Indian summer of hoe je het wilt noemen, wees dankbaar voor een hele mooie zachte fase in Europa. Kijk voor de grap op je barometer en zie dat met name Nederland knallend hoge druk heeft momenteel.

Geen record natuurlijk. De hoogste luchtdruk ooit in Nederland gemeten is 1050,0 hPa op 26 januari 1932 in De Bilt. Afgelopen januari zaten we daar een keertje vlakbij.

De luchtdruk keldert morgen van zeer hoog naar hoog. Zonder neerslag ook.

Hierboven de neerslag in Europa voor de komende 16 dagen. De Alpen springen er enorm uit. Jammer dat ik er niet zit. Maar als tussenseizoen-klusser zit ik in Nederland ook prima. Werk genoeg. Ga zo weer op pad de laatste hand leggen aan een leuk tuinhuis.

Hierboven zie je waar die hoge druk vandaan komt.

… en dan gaan we via teflon door naar ….

… dat begin van de Russische winter waar ik her eerder al over had. Dat gaat echt gebeuren.

In Siberië is het allang winter natuurlijk. Canada loopt voor. Scandinavië en het westen van Rusland loopt zwaar achter. Niets nieuws oder de zon dus. De winter begint er gewoon op tijd.

Waar ook niets nieuws onder de zon is, is rond de noordpool: de zee bevriest daar weer in rap tempo. Natuurlijk met kleine variaties door de jaren heen, zoals je die ook zou waarnemen als je eb en vloed een week lang in de gaten houdt, en ja we zitten lager dan het 1981-2020 gemiddelde. Dat zijn de cycli op schalen van enkele decennia waarvan we allemaal het geluk hebben er enkele in ons korte mensenleventje mee te maken. Het antarctische zeeijs ligt al weer een paar maanden boven gemiddeld.

PS Ik bid tot God dat er een schavuitige boerse hands-on common sense ondernemer in het Witte Huis kan blijven en dat er niet een door leugenachtige media gedekte crimineel, oorlogspromotor en klimaatleugenaar de baas kan worden in het machtigste land ter wereld.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

32 reacties

MierenN--ker · 5 november 2020 op 12:38

Ik hou m’n hart vast en hoop ten zeerste niet dat Biden het wordt. Het klimaa gedram van links baart me eerlijk gezegd minder zorgen dan de social justice warriors die via Kamala Harris een enorme stempel kunnen drukken op het beleid. Die kijk op de wereld gaat Amerika en daarom Europa niet veel goeds brengen.

Maurice · 5 november 2020 op 12:39

Laat de kou maar even goed doorzetten op en rond de Noordpool. Ik ga pas in een goede LL wintergeloven als daar de boel goed dichtvries en koud blijft.

  Max · 5 november 2020 op 15:33

  Foei Maurice ! Je hebt het over het weer.

   Maurice · 5 november 2020 op 20:14

   Alweer…

Paul A Club 1989 · 5 november 2020 op 12:52

Ik bid met je mee. De impact van de uitslag op ons land is groot. Veel groter dan de gemiddelde inwoner van ons Nederland kan bedenken.

Schouderophalend iedereen zijn niet- werkend mondkapje en doorrrrr…

Loos alarm · 5 november 2020 op 13:32

“Ik bid tot God”

Denk dat ie ook in quarantiane zit …

Tije · 5 november 2020 op 13:57

Ik vrees met grote vreze dat het Biden gaat worden…. De VS kan z’n borst nat gaan maken voor corona-, klimaat- en identiteitspolitiek. Niet iets om naar uit te zien, zou ik als vrijheidminnende Nederlander zeggen.

Loos alarm · 5 november 2020 op 15:01

Biden heeft beloofd dat de VS zich “vanaf dag één” van zijn presidentschap weer committeert aan het klimaatakkoord van Parijs. De Democratische president Barack Obama zette in 2016 zijn handtekening onder die akkoorden. Een van de eerste dingen die Trump deed toen hij president werd, was zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs.

Een andere belofte van Biden is dat de VS weer meedoet aan de nucleaire deal met Iran

Als Biden neerstrijkt in het Witte Huis, kan hij verordeningen van Trump met één pennestreek ongedaan maken.
Tijdens zijn eerste weken als president tekende Trump stapels presidentiële verordeningen, van het bouwen van een muur tussen Mexico en de VS, tot het op slot gooien van de VS voor immigranten uit moslimlanden.
Biden zou de Oval Office betreden met een behoorlijk verlanglijstje op het gebied van infrastructuur, klimaatverandering, gezondheidszorg en meer immigratie.

