Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Dodelijke sneeuwstormen in Pakistan en wat doen die vulkanen?

check ook eens

64 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  Gefeliciteerd Tjeerd. Je gaat door voor de teflon-pan! 😉

 2. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  De mooie meteofictie is weer terug in de gfs6 richting eind januari,met een noordelijk stroming kans op een vuil winters weertype in de ll en veel sneeuw voor de alpen.

 3. Raymond schreef:

  Zelf was ik in 2002 in Kabul ook rond deze tijd. Destijds ook sneeuw gehad en een fikse aardbeving in het zuiden. Ben een winterfanaat maar daar pffff. Kinderen zonder goede kleding of schoenen, barre omstandigheden!! En wij hier klagen of er wel genoeg sneeuw komt, relativeer mensen!

  • Hajo schreef:

   Heel goed! Enkel dankzij onze CV installaties genieten wij van de winter…. Hoewel? De 17e eeuwse taferelen waren natuurlijk ook dikke pret. Maar in die landen idd…

 4. Hajo schreef:

  Vanwege tijdgebrek even geen ochtendbericht. De hoofdruns van het Amerikaanse model en ook EC gaan na tijdelijke afkoeling rond de 20e samenhangend met de sneeuw in de Alpen weer voor opwarming. Wel een mooie cliffhanger in het Amerikaanse model:
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2020/01/Webp.net-gifmaker-1.gif[/img]
  En mensen mensen mensen! Lees electroverse.net deze dagen met berichten zoals https://electroverse.net/b-c-is-about-to-be-colder-than-its-ever-been-in-over-a-century/ en https://electroverse.net/at-least-25-die-as-record-breaking-snowfall-buries-balochistan-pakistan/ . Die laatste heeft ook unieke beelden van de huidige sneeuw in Saoedi-Arabië. Fijne dag allemaal. De komende tijd komen er weer meerdere berichten per dag trouwens….

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Top Hajo!!

  • Hjs schreef:

   Grappig bericht, pratend over “geen politieke agenda” dit hele stuk staat vol.

   Als reden voor deze koude praat men over afnemende jetstream, dit als gevolg van de lage zonneactiviteit.
   Ik zie dat anders, de afnemende jetstream is het gevolg van de opwarmende polen, het verschil in temperatuur tussen pool en evenaar neemt af met als gevolg die zwakkere Jetstream. En Canada heeft natuurlijk geen bak lauw water boven het hoofd, zoals wij, dus een Noordelijke stroming brengt bittere kou.

   • Hajo schreef:

    Dat is prima HJS. Jij in jouw paradigma en ik in het mijne. Enkel een meting kan uitsluitsel geven over welk paradigma valt en welk overblijft. Zo lang die meting niet is gedaan leven beide in parallele universa naast elkaar en verklaren alle waarnemingen binnen hun consistente logica. Dat is OK zo. Zo gaat het altijd.

  • Karin schreef:

   Fijn Hajo, zit je weer op de Penningberg??? Ik vertrek volgende week vrijdag met de Alpen Expres naar Dienten. Zin in!

 5. Dennis schreef:

  Word er wel moedeloos van. Weekend sneeuw Oostenrijk stelt ws niets voor. de kou zou volgens diverse sites zo goed als zeker aanhouden na het weekend . Nu word het weer warm. en in de verre meteo nu weer sneeuw.
  Nou laten we in de alpen eerst maar eens de warme dagen tm vrijdag afwachten en hoe het dan allemaal valt. Dan zien we wel verder.

