aussois1011

Een schitterende kiek uit Aussois in de Maurienne in het zuiden van Savoie Mont-Blanc in de Franse Alpen. O wat is het mooi overal waar we kijken. En ja ook in de Franse Alpen openen skigebieden nu toch veel eerder dan andere jaren. Hieronder een overzichtje!

Dalafdaling open in Tignes

In Tignes kun je al sinds 1 oktober op de gletsjer skiën. Vanaf vrijdag wordt ook de “Double M”-piste geopend en kun je per ski terug naar het dorp!

Gratis skiën op vrijdag in Courchevel

Sinds 3 jaar opent Courchevel zijn pistes gratis als voorproefje op het seizoen. En dit jaar valt die voor-opening wel erg vroeg! Aanstaande vrijdag zijn parkeerplaatsen en liften gratis. Van half 10 tot 3 uur kun je je eerste sporen van het seizoen trekken.  Meer informatie (in het Frans).

Alpe d’Huez open op 12 en 13 november

 

 

Ook langlaufers komen aan hun trekken

Waar je kunt langlaufen dit weekend? De keuze is reuze: Le Grand-Bornand, Les Saisies, Bessans, La Clusaz (Les Confins), Monts Jura (La Vattay) et in Les Rousses (Jura).

 

 

Schitterend! Weet jij nog van andere skigebieden die openen? Deel het in de reacties!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.