Klik voor grotere kaart

Het wordt steeds spannender of we komende zondag in Nederland ook sneeuwvlokken gaan zien. Nee, een herstel van de winter zit er niet in maar een “opwarmertje” met dikke natte sneeuwvlokken voor de krokusskiërs en een opfrisser voor Ardennen en Sauerland wel. Zie de kaart hierboven. GFS berekent nu al dagenlang consequent 2cm sneeuw voor Nederland. ECMWF kwam gisteravond met een onwaarschijnlijke berekening voor een paar centimeter op dinsdag.

Voor de Alpen is het beeld nog gelijk aan de weerberichten van gisteren en ook volgens mijn Bizztravel wintersport weervideo die je nu nog even kunt bekijken (klik hierr).

[fbphotos id=353552714678940]

Vanochtend stopt de sneeuwval en komt de zon vanuit het westen te voorschijn. Zie de briljante webcams hierboven uit Nendaz en Megeve vanochtend! Morgen sneeuwt het opnieuw in Zuid-Duitsland en de oostelijke skigebieden in Oostenrijk waaronder Die Tauplitz. Vooral sneeuwt het dan ook in Tsjechië en Slowakije. Zaterdag regent het in de LL en de noordelijke helft van Duitsland. In de Alpen heerst hogedruk. Zondagmiddag klapt pas het volgende front tegen de Alpen en zal er weer 15cm sneeuw bijvallen. In de nacht op maandag kan ook de zuidkant wat meepikken. 

Jaloersmakend
Maandag en dinsdag zullen bijna grand beau zijn in de Alpen. Jaloersmakende schitterende skidagen. En hoe het dan verder gaat is onduidelijk. Het meest waarschijnlijk is een nieuwe golf sneeuw rond woensdag / donderdag met in de Franse Alpen naar 1000m oplopende sneeuwgrens. Evengoed echter zou de hogedruk in de Alpen kunnen stand houden. De carnavalsgangers beginnen koud en eindigen zacht. De krokusgangers beginnen juist zacht en gaan dan weer een beetje de diepvries in.

Hieronder nog de manier hoe GEM de sneeuwkansen zondag aanslaat….

Frontpassage bij GEM
[fbphotos id=353546894679522] 

Zoals je ziet doet het GEM model niet mee aan de sneeuw zondag.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.