die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Welkom onder blauwe stolp en maandag en dinsdag beetje sneeuw

check ook eens

44 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Laten we zeggen dat de Nederlander met zijn gezonde boerenverstand heeft gestemd voor hard schoppen en veel schreeuwen…

  • Alberto schreef:

   Eens. MAAR mij is niet duidelijk waarom hier het over politiek moet gaan. Dus stop daarmee, we lezen dit hier omdat we geïnteresseerd zijn in je wintersport voorspelling weerman, voor politiek graag naar andere sites. Je bent net zo goed bezig tot vandaag

   • Ik vind dat de waarheid ook wel een keer rechtuit mag gezegd worden, op eender welk platform. En of dat nou wel of niet politiek getint is maakt mij geen reet uit.
    Het moet gewoon een keer voor eens en altijd stoppen met het gemekker van de klimaatalarmisten (doemdenkers) waardoor iedereen kapot wordt belast d.m.v. milieutaksen en allerhande milieuheffingen. Wie gaat dat nog kunnen betalen straks? We dragen maandelijks zoveel af dat er nauwelijks financiële ruimte blijft voor dingen die ons echt interesseren.
    Of vind u het normaal dat men in een democratisch land bijvoorbeeld mensen verbied te rijden waar ze graag willen rijden omdat hun voertuig het milieu teveel ‘ belast ‘ ?

   • Jorne schreef:

    Je hebt gelijk ook Alberto..

   • joke,riederalp schreef:

    Plus 1

   • Dank @Jorne en Joke !

    Maar ik hoef niet persé mijn gelijk te halen hoor, ik zeg dingen zoals ik ze voel en vanuit mijn boerenverstand. Wat ik ook wil meegeven is dat ook ik om het milieu geef maar het moet weliswaar steeds menselijk en financieel haalbaar blijven.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Veel Nederlanders hebben gestemd tégen uitgaven van 300 miljard Euro voor de uitvoering van een klimaatwet. Een klimaatwet die het klimaat niet gaat “verbeteren”. Veel Nederlanders zijn tégen klimaatarmoede. Een woord dat niet voor niets is uitgevonden in Duitsland.

   Het klimaat is een zelfregulerend systeem. De zon, de planeten, het gravitatiecentrum van ons zonnestelsel en kosmische straling. Meer is er niet.

   Eerst stijgt de temperatuur, pas daarná stijgt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. De temperatuurstijging is de oorzaak. Correlatie is niet hetzelfde als causaliteit.

   Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een toename van CO2 de temperatuur op aarde verder zal doen stijgen. Enkel klimaatmodellen gebaseerd op onjuiste aannames.

  • Hajo schreef:

   Het spijt me Jorne maar ik vind dit een belachelijke en kwetsende uitspraak. Als je nu twee mensen hebt die keurig bedachtzaam zelfs academisch filosofisch Nederlands spreken dan zijn het Baudet en Hiddema. Ik neem je deze uitspraak zeer kwalijk maar vergeef et je omdat je jong bent. Ging het over het weer was je in overtreding van de spelregels: iemand iets in de mond leggen wat hij of zij niet gezegd heeft. Zand erover.

   • Dirk-Sytze schreef:

    ‘Godsdienstwaanzinnige klimaatwet’ is natuurlijk niet kwetsend… Reactie van Jorne misschien niet zo subtiel, maar je bent zelf degene die het balletje op gooit. Dus ik vind je reactie op Jorne eigenlijk over de schreef

   • Erik schreef:

    Eerst roep je in het artikel dat “we” op wswm niet aan politiek doen. Vervolgens doe je zelf toch een politiek getinte uitspraak (de “optimistische vaststelling” etc). En de eerste de beste die daarop tegengas geeft (wat je kunt verwachten met jouw stellingname) wordt direct beticht van kwetsende bewoordingen. Meer met 2 maten meten dan dit voorbeeld kan haast niet @Hajo.

    En fwiw : dat “filosofische” geleuter van dhr Baudet is flinterdun. Maar dat terzijde, we hebben het hier immers niet over politiek. Toch?

   • joke,riederalp schreef:

    Ik ben niet jong @Hajo iedergeval ouder dan jij, ik ben het helemaal met Jorne eens!
    Ik moest het even kwijt, hoewel ik geen voorstander ben van politiek op deze site.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Jorne
   Beter af en toe je stem verheffen en tussendoor een debatje over homogeniseren van de temps vóór 1951 in De Bilt aanvragen dan dat idealistische geleuter en net doen alsof er geen hardwerkende mensen zijn die hun auto hard nodig hebben en geen kamer in hun huis kunnen/willen opofferen vanwege het moeten plaatsen van een warmtepomp en zich de aanschafkosten niet kan veroorloven etc etc.
   Ik ben die linkse kliek zo ongelofelijk zat..

  • Noor schreef:

   Helemaal mee eens Jorne. En hard schoppen en veel schreeuwen is nog nooit iemand wijzer van geworden.

 2. Michel schreef:

  ik ben het op veel punten niet eens met het FvD, maar heb toch bedacht dat de geldverslindende klimaatgekte een halt moet worden toegeroepen.

