meergeneve

Het is een bekende practical joke om bij iemand een paar kuub grind of zand voor de deur te laten storten. Humor toch? Wat geen humor is, is dat die bergen geologisch gezien stukje bij beetje weg moeten en dat de weergoden lekker mee doen in deze opzet. Woon je dan bijvoorbeeld in St. Gingolph dan kan je voortuin er ineens zo uitzien. Zie filmpje op Wetteronline over de gevolgen van 100mm regen in 48 uur in dit gebied aan het Meer van Genève.

mmgeneve

En volgens het Europese weermodel komt er nog 100mm bij in de komende 10 dagen. Precies daar. Maar dat is nog wel erg onzeker hoor…

bijzonderedrukverdeling

Deze zie je niet in het Amerikaanse model, maar is zo mooi in het Europese model dat ik hem toch toon… Nederland blijft net verschoond van weer een pluk ellendige regen. Maar het westelijk Alpengebied krijgt de volle laag. En ja er zijn paarse puntjes.. ja het sneeuwt op de Mont Blanc en op de Matterhorn. Maar lager is het dikke klaterregen… nee de winter is voorbij…

dinsdagwarm

Het wordt zelfs even een beetje zomers de komende dagen. Zuidwestelijke aanvoer. Delen van Duitsland die kunnen dromen van 30ºC. In Nederland ook de 20ºC weer mogelijk. Maar dit keer al met echte onweerskansen daarbij. Dat gaat mooie wolkenluchten opleveren. Smullen.

dutchweek0305

Geen mooie wolkenluchten vandaag in het westelijk Alpengebied. Samenhangend met de regen bij ons ook in Val Thorens druilerig weer. De Dutchweek heeft wel eens mooier weer gehad, maar vele zielen maken ook hier gewoon veel vreugd!

gardameer0305

Het is vandaag eigenlijk nergens in de Alpen mooi weer. Maar dit plaatje van het Gardameer mag er wel wezen! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.