Wat een mooi nazomertje weer in de Alpen. Dat maakt ook vliegverlangens los zodat er volop gevlogen wordt. Niet in de Hollandse duinen want de wind is om naar oost. Hoog Manfred bouwt zich op. Aan de oostflank daarvan boven Zweden is een depressie gegroeid die gisteren een oplossend front naar de Alpen stuwde. Dan zie je weer mooi hoe in de Alpen ook bij hogere luchtdruk veel neerslag mogelijk is. Dit was de op één na laatste vlucht gisteren vanaf de Schmittenhöhe. Vandaag “weekend” want dus in die regen …

In Nederland niets dan zon en strak blauw. Ochtendmist wellicht? Wat en mooie flatline voor komend weekeinde. Mensen: allemaal naar buiten! Nog een keer echt genieten. In de laatste week van de maand dan toch een kentering ….

… met in de Alpen weer kans op sneeuw vanaf 1500m. Dat loopt op naar 35% op de 28e. Echt een flinke temperatuurcrash op de 25e met redelijke steun in het ensemble.

Het Europese model komt met een variant die juist weer heel weinig sneeuw zal opleveren. In beide gevallen wel een einde aan de indian summer en voor mij misschien tijd om weer eens richting Nederland te tuffen. Ben je de komende week in de buurt van Zell am SeeKaprun en je wilt tandemvliegen zeker even contact zoeken met sky-42.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.