 3. Hans schreef:

  Wordt tijd dat de SNEEUWBEZEM door het in slaapgesuste NL gaat en de verschillende paden worden schoongeveegd. Trouwens, op welke partij zouden de “raadsheren/rechters” hebben gestemd (in het verleden) die o.a. G.T. vrij lieten (rondlopen)?
  Vwb die zonnepanelen op DIE plek…..FOEI LELIJK! Dat kan (lees:moet) anders.

 4. peter schreef:

  Hahaha .Goede foto van kappl. Hier werd er van door ons een borrel genomen na de laatste afdaling van de dag. Het werd door ons altijd cafe Het Schaap genoemd

 5. Robin schreef:

  Zonnepanelen op land zijn voor de onderliggende bodem een ecologische ramp en een bron van ellende op het nivo van het micro-klimaat; gewassen dempen temperatuurwisselingen, zonnepanelen versterken het urban heat-Island effect. Daarnaast zal de oppervlakte-afstroming tijdens hevige buien ook sterker zijn door het afgenomen bodemleven en de afgenomen vegetatie.
  Dus qua klimaatadaptatie moet je geen zonne-parken willen. Leg ze op daken en accepteer dat daarmee de wereld er een beetje anders uit gaat zien; ook dat is iets wat altijd al het geval is geweest.
  En hier bij Kappl vind ik het gewoon lelijk….. 😉

 6. Spyfromthesky schreef:

  Ik wil wel hier uitspreken de onzin genoemd over zonnepanelen. Die zijn als particulier wel degelijk interessant en erg rendabel. En zonnige jaren nemen alleen maar toe in de L.L.

  De grammofoonplaat blijft wel op bepaalde punten zich aardig herhalen. Het is hier eerder te lezen wat mijn opbrengst was voor 2018!

  Het volgende slaat dan ook werkelijk nergens op: “Zonnepanelen zijn leuk om je mobieltje mee op te laden of de accu van je caravan. “.

  Blijkbaar is het af en toe een gewoonte om hier mee te beginnen in plaats van gewoon de verwachting van het weer neer te zetten.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Hans schreef:

   Ben ik met jou eens Spy vwb zonnepanelen, mooi voor opbrengst energie…… (esthetica laat ik even in het midden…..).
   Maar…..”zonnige jaren nemen alleen maar toe in de LL”….. dat vind ik een gewaagde uitspraak. Dat betwijfel ik. Zo’n jaar als 2018 nòg zonniger én nòg warmer………. mwaaahhhh. Hebben we eind van het jaar dan nog wel over 😉

 7. Mooi artikel weer @Hajo en helemaal met je eens! Hoewel, zo’n zonnepanelen park vindt ik eigenlijk spuuglelijk en hoort niet thuis in de prachtige landschappen/natuur. Wel op daken zoals hier reeds eerder werd vermeld. Ook windmolens vind ik niet kunnen, het aantal vogels dat ze hieraan jaarlijks te pletter vliegt loopt inmiddels flink op. Tenzij op plaatsen waar het ecologisch wel verantwoord is.

  En verder blijf ik hopen en dromen dat op een dag de huidige klimaatalarmisten welke de bevolking beliegen, bedriegen en frauderen ter verantwoording worden geroepen voor hun gedrag en uitspraken en dat ze hiervoor zwaar gestraft (zullen) worden.

 8. Hans schreef:

  GFS06 kijkt iig niet naar onze verkiezingsuitslag (of juist toch wel?) maar komt alweer op 1 april met een (korte) NW stroming.

 9. Ron schreef:

  Wil de sfeer niet bederven maar ondanks de grote overwinning van FVD zal de klimaatwet er door gaan in NL hoor.
  Met Steun van Groen links is de meerderheid groot genoeg.

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Dit is het resultaat als politici zonder enige kennis van het klimaat slaafs politieke rapporten en scenario’s van het IPCC volgen. Scenario’s die niet zijn gebaseerd op eerlijke wetenschap. Enkel klimaatmodellen gebaseerd op onjuiste aannames.

 10. Raymond schreef:

  Zonnepanelen hmmmm, hoe was die kreet nu ook alweer: iets met aarde en onze kleinkindere. Zonnepanelen zijn voor de toekomst een groot probleem wanneer ze afgedankt worden. Deze zitten vol chemische producten welke je echt niet in de natuur wilt hebben! Links ok of rechtsom, kernenergie is een oplossing.

