wimenfabian

Hoe knal je van 0 naar 1000 in Saalbach? Niet met een Porsche. Over Porsche gesproken: in mijn seizoen als skileraar in Saalbach nodigde een vader zijn twee zoons uit voor kerst naar het Alpenhotel. Ze kregen elk een Porsche. Maar nee, van 0 naar 1000 knal je als je net als organisatoren Wim de zwart en Fabian Huising (links en rechts van de DJ’s op foto) heel hip en happening bent en als je voort kunt borduren op de ervaringen van de geslaagde Dutchweekends Italia in 2013 en 2014. Dat betekent ook dat je er snel bij moet zijn om nog kaarten en accommodatie te bemachtigen…

Spring-Splash-1

Waar gaat het eigenlijk om? De Dutchweek is toch in Val Thorens? Wim de Zwart legt uit: “Wij zijn niet de Dutchweek! We wilden makkelijk onze foto’s delen en zagen dat de domeinnaam dutchweek.nl nog vrij was. Zo is het sneeuwballetje gaan rollen. Er kwam steeds meer traffic op onze vakantiefotosite. Sindsdien zijn wij de spil van het Nederlandse partygebeuren in de sneeuw. Het publiek tijdens Dutchweek in Val Thorens is duidelijk jonger dan de doelgroep die wij willen aanspreken. Dutchweekend Italia is echt 30plus en Dutchweekend Saabach 25plus en bovendien merken wij dat mensen liever kort en vaker naar de sneeuw willen. Zodoende besloten wij kortere events te gaan opzetten op andere locaties die meer aansluiten bij wat wij onder lekker skiën en een goed feestje verstaan. Het sportieve aspect sneeuwt bij ons nooit onder onder het feestgedruis. In Sauze d’Oulx hebben we bijvoorbeeld bij Dutchweekend Italia (18-22 maart) een slalomwedstrijd en in Saalbach hebben we een echte primeur…. een ski splash!

Schermafdruk 2015-03-07 11.22.55

Als wintersportweerman met pretentie van bijzondere ski skills hang ik natuurlijk. Dus wil je mij nat zien gaan moet je absoluut komen.Wanneer is het eigenlijk? Dutchweekend Saalbach vindt plaats van woensdag 25 maart tot zondag 29 maart. Leef je de hele uit op de piste en kies vanaf hoe laat je bij de venues bent! Vanaf 14.00 uur gebeurt het op de Panorama Alm. Snowparty op de berg. Vanaf 13.00 uur is er al een warming up met relaxte lounge muziek en tot een uur of 17.00 kan je lekker dansen met je voetjes in de sneeuw. Hierna maak je de dalafdaling naar het dorp waar het feest doorgaat met een echte Apres Ski party in de Bauer Schi-Alm. Na de Apres ski kun je terecht in een van de leuke restaurants voor een lekker Oostenrijks maal, waarna je gewoon weer verder kunt feesten in de Taverne en de Mango’s, waar het feest door zal gaan tot in de vroege uurtjes. Michael Joosten eigenaar van Mango’s Cantina is trouwens ook geheel betrokken bij de organisatie en is de contactpersoon voor Dutchweek.nl in Saalbach.

dutchweekenditalia3

Hierboven zie je het feestje op de berg in Sauze d’Oulx vorig jaar. Dat event is al volgeboekt (500m/v). Het mag niet te groot worden…. Als je via dutchweek.nl boekt zijn alle events inclusief. Hierrr lees je een uitgebreide review van het event van verleden jaar. Wat de Dutchweekends zo bijzonder maakt is dat het hele team er niet in zit voor de centen. Het zijn jonge mensen en “oudere jongeren” die het combineren met hun normale job en gewoon erg veel energie krijgen van de events. Ik vraag Wim de Zwart hoe je kunt weten of het iets voor jou is… zijn antwoord:

Absoluut wel komen moeten mensen die…

  • Van wintersport houden
  • Van een feestje op niveau houden

Absoluut niet komen moeten mensen die…

  • die voor de hele platte après-ski willen komen….

Het is echt vrijheid blijheid…. de Gemütlichkeit staat voorop. Je hoeft ook niet tot in de vroege uurtjes door te feesten als dat niets voor je is. Als wintersportweerman kan ik natuurlijk gemakkelijk uitleggen dat eind maart rond 14uur kappen met skiën en je overgeven aan de muziek natuurlijk een prima zaak is…. of het ook echt voorjaarsachtig warm wordt kun je volgen op de speciale weerpagina bij de events die ik verzorg.

Afsluitend een mooie videoimpressie op Facebook van de line up van DJ’s in Saalbach.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.