Wat een mooi nazomertje weer in de Alpen. Dat maakt ook vliegverlangens los zodat er volop gevlogen wordt. Niet in de Hollandse duinen want de wind is om naar oost. Hoog Manfred bouwt zich op. Aan de oostflank daarvan boven Zweden is een depressie gegroeid die gisteren een oplossend front naar de Alpen stuwde. Dan zie je weer mooi hoe in de Alpen ook bij hogere luchtdruk veel neerslag mogelijk is. Dit was de op één na laatste vlucht gisteren vanaf de Schmittenhöhe. Vandaag “weekend” want dus in die regen …

In Nederland niets dan zon en strak blauw. Ochtendmist wellicht? Wat en mooie flatline voor komend weekeinde. Mensen: allemaal naar buiten! Nog een keer echt genieten. In de laatste week van de maand dan toch een kentering ….

… met in de Alpen weer kans op sneeuw vanaf 1500m. Dat loopt op naar 35% op de 28e. Echt een flinke temperatuurcrash op de 25e met redelijke steun in het ensemble.

Het Europese model komt met een variant die juist weer heel weinig sneeuw zal opleveren. In beide gevallen wel een einde aan de indian summer en voor mij misschien tijd om weer eens richting Nederland te tuffen. Ben je de komende week in de buurt van Zell am SeeKaprun en je wilt tandemvliegen zeker even contact zoeken met sky-42.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Gesloten voor reacties.