De kans op succes voor de Democraten hangt sterk af van de vraag of ze al dan niet een meerderheid krijgen in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat.

1. Energieplannen over de hele wereld, die gebaseerd zijn op ‘onbetrouwbare’ – zonne-energie en wind – hebben de elektriciteitskosten opgedreven, economieën geschaad, binnenlandse industrieën vernietigd en consumenten geschaad. Duitsers betalen 3x zoveel als de Amerikaanse elektriciteitsprijzen om slechts 1/3 van hun elektriciteit uit zon en wind te halen.

2. In plaats van te leren van de mislukkingen van onbetrouwbare energieplannen, probeert het Biden-plan het veel slechter te doen door betrouwbare elektriciteit uit fossiele brandstoffen te verbieden en Amerikanen te dwingen meer dan $ 4 biljoen = $ 15.000 per huishouden – te betalen voor een op zonne-energie en wind gebaseerd netwerk dat onmogelijk kan werken.

3. Joe Biden zegt dat het dwingen van Amerikanen om te rekenen op onbetrouwbare zon en wind, banen zal creëren. Maar elektriciteit onbetrouwbaar en onbetaalbaar maken, levert geen banen op, maar kost banen. Vraag maar aan de aluminiumindustrie in het Verenigd Koninkrijk, welke ‘groene energie’ -regelingen hen uit de markt drukken.

4. Joe Biden zegt dat het dwingen van Amerikanen om te rekenen op onbetrouwbare zon en wind de Amerikanen uit de middenklasse zal helpen. Maar de kosten van energie bepalen de kosten van alles. Door torenhoge energiekosten stijgen de kosten voor voedsel, huisvesting, gezondheidszorg en transport enorm.

5. Amerika is al veel te afhankelijk van onbetrouwbare zon en wind. Dat is de reden waarom nutsbedrijven al veel van hun industriële klanten in de steek laten. En waarom netwerken in Texas en het noordoosten iedereen waarschuwen voor black-outs als het beleid niet verandert. Het Biden-plan garandeert black-outs.

6. Joe Biden’s steun aan een verbod op fracking, dat nodig is om meer dan 60% van de Amerikaanse olie en 75% van het Amerikaanse aardgas te produceren, zou miljoenen banen vernietigen en de VS opnieuw gevaarlijk afhankelijk maken van het Midden-Oosten en Rusland. Willen we overgeleverd zijn aan mensen als Vladimir Poetin?

7. Het plan van Joe Biden om Amerikanen te dwingen onbetrouwbare zon en wind te gebruiken, zal niet voorkomen dat de wereldwijde CO2-niveaus stijgen, omdat China en andere landen niet dom genoeg zullen zijn om dit voorbeeld te volgen. Het enige dat het teweeg zal brengen, is een economische en veiligheidscrisis in Amerika.

8. Als Joe Biden en andere democraten de wereldwijde CO2-uitstoot willen verlagen, moeten ze stoppen met het demoniseren en criminaliseren van betrouwbare, niet-koolstofhoudende kernenergie en koolstofarm aardgas. In plaats daarvan continueert het Biden-plan de overregulering van kernenergie en ondersteunt het een verbod op aardgas.
9. Energieplannen over de hele wereld, die gebaseerd zijn op ‘onbetrouwbare’ – zonne-energie en wind – hebben de elektriciteitskosten opgedreven, economieën geschaad, binnenlandse industrieën vernietigd en consumenten geschaad. Duitsers betalen 3x zoveel als de Amerikaanse elektriciteitsprijzen om slechts 1/3 van hun elektriciteit uit zon en wind te halen.

10. Biden beloofde ook om de VS opnieuw te laten opnemen in het klimaatakkoord van Parijs, nadat Trump de VS in 2017 terugtrok.

Het plan van Biden voorziet in 2.000 miljard dollar aan investeringen in 4 jaar tijd. Het is een zeer ambitieus plan, waarmee Biden ook toenadering zoekt tot de linkse vleugel van zijn partij. Vorige week raakte al bekend dat verschillende taskforces die samengesteld werden door Biden en de linkse ex-presidentskandidaat Bernie Sanders, een blauwdruk voor een progressief beleid op tafel hadden gelegd.

