Dit ben ik niet maar maandag en vooral dinsdag hoop ik weer te vliegen in Westendorf. Dat zou namelijk ook betekenen dat ik Der Weisse Rausch morgen overleefd heb. We gaan zo het parcours verkennen.

Ondertussen in Holland…. net geen tropische dag gisteren. De weermannen…. Leo, Frederic en Jorne hebben er bovenop gezeten waarvoor dank.

Met afstand een dagrecord. En in de derde decade april in de top 3.

https://twitter.com/Doorndoosje/status/986636969907191810

Erg leuke tweet! Nemen mensen een dag vrij op zo’n dag of toch gewoon op kantoor?

Nou en dit gaat er dus gebeuren….

Morgen al onweer in Bretagne waar het “altijd” regent. Duitsland krijgt een buienlijntje mee. De Lage Landen worden nog gespaard.

Vanaf zondagochtend rommelt het dan wel in de Lage Landen en tegen de avond is het feest echt voorbij…

Woensdag dan zit alles dik in de koelte door het nog zeer koude zeewater. De WC in dus…

 

En de cliffhanger van het Amerikaanse model komt pas met sneeuw ruim onder 1500m in de Alpen. Toch nog wel leuk om even mee te maken in de meivakantie. Maar vooralsnog meteofiction natuurlijk.

Rob en Monica laten ons steeds meegenieten van het bizarre verschil tussen vorige winter en deze in Les Menuires.

Afsluitend een kiekje uit het hooggebergte waar nog geen sneeuwhaas of steenbok aan zomer denkt!

PS Chicago heeft haar op een na koudste eerste helft van april sinds 1881 en op Hawaii valt op dit moment nog sneeuw!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

8 reacties

Gesloten voor reacties.