwembad heb je ook prachtig zicht op de bergen. Een nachtje genieten in de typische chalet-stijl en direct van de piste het zwembad induiken, dat kan vanaf €170 per nacht.

hotel-menuires-kaya-20

Alpina Dolomites hotel in Italië

Dit vijfsterren hotel ligt net zoals La Kaya direct naast de pistes, maar dan op de Dolomiti Superski! Ja dat laatste is de ultieme droom, 12 skigebieden, 1200 kilometer piste en wel 460 liften! Het Alpina Dolomites hotel ligt zelf in Alpe Di Siusi. Genieten op pistes ten midden van Unesco Werelderfgoed. Het zicht uit de binnen- en buitenzwembaden is machtig. Voor deze once in a lifetime experience tel je al gauw rond de €300 per nacht neer, maar je krijgt er natuurlijk wel de dolomieten en de wellness voor  in de plaats.

 

spa_schwimmbad01

Wellness hotspot Ischgl met Hotel Madlein

Ischgl is niet enkel een hotspot voor vele wintersporters, het is ook nog eens the place to be voor wellness in Oostenrijk. Naast het meer duurdere Trofana Royal, heb je ook nog het Designhotel Madlein. Hier kan je al terecht onder de €200. De look van dit hotel is ook anders dan wat je gewoon bent in de bergen. Strak, minimalistisch en zen zijn de kernwoorden. De behandelingen die je hier kan krijgen leunen ook aan bij het verre Oosten. Maar je kunt genieten van de kingsize Jacuzzi en het buitenbad in de sneeuw.

aussenpool-mit-weg-im-winter-im-hotel-madlein-bf846a7d

Wellness kan in elk hotel

Luxehotels zijn leuk, maar helaas niet voor iedereen toegankelijk. In elk bergdorp kan je ook relaxen in een hotel dat wel binnen jouw budget past. De meeste hotels zijn uitgerust met een sauna. Vaak bieden ze een geweldig packet inclusief skipas. Daarnaast zijn er ook vaak saunacomplexen in de omgeving van skigebieden. Dus vrees niet als de bovenstaande hotels wat duur blijken, alternatieven zijn er genoeg. Ik heb er enkele interessante voor jullie opgezocht natuurlijk.

Wellness Huttendorf in Wiese

Wellness Huttendorf is een gezellig, charmant chaletdorpje dat is opgebouwd uit typisch Oostenrijkse chalets. Dit is net zoals een appartementje huren maar dan inclusief onbijt en verwarmd buitenzwembad. Daarnaast is er ook een sauna en wellnesscenter. 8 dagen verblijven, inclusief een 6 daagse skipas, in een chalet met 4 personen kan vanaf €628 per persoon. De skipiste van Pitztal bevindt zich al op 9 kilometer, een auto is dus wel een noodzaak. Meer informatie kan je vinden op de website van Wellness Huettendorf.

getimage

 

Almwelt Austria in Pichl

Direct naast de piste van Reiteralm vind je het chaletdorp van Almwelt Austria. Vanuit je chalet rechtstreeks de piste op, dat klinkt al goed. Het chaletdorp heeft een wellness-gedeelte waar je tegen betaling kan genieten van verscheidene sauna’s, een stoombad, speciale douches en een infraroodcabine. Prijs voor 4 personen in één chalet komt rond de €740 per week, inclusief skipas, ontbijt en 4-gangendiner in de avond. Er is zelfs een chalet voor een perfecte romantische reis, geniet na de pistes nog van je eigen jacuzzi en sauna. Meer foto’s zijn beschikbaar op de website.

219644e730bc734f_2c8f77918f22bdcf

Wellness het hoort voor vele gewoon bij wintersport. Ben jij bereidt om hier extra voor te betalen? Of verwacht je gewoon dat dit bij het hotel aanwezig is?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.