  • Maurice schreef:

   Moedeloos van het weer… thja! Zonde man. Gewoon genieten van wat er wel is of juist niet. Hier teveel regen, in Australië smachten ze erom. Hier niet genoeg kou, in Pakistan veeel te koud! Zo kunnen we nog een wel even doorgaan.
   Op de rekening van Zuckenrberg teveel geld, op mijne vaak te weinig (voor mijn gevoel)
   Nee ik wordt er niet moedeloos van! Hahahahaha

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Snap helemaal wat je bedoeld! De kaarten geven alleen steeds in de onbetrouwbare termijn mooie (sneeuw)kaarten.Je moet 1 ding echter niet vergeten het is Geweldig weer en skien in de Alpen op dit moment! Check deze webcam van hochfilzen ,kan haast niet beter op deze hoogte
   https://nl.bergfex.com/pillersee-hochfilzen/webcams/c8579/

 6. Hjs schreef:

  2019, warmste jaar sinds de metingen in Europa. Wereldwijd nmr 2.

  https://www.duurzaamnieuws.nl/2019-warmste-jaar-ooit-gemeten-in-europa/

  Re plastic, geen idee wat je bedoelt Hajo. Las gister wel een bericht dat een winkel in India Ergens het mogelijk maakte om te betalen in plastic. Letterlijk.
  En het mag in Nederland geen groot probleem zijn, toch zie ik veel troep in de bermen liggen. Vooral jongeren gooien alles van zich af.

 7. Dennis schreef:

  Gaan volgende week vrijdag naar Fieberbrunn 4 dagen skieen. Daar hebben 3 mannen gewoon ontzettend veel zin in vandaar dat het uiteraard nu spannend begint te worden.
  Kaiserweer interesseert mij niet. Gewoon lekker koud en i.i.g genoeg sneeuw. zonnetje mag uiteraard altijd. als er maar geen slecht zicht is. Het lijkt erop dat niemand eigenlijk weet wat het gaat worden.
  alleen in de verre meteofictie weer wat moois. Maar ja……
  uiteraard een luxe probleem. Maarrrr verheugen er ons zo op.

 8. Destiny schreef:

  Gfs06 komt pas op 28-29 januari met wat sneeuw van de Benelux tot Oostenrijk.. voor de rest hogedruk wat de klok slaagt.. behalve de poedersuikerlaag van de 20ste…

 9. Veluwenaar schreef:

  Robert W. Felix heeft in zijn razend interessante boek Not by Fire but by Ice al voorspeld dat het zonspot minimum gepaard zou gaan met diverse verschijnselen, waaronder sterk toenemend vulkanisme.

 10. joke,riederalp schreef:

  Net vertrokken uit Riederalp voor 10 dagen NL. Eigenlijk te mooi weer om weg te gaan….. Ben benieuwd of volgende week vrijdag het weer type veranderd is…

 11. Jorne schreef:

  Gfs van vanavond weer wat positiever met al op de 23e een teruggetrokken hoog en lekkere NW stroming incl dumpje voor noordkant… loves me, loves me not

 12. Joalie schreef:

  Kunnen we nog een avondupdate verwachten? Of zijn de kaarten daar niet spectaculair genoeg voor?

 13. Spyfromthesky schreef:

  Nou, ECMWF en GFS zijn weer omgedraaid naar mindere mogelijkheden. Een bekende worst leek al voor ons als ‘wanhopige’ zoekers en hopen eens op een kouder segment niet al te lang te duren. Voordeel is ook dat beide systemen even goed of even slecht presteren zodra het meer dan 4 dagen wordt.

  Vanmorgen nog gekeken even voor de nieuwsgierigheid naar de AO en NAO index. Nu een goed 12 uur later is dit ook al ingedut naar niets. Zo snel kan het dus gaan.

  Er is ook echt geen peil te trekken van. OK, we peuren rond 20/21 januari mogelijk even aan wat frisse nachten en we mogelijk in optima forma een nachtvorst mogen beleven.

  Maar ja, de wens als het dan toch geen winter wordt, maar laat het gewoon voor een tijdje droog zijn, zit er ook niet in. Positief lichtpuntje: Jawel, maar daar hebben jullie helemaal niets aan. Mijn 4 winddelen van een windmolen die presteert al vanaf september erg goed.

  Die waarschuwing voor vanavond, code geel, ach ik kan er met zo een grote opbrengst als gisteren en vandaag er goed mee leven.

  https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/grafieken/maand/windrozen

  De windroos. Vanaf december regeert ZW compleet. Bijna een 100% score.

