meergeneve

Het is een bekende practical joke om bij iemand een paar kuub grind of zand voor de deur te laten storten. Humor toch? Wat geen humor is, is dat die bergen geologisch gezien stukje bij beetje weg moeten en dat de weergoden lekker mee doen in deze opzet. Woon je dan bijvoorbeeld in St. Gingolph dan kan je voortuin er ineens zo uitzien. Zie filmpje op Wetteronline over de gevolgen van 100mm regen in 48 uur in dit gebied aan het Meer van Genève.

mmgeneve

En volgens het Europese weermodel komt er nog 100mm bij in de komende 10 dagen. Precies daar. Maar dat is nog wel erg onzeker hoor…

bijzonderedrukverdeling

Deze zie je niet in het Amerikaanse model, maar is zo mooi in het Europese model dat ik hem toch toon… Nederland blijft net verschoond van weer een pluk ellendige regen. Maar het westelijk Alpengebied krijgt de volle laag. En ja er zijn paarse puntjes.. ja het sneeuwt op de Mont Blanc en op de Matterhorn. Maar lager is het dikke klaterregen… nee de winter is voorbij…

dinsdagwarm

Het wordt zelfs even een beetje zomers de komende dagen. Zuidwestelijke aanvoer. Delen van Duitsland die kunnen dromen van 30ºC. In Nederland ook de 20ºC weer mogelijk. Maar dit keer al met echte onweerskansen daarbij. Dat gaat mooie wolkenluchten opleveren. Smullen.

dutchweek0305

Geen mooie wolkenluchten vandaag in het westelijk Alpengebied. Samenhangend met de regen bij ons ook in Val Thorens druilerig weer. De Dutchweek heeft wel eens mooier weer gehad, maar vele zielen maken ook hier gewoon veel vreugd!

gardameer0305

Het is vandaag eigenlijk nergens in de Alpen mooi weer. Maar dit plaatje van het Gardameer mag er wel wezen! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.