En voor nu oogjes toe snaveltjes dicht en lekker gaan slapen…

  Eduard · 5 november 2020 op 15:36

  Het mooie is van een democratie is (als er fraude is gepleegd, komen we dat ook te weten) dat er over vier jaar weer een keuze is toch?
  Laat Biden er maar een puinhoop van maken.
  Het is alleen jammer dat 71 miljoen mensen nog steeds niet wakker zijn. Die geven niet om economie, lage belastingen, opkomen voor jezelf, een sterke leider die opkomt voor je eigen land, vrede, vrijheid, eigen keuze, eigen verantwoordelijkheid, etc etc etc……….
  Trump is een vechter maar die worden tegenwoordig niet meer getolereerd. Zelfs niet door je eigen volk. Zegt genoeg volgens mij. Vijf jaar lang negativiteit. Geen enkel mens die dit volgehouden had. Nu via het coronabeleid hem eindelijk kopje kleiner gekregen. Hij geeft nog niet op, daar waar 99% allang opgegeven zou hebben. Laten we hopen dat hij kan bewijzen dat er fraude is gepleegd en als dat niet zo is dan is het gewoon weer verder leven en zien hoe Biden en Harris het doen. Ik wens ze veel succes want al die shit steeds over je heen krijgen lijkt me geen pretje. Je kunt het nooit goed doen. Dat is het nieuwe leven!

   Tije · 5 november 2020 op 22:21

   Corona is inderdaad nekslag geweest voor Trump.
   Je kan je afvragen waarom de Democraten in hemelsnaam voor afbraak van hun eigen economie kiezen. Volgens mij is achterliggende reden dat in een intellectueel web van charlatans gevangen zijn geraakt. Neem bijvoorbeeld het WEF met de Building Back Better principes. Dat is gewoon letterlijk de economie van Bastiat implementeren; dat wil zeggen dat je alles afbreekt om opnieuw op te kunnen bouwen, want dat geeft dan zogenaamd economische voorspoed. Men laat daarbij buiten beschouwing dat de daadwerkelijke kosten voor de afbraak bij de toekomstige generaties terecht komt. Krankzinnige principes dus!

Frans V · 5 november 2020 op 16:01

Gekopieerd van een inwoner van de U.S. “Verkiezingen zijn nog niet over ,in Wisconsin zijn inmiddels bijna net zoveel stemmen geteld als dat er stemmers zijn ,dat is zo goed als onmogelijk dat werkelijk iedereen gestemd heeft :no: ,surprise surprise ,al die extra stemmen waren voor democrats 😯 😕 ,we zullen zien wat er gebeurd maar Trump geeft nog niet op :no:

fred · 5 november 2020 op 16:56

Hajo sinds wanneer is dit een politieke site geworden?, plus kom je nog met een wintervoorspelling?. Dan gaat het tenminste nog over het weer.

  Hajo · 5 november 2020 op 19:10

  Het weer is voor kleuters. Gelukkig ben ik ook nog een kleuter. Het mooiste is als je als je levensfasen in je volwassenheid nog kunt laten doorklinken. De baby in je, de peuter in je, de kleuter in je, het kind in je, de tiener, de puber etc. Weer is voor kleuters. Ook een beetje aandacht voor volwassen zaken hier. Nee het is hier geen politieke site. Het is een holistische site. Niet in een hokje te proppen. Dont try or just fuck off. 😉

   Fred · 5 november 2020 op 21:02

   Oke ik laat je voor de rest van het jaar met rust, een persoon die normale vragen niet simpel kan beantwoorden, ook al is het met een smerige vuile knipoog. je vergeet 2 dingen niet ooit van het woord binding gehoord?. wat is dan het 2de punt, dit vind ik een zwak punt voor jouw, je moet als peuter nog veel leren. Tot volgend jaar. Rot lekker zelf een eind op :).

    Patrick · 5 november 2020 op 23:21

    Ik kwam ook nog even kijken op deze website die vroeger zoooo leuk was om volgen ivm het (winter) weer . Vorig jaar al heel dikwijls ontgoocheld in wat deze site geworden was . Nu nog meer . Dit heeft niets meer te maken met een wintersportweerman website , eerder iest voor alternatieve zonderlingen die hun wereldvreemde standpunten willen laten kennen . Niet voor mij en voor vele vele anderen ook niet . Ik kan begrijpen waarom die echte weermannen zoals Frederik enz .. zijn afgehaakt . Dus dit was de allerlaatste keer dat ik hier ben komen kijken . Ga hierna onmiddelijk deze site verwijderen bij mijn favorieten zodat ik nooit meer de neiging zal hebben hier te komen kijken . Het ga jullie goed en nog veel plezier onder elkaar op deze NIET wintersport weersite .

