Spannende fase voor de wintersport

Klik voor serie kaarten groot formaat

Kijk hierboven naar de weersontwikkeling vanaf zaterdagavond. Er komt een grote weeromslag maar hoe die precies gaat verlopen is erg onzeker. Alles hangt af van de positie die het laag gaat volgen of liever nog de baan die het laag gaat kiezen. Een sneeuwfeest in de Alpen wordt het pas als het laag snel naar Denemarken trekt.

[fbphotos id=295290923838453]

In eerdere modelruns hebben we al gezien wat er gebeurt als het laag doorschuift naar Denemarken (zie eerder bericht). Dan krijgen de Alpen ook hun decimeters sneeuw. De GFS00 doet niet mee helaas. Hierboven zien we de nieuwste ensembles. De groene lijn van de hoofdrun geeft Oostenrijk nog net wat sneeuw in de nacht op zondag. Tja, en dan Noorwegen! Je ziet het resultaat op de derde kaart met het sneeuwdek op 30 november.

Duimen
Voor de Alpen blijf ik focussen op de afwijkende lijnen zoals de blauwe controlerun. Tot aan het weekeinde zal de onzekerheid voor de eerste decemberdagen groot blijven. We kunnen het laag dus nog de goede kant op duimen. Zodat mijn eerste gewaagde voorspelling van seizoen 2010/2011 netjes uitkomt. Doe je mee?


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

5 reacties

Gesloten voor reacties.