Te gekke kiek uit St. Anton am Arlberg! Ja de maan is krimpend maar zorgt nog altijd voor adembenemende plaatjes en als de maan straks weg is, is het nog steeds Kaiserwetter en nemen de spetterende sterrenhemels het weer over.

Blijft uniek ook Zell am See Kaprun by night.

Ik ga voortaan regelmatig – bij voorkeur in ieder bericht – een opvallende reactie van jullie plaatsen. De winnaar van vandaag was ongetwijfeld Tjeerd. Tja, ieder heeft zo zijn punt waarop het lijntje van vertrouwen breekt. En dan kun je maar beter loslaten inderdaad wellicht met nog een echte verrassing in een later stadium.

Toch komt de hoofdrun vanavond met best iets leuks hoor…. en ook het vulkanisme kan later in de winter nog best iets doen misschien.

Er is echt iets aan de hand. Aardbevingen en vulkaanuitbarstingen volgen elkaar in rap tempo op. Er zijn mensen die ook hier een verband zien met de lage zonneactiviteit. Volg dat maar een beetje. Harde wetenschap is dat niet. Maar wel zo boeiend om je over bij te lezen.

https://twitter.com/sadat_hasina/status/1216720419975098370

Voor zo ver het ook kouder zou moeten worden merken we dat op dit moment alleen in Alaska en in Oost-Azië. Pakistan is geteisterd door dodelijke sneeuwstormen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZutBuBBKmWM

Kaboel in januari 2020. Mooie uitsmijter. Welterusten allemaal.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

64 reacties

Gesloten voor reacties.