   Tije · 5 november 2020 op 22:14

   Je blije-kind-modus! Heel belangrijk.

danisnow · 5 november 2020 op 19:41

Stel je voor, finale Champions League, 70e minuut. Een wedstrijd vol spanning, grote belangen, het kan nog alle kanten opgaan, de hele wereld kijkt mee. Plotseling maakt de trainer van het team, dat 1-0 voor staat, die voorafgaand aan de wedstrijd geen mogelijkheid onbenut heeft gelaten om zijn tegenstander zwart te maken, de scheidsrechter met wilde gebaren duidelijk dat hij de wedstrijd per direct moet affluiten. De winnaar is immers bekend, de trainer wil dat zo snel mogelijk het laatste fluitsignaal klinkt om met zijn team de felbegeerde beker te kunnen grijpen (dat is wat anders dan in ontvangst nemen). Als de tegenstander in de resterende minuten eventueel nog een doelpunt maakt, is dat ongeldig en zorgt hij, de beste trainer die er is, er hoogstpersoonlijk voor dat die treffer afgekeurd wordt. Kort voor de wedstrijd heeft hij immers ervoor gezorgd dat bevriende officials een plek hebben gekregen in de VAR, dus wat hij zegt kan hij mogelijk ook nog waarmaken. Dat zijn voorbarige uitspraken tot hevige supportersrellen kunnen leiden, zeker wanneer de tegenstander toch nog langszij komt, laat hem koud…

De vraag is wie nu gevaarlijker is. Die trainer, een winnaar pur sang, die lijdt aan ernstige hoogmoedswaanzin, meedogenloos is en over lijken gaat om zijn doel te bereiken of de spelers die hem blind geloven en zodra ze een seintje van hem krijgen het veld aflopen. En wat te denken van de fans, die net als hij niets liever willen dat de scheidsrechter in de 70e minuut afblaast zodat zij het feest van de overwinning, die nog geen overwinning is, alvast kunnen vieren?

Amerika. Als ik de klok een paar eeuwen kon terugdraaien, had ik Columbus met terugwerkende kracht de verkeerde afslag laten nemen. Is er een mogelijkheid om dit land, dat niet echt bestaat, per direct op te heffen?

Joost Amsterdam · 5 november 2020 op 22:38

Jouw gebeden gaan niet gehoord worden…..

Frank van Seggelen · 6 november 2020 op 06:54

Soms moet je je grenzen kennen, soms kun je niet zeggen wat je denkt al denken sommige van wel.

Alle adviezen in de wind slaan en denken dat je zelf alles beter weet is een vorm van eenzaamheid, arrogantie en narcisme.

Hajo, ik had het nooit gedacht maar ik laat je los Wintersportweerman, ik merk dat ik erg veel moeite heb met je uitspraken.

We hebben samen veel besproken tijdens de vakanties in Oostenrijk en ook telefonisch maar het lukt me niet meer om jou gedachten te verwerken en een plaats te geven.

Ik wens je veel geluk, gezondheid en liefde.

  Maurice · 6 november 2020 op 07:10

  Ik ben het (helaas) helemaal eens met je.
  Mis de scherpe en vaak goed onderbouwde analyses op bijvoorbeeld de klimaat verandering.
  De scherpe meteofictie… allemaal weg.
  Sponsors haken vooral allemaal af.
  De Ab en zelfs Erwins komen niet meer. Jammer

Leo H · 6 november 2020 op 07:20

Paar jaar lol gehad op wswm. Nu is het klaar. Geen verwijt overigens, Hajo mag op zijn site doen wat ie wil.
Jammer, maar gelukkig zijn er alternatieven.

Remy Brandt · 6 november 2020 op 08:21

De nos weet te framen dat er vandaag driekwart minder zee ijs op de noordpool is dan in 1980. Echt mooi, die neutrale journalistiek van onze staatszender.

[img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/11/1604647117.jpeg[/img]

Nicholas · 6 november 2020 op 08:54

vrij treurig dit…vond het een leuke site met ‘weerkenners’ die het hadden over sneeuw en winter. Blijkt nu een rechts bolwerk te zijn met een paar fanaten die geen reet te doen hebben hele dag en van alles verstand hebben schijnt. Succes met je site Hajo, je sponsoren zullen blij zijn met dit soort geklets…

Joalie · 6 november 2020 op 08:57

Interessant… De enige die hier nog ontbreekt is Lange Frans :-))