 11. Hajo schreef:

  PS Ik ben geen aanhanger van FvD. Van geen enkele partij eigenlijk. Ik kots op politiek. Zijn dieven. Maar gelukkig zijn er soms correcties als de diefstal echt uit de klauwen loopt zoals met de klimaatwet. Dan krijg je zo’n nieuwe partij erbij op de koop. Jammer dat dat nodig is. Waarom niet op een simpelere manier het gezonde verstand laten zegevieren. De Chinezen zijn daar best goed in. Die hebben een 10-jaren plan en 20-jaren plan om snel rijk te worden en uiteindelijk ook schoon. Daar geen verkiezingsstunts en loze beloften.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Hajo
   Dat van die Chinezen geloof je toch zelf niet he.
   En dan doel ik zowel op het snel rijk worden (de Chinezen hebben op lokaal niveau een gigantische schuldenberg van 5 biljoen euro en wellicht een veelvoud daar van; dat wordt nog wel een dingetje de komende jaren).
   Daarnaast is volgens mijn Chinese collega’s de kans dat China een stuk(je) schoner gaat worden op de door jou genoemde termijn een sprookje. Een deel vsn de geplande kolencentrales is weliswaar geschrapt maar de capaciteit van de overgebleven centrales wordt gemakshalve dusdanig opgevoerd dat de totale capaciteit per saldo alleen maar stijgt.

   • Artus Missorten schreef:

    Hmmm, kan zijn. Ikzelf, heb andere informatie gekregen van iemand die geregeld verblijft in China. Volgens hem zou het hun wel moeten lukken, omdat de ze rationeel zijn en niet gevoelsmatig. Maar ja, je hoort nu eenmaal zoveel tegenstrijdige beweringen.

    Wat wel een feit is, is dat als de groei van de Chinese economie erg zou vertragen, deze gigantische staatsschuld hun parten zou spelen. Maar volgens mij zullen eerder de V.S. vallen (en ook de gehele Westerse wereld), dan China vanwege een te hoge staatsschuld. De Chinezen en de Russen en ook andere BRICS-landen, zijn een alternatieve markt aan het opzetten waar de Amerikaanse dollar zijn plaats niet meer zou hebben. Hierom proberen de Chinezen zich van de Amerikaanse staatsschuld ( staatsobligaties) te ontdoen en kopen de Russen massaal veel goud, dat de basis vormt van een economische markt. De dag van de hyperinflatie zal komen en dat we met een kruiwagen vol met geld naar de bakker zullen moeten gaan ; het is immers onmogelijk om geld te drukken dat niet bestaat (zoals al jarenlang doen in de V.S.) en er zomaar een waarde aan te geven, die niet gecorreleerd is aan goud, zilver, diamant, … Anno 1929 gaat zich nog eens voordoen en ik vrees dat het tijdperk van Azië en het door Azië gekoloniseerde Afrika is aangebroken, en onze drieduizendjarige Westerse cultuur gedoemd is om te verdwijnen voor de komende eeuwen. Maar ja, dat beseft mijn generatie niet. Zij blijven stellig overtuigd van de E.U. en van de Westerse supprematie. Het opkomen en ondergaan van culturen is puur cyclisch, net als het klimaat.

    Tot hier toe dan de politiek.
    Ik hoop dat april toch nog veel regen en sneeuw zal brengen. Aprilse grillen, laat ze maar komen !

    • Hajo schreef:

     China en India zijn altijd de grootste economieën geweest behalve en heel kort tijdje toen Europa geleerd had het Chinese buskruit voor wapens in te zetten. Nu pakken India en China hun eeuwige leidersrol onder de mensheid weer terug. Wij Europeanen zijn in hun ogen maar een stelletje barbaren.

   • Hajo schreef:

    Ooit gehoord van clean coal? Als je steenkool verbrandt en je vangt de SO2 en NOx af komt er alleen letterlijk brandschoon H20 en CO2 uit de schoorsteen. Goed voor de plantjes en een groene aarde. Steenkool is de groenste energie die we hebben.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Dan moeten ze dat wel doen Hajo… maar ok, we gaan het meemaken. Tenslotte is het uiteindelijk in hun eigen belang !

     • Hajo schreef:

      Zoek eens op environmental kuznets curve. Dit is geen vraag. Zodra een land echt rijk wordt maakt het in no time (max 20 jaar) zijn milieu helemaal schoon. In mijn jeugd (jaren 70) was Nederland zeer vies. Rond 1990 weer helemaal schoon. Waarom ook niet? Waarom zou een rijk land het niet doen? Mag jij mij uitleggen.

 12. Hans schreef:

  “Met hard schoppen en veel schreeuwen” ……….. Remember o.a. “ het kwartje van Kok”….
  “ na het zuur komt het zoet”…. en “ we gaan er allemaal flink op voor uit” ……zomaar enkele kreten (lees:leugens), we weten ALLEMAAL maar al tegoed hoe dit is gegaan! Leugens blijkt men snel weer te vergeten……… Nu terug naar het weer: ik hoop op een fris koud en nat 2019!

 13. Jaco schreef:

  Ik kom graag op deze site en heb me daardoor ook meer verdiept in het “klimaat”. Ik ben zeer sceptisch en heb moeite met alarmisten. Vooral ben in een sociale, empathische klimaat scepticus, die vooral info wil vergaren om te onderbouwen, niet s(links) of rechts. Politiek kan me verder gestolen worden, klimaat niet, we leven op een dynamisch planeet, maar niet alleen op de Zuid en noordpool.
  Zo, morgen richting Oostenrijk, mijn jaarlijkse solo weekje skiën, tijd om op te laden.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.