  Spyfromthesky

  • Tjeerd schreef:

   Bedankt Hajo en vrienden,
   Had ook liever echte wintersport verwachtingen gezien. Maar helaas, zit er niet in. Hajo, wij willen graag een keer paragliden. Van17 tot 21 februari zijn weer in ons geliefde Tirol

  • Skiwi schreef:

   Nie normaal zeg, op uitzondering van april en mei in 10 van de 12 voorbije maanden overwegend Z/W walm. Dat dit in onze contreien de overwegende windrichting is dat wist ik, maar zo erg dat had ik toch niet gedacht…

   • Roland Bodegraven schreef:

    Ja zag het ook. Niet normaal. Nog even en de bomen staan zo.
    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579035538.jpeg[/img]

 14. Cescia schreef:

  Hier in Monte Rosa is het prachtig. Goede sneeuw, prachtig wit in de omgeving. Vandaag lekker aan het touren gegaan. Hemel op aarde.

 15. Koninks schreef:

  Hoe kan het dat je soms tijd lang blijft ingelogd en dan ineens constant moet inloggen??

 16. Koninks schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579033889.jpeg[/img]

  • jh vis schreef:

   Ach, weet je..geld moet toch rollen. Ik heb liever dat het rolt naar groen dan naar oliezwart…..Het wordt een ander soort economie. Waarom niet?

   • Jeroen amsterdam schreef:

    Nee, de overheid moet niet zomaar geld uitgeven. Als iets goed is dan doet het bedrijfsleven dit. Zo zijn wij als Nederland eeuwen lang succesvol geweest. Dat de EU nu als een communistische heilstaat fungeert gaat ons de kop kosten. Mensen als Timmermans hebben ook helemaal geen mandaat om dit allemaal te zeggen.

    • jh vis schreef:

     Goed idee, we laten ons leiden door bedrijven die alleen maar uit zijn op winstmaximalisatie zonder enig oog voor langere termijneffecten…

   • Hajo schreef:

    Als je wilt dat het naar groen rolt dan naar steenkool want dat is de meest groene brandstof sowieso.

 17. Jorne schreef:

  Op zoek naar lichtpuntjes; de MJO doorloopt naar alle waarschijnlijkheid een volledige fase 6 en een deel 7, dat zou statistisch gezien de 10/15 opvolgende dagen een grotere kans geven op een negatieve NAO ofwel blokkades en SH. Of die statistische kans groot genoeg is om de eindeloze zuidwester de nek om te draaien, ik ben benieuwd! [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579037840.png[/img]

  • Koninks schreef:

   Het is echt te hopen.

  • Mark (Breda) schreef:

   Duimen, bidden en sneeuwdansjes doen….als er maar iets helpt. Ondertussen beuken de wind en regen op het slaapkamerraam en is het vooral herfst. Die windrichting is absurd van afgelopen maanden. Ik kijk vaak op teletekst en de W en ZW zijn bijna ingebrand op mn tv-scherm. Irritant. Bizar. Maar klimaat? Nee. Pure pech denk ik.

   Blij dat we niet in Ierland wonen. Dan heb je nog veel vervelender weer. Wellicht een idee: Ik zou Ierland lostrekken en in de Noordzee voor anker gooien. Hebben wij direct een stuk meer landklimaat!

   Trouwens…wat als we de Noordzee inpolderen. Dat zou voor ons klimaat ook wel gunstig uit kunnen pakken. Meer landklimaat.

   Daarover gesproken..
   Is er een meetbaar effect van het inpolderen van de Flevopolders op de temperaturen in bv. De Bilt? Lijkt me nogal een verschik. Vlakbij groot water en dan ineens een grote landmassa erbij…

   Tijd om te gaan slapen.

 18. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Wat een Antiwinterse kaarten wederom zeg vanmorgen!!Wel heerlijk Wim Hoff weertje,dat dan weer wel.

 19. Anton schreef:

  Klopt Jorne, woon al 15 jaar in Niederthai

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.