Joost Amsterdam · 6 november 2020 op 09:34

Ik ben sinds de president verkiezingen van 2016 mij teruggetrokken van deze site. Ik had daarvoor altijd veel plezier over de scherpe analyses. Sinds Hajo zo duidelijk zijn politieke visie naar voren bracht en zich zo achter Trump schaarde, ben ik afgehaakt. Wat mij in die tijd al opviel was dat hij geen andere mening accepteerde dan de zijne. Ik volgde deze site nog af en toe tijdens de wintermaanden. Ik zag er veel goede mensen weggaan en het niveau over de weersverwachtingen sterk achteruit gaan. Langzamerhand bestaat deze site nog uit wat getrouwen, die een zelfde visie hebben…
Ik heb daar vorig seizoen een keer kritiek over gegeven. Ik weet nog dat Hajo toen aan heeft gegeven dat hij zijn site zou gaan verbeteren. Ik zie dat tot nu toe niet terug. Jammer dat een kritische site zo is weggezakt. Ik kan mij voorstellen dat er nog steeds mensen afhaken. Dat heeft Hajo echt alleen maar aan zichzelf te danken.

H. uilebalk · 6 november 2020 op 10:00

De 1 na de ander ‘huilt’ over Hayo de 1 na de ander vertrekt met woorden dat ze het niet met Hayo eens zijn…Werkelijk alle huilebalken lees je maanden niet als er slechts 3 of 4 comments staan maar owee als het na maanden wat drukker word dan voegen de huilebalken zich bij de discussie ,en NIET met en over hun politieke visie (Biden) nee steevast dreigen met weggaan(kleutergedrag) ?? Wat een zielige afgang langs de nooduitgang is dit zeg ….Wees blij dat je ongecensureerd hier je mening of het nou over politiek of weer gaat kwijt kan ? Ik lees geen enkele mening(!) maar die van Hayo is niet goed ? Motiveer waarom ipv dit zielige gedoe ,maargoed opgeruimd staat netjes want hier word je ook niet w i j z e r van ….

  Jannes · 6 november 2020 op 11:17

  Wie is Hayo? Is dat de broeder van Mayo of wat?

  PS Er zijn echt heel veel plekken waar je ongefundeerd je mening kunt droppen hoor 😉 Facebook is de grootste. Staat er vol van, niemand die je tegenhoudt.

  Denk dat velen hier nog even terug komen (incluis moi, heel zwak), omdat ze ooit verslaafd waren aan het oude concept. Niet kwaad bedoeld, maar vanuit teleurstelling drop je dan toch even zo’n bericht. Je hebt gelijk dat het nergens goed voor is.

Happy H. · 6 november 2020 op 14:08

Watskeburt Hajo, van enthousiaste fan die via deze site drie maal genoten heeft van de schoonheid van Gletscherwelt Weissee en zijn Rudolfshutte tot zwaar teleurgesteld in de ontwikkeling van deze site. Maar goed, in ieder geval bedankt voor de goede jaren en hopelijk gaat het je goed.

Karin · 6 november 2020 op 15:11

Ik sluit me aan bij de weglopers. Dank voor de enthousiaste (sneeuw)berichten. Het is ook voor mij te lastig om dit nog met plezier te lezen. Hajo het ga je goed.

Tijs · 6 november 2020 op 16:02

Ik blijf !
Ik waardeer de onafhankelijke berichtgeving en commentaren enorm!

Loos alarm · 6 november 2020 op 17:17

@Jannes

Facebook censureert niet alleen Covid verhalen van doktoren maar zelfs een afbeelding van een roetveegpiet word er direct afgehaald ?

Bovendien is er wekenlang teflon berekend ,saai dus en is een ander onderwerp wel ff welkom denk ik dan maar ?

Jeroen · 9 november 2020 op 14:04

Hajo en anderen,

Wat zijn jullie hier in vredesnaam aan het doen?
Zeer zeer zeer teleurgesteld ben ik in het feit te moeten lezen dat jullie allemaal in één of andere complottheorie geloven. De één nog ernstiger dan de ander….. en dat hier ook nog ventileren onder de naam https://www.wintersportweerman.nl?? http://www.complotweerman.nl zou beter passen, misschien beter complotman.nl van maken want met weer heeft het niets te maken.

Waarvoor kwam ik hier? Nou om in de wintermaanden te genieten van voorspellingen en realtime model besprekingen. Teleurstelling en vreugde om het al dan niet komen van winterweer te delen. Te horen over hoe de sneeuw zich in de krokus zou houden. Enzovoort…..
Maar nu lees ik dat je bid dat…. ik hoef het niet ter herhalen. Vreselijk….ik hoop dat het hier kan worden naar hoe het ooit was, maar ik geloof dat ik hier nooit meer durf te komen.

Ik zal zeker geen reclame of iets meer maken voor deze site. Ga gezellig een aluminiumhoedje vouwen ofzo met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *