Spannende fase voor de wintersport

Klik voor serie kaarten groot formaat

Kijk hierboven naar de weersontwikkeling vanaf zaterdagavond. Er komt een grote weeromslag maar hoe die precies gaat verlopen is erg onzeker. Alles hangt af van de positie die het laag gaat volgen of liever nog de baan die het laag gaat kiezen. Een sneeuwfeest in de Alpen wordt het pas als het laag snel naar Denemarken trekt.

[fbphotos id=295290923838453]

In eerdere modelruns hebben we al gezien wat er gebeurt als het laag doorschuift naar Denemarken (zie eerder bericht). Dan krijgen de Alpen ook hun decimeters sneeuw. De GFS00 doet niet mee helaas. Hierboven zien we de nieuwste ensembles. De groene lijn van de hoofdrun geeft Oostenrijk nog net wat sneeuw in de nacht op zondag. Tja, en dan Noorwegen! Je ziet het resultaat op de derde kaart met het sneeuwdek op 30 november.

Duimen
Voor de Alpen blijf ik focussen op de afwijkende lijnen zoals de blauwe controlerun. Tot aan het weekeinde zal de onzekerheid voor de eerste decemberdagen groot blijven. We kunnen het laag dus nog de goede kant op duimen. Zodat mijn eerste gewaagde voorspelling van seizoen 2010/2011 netjes uitkomt. Doe je mee?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.