Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Weersoep…..zonder ballen

check ook eens

24 Reacties

 1. Roy schreef:

  Dit scenario doet me huiveren.. ik heb een flashback. Nee ik wil er niet aan denken! Op naar de 06h.. 🙂

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @ Roy

   de GFS 06.00 ziet er toch wel wat gunstiger uit. Medio volgende week (kort) instroom vanuit het noordwesten en hogedruk ligt ook wat gunstiger (hoewel migrerend zuidoost. Wel kouder in de Alpen en wellicht dat de sneeuw boven 1.800 meter (schaduwzijde !) goede overlevingskansen heeft. Zien we toch langer winterse webcambeelden en wie weet wat begin november ons gaat brengen. De GFS 06.00 gaat voor periode 2-5 november i.i.g. voor flinke dump (in eerste instantie zuidkant)…

  • Martijn Sonnenberg schreef:

   Waarom zie ik iedereen zo angstig over de komende winter? Als we dit soort plaatjes een maabd verder hebben mogen we ons zorgen maken, maar nu is sneeuwbal toch ‘zinloos’ ( erg leuk om te zien en zo, naar dikke kans dat het wegsmelt)

 2. CJA Hulskamp schreef:

  http://hp-neu.lwd-stmk.at/wetter/stationsdaten-lawis/

  Mooie grafiek van de Tauplitz hoe hard het sneeuwde.

 3. erwin schreef:

  Mooi bericht Ronaldo. Het is nog 9 weken voor kerst dus we hebben nog wel wat tijd 🙂

 4. Nick (Afkoeling) schreef:

  Maar je gaat dan toch de zaterdag (wij zondag) al weg 🙂

 5. Nick (Afkoeling) schreef:

  Morgen over acht weken dus.

 6. Nick (Afkoeling) schreef:

  Of ga jij niet met kerst op wintersport , maar heb je het echt over de kerstdagen hier.

 7. Frederic schreef:

  Rusland bant de zomertijd en gaat vanavond definitief voor het winteruur.
  Nu ja, definitief is relatief natuurlijk 😉

 8. Valentijn schreef:

  Wat is dit opeens? Dacht een strakblauw weekend te hebben, zondag nog mooier weer dan zaterdag, rij ik net in de auto hoor ik op radio dat het morgen helemaal geen mooi weer meer is en zelfs wat kan regenen. Gisteren lees ik op Oostenrijkse weer “Super sonniges Wochenende” en vandaag dus totaal wat anders. Als ik dat geweten had was ik vandaag de kitzsteinhorn op gegaan…nu maar hopen dat het meevalt en morgen onverwacht toch weer mooi is.

  • Frederic schreef:

   Dat hadden we gisteren in onze berichten toch al aangegeven @Valentijn? Vanavond en vannacht trekt een zwak koufront over. Amper neerslag, wel wolken. Daarna pas echt zonnig. Morgen breekt de bewolking snel open vanuit het westen. Dus W-Oostenrijk al vanaf voormiddag. Alles ten oosten van Zell am See moet wachten tot de late namiddag.

   • Valentijn schreef:

    Gisteren de berichtgeving hier gemist en alleen het ‘snelle’ Oostenrijkse gelezen. Blijkt maar weer waar de profi’s zitten 😉 gelukkig vannacht uurtje extra om het mindere weer voorbij te laten trekken…:)

 9. Jongens rustig nou maar weer hoor, het is net herfst en gelijk willen ze metershoge sneeuwval zien in de Alpen?!
  Komt wel allemaal goed hoor, gewoon een kwestie van tijd en geduld. 😉
  En persoonlijk ben ik hier radicaal tegen :
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.753788551324258.1073741888.358966350806482&type=1

  Fijn weekend iedereen en geniet v/h mooie herfstweer ! 🙂

  • Robin schreef:

   Tja Kirsten, dat gaat idd wel vrij ver…..

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ja Kirsten… daar hoop ik op… Bar weer vanaf eind oktober..

   Ps: ik heb geen facebook dus kan ik niets met die link… gok dat ik niet de enige ben..

   • Hmmmm… Het gaat erover dat ze in Winterberg vanaf dit jaar een machine (Snowmaker) in gebruik hebben die sneeuw produceert.

    Ik citeer:

    “Im Sommer wurde bekannt, dass Winterberg einen Snowmaker bekommt. In den Medienberichten wurde ein mobiler Snowmaker angekündigt, welcher an dem 4er Sessellift Rauher Busch im Skiliftkarussell Winterberg stehen wird. Erst diese Woche hingegen wurde bekannt, dass im Stadtgebiet ein weiterer Snowmaker seine Dienste verrichten wird. Und zwar von einem anderen Hersteller und als fix installierte Variante. Der Standort ist die Ruhrquelle Winterberg. Dieser Ort ist seit den Wetteraufzeichnungen an der Wetterstation vom Wetterportal Sauerland als absolutes Kälteloch von NRW bekannt. In klaren Nächten sinkt die Temperatur hier rascher und tiefer als an den meisten anderen Orten ab. Von daher eigenet sich dieser Ort auch ideal für die Schneeproduktion. Zur Zeit sind es zwar auch dort noch um die 10°c, allerdings taut kaum etwas von dem produzierten Schnee. Genau genommen sind es übrigens kleine Eisplättchen, die unter einem Vakuum erzeugt werden. Durch diese Vakuumtechnologie ist es überhaupt erst möglich Schnee bei hohen Außentemperaturen zu produzieren. An dieser Stelle möchte ich noch einmal betonen, dass die Anlage außer Strom und Wasser nichts benötigt! Es werden keine Chemikalien eingesetzt. Leider ist das doch noch immer ein recht weit verbreitetes Gerücht, was selbst bei Schneekanonen noch nicht ganz aufgeklärt wurde. Produzieren kann das Gerät übrigens ca. 200m³ täglich. Die Produktion läuft nun 24 Stunden täglich. Die Saison wird am 15. November feierlich eröffnet. Ein kleiner Funpark wird vermutlich auch stehen und Getränke gibt es reichlich an der Ruhrquellenhütte. Markiert euch diesen Tag also schonmal in eurem Kalender und gebt eure Wintersportausrüstung bis dahin schonmal zum Skiservice. Eine Erklärung zur genaueren Funktionsweise des Gerätes folgt die Tage.”

    😉

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  @Kirsten

  Thanks dat je hier de moeite voor hebt gedaan incl. foto’s…

  Top !

 11. Roy schreef:

  Ik juichte toen ik het een paar dagen geleden las.. fantastisch nieuws! Het is de 2e voor de wintersportarena en ik hoop dat er nog meerdere gaan volgen al denk ik zelf van niet. Het is slechts een hulpmiddel. Vanwaar jouw aversie Kirsten?

  • Omdat het allemaal nogal kunstmatig overkomt. Ik vind dat skiën nog steeds het leukst beleefd wordt op echte sneeuw, kristallen die uit de wolken komen vallen.
   Nep sneeuw toestanden horen nou eenmaal niet thuis op een outdoor piste.
   Bij gebrek aan sneeuw dan maar niet skiën helaas.
   Maar hun kijken natuurlijk enkel de commerciële kant op en houden geen rekening met ecologische gevolgen op langere termijn. Maar goed, dat is enkel maar mijn bescheiden mening.

 12. Roy schreef:

  Dat is ook de vraag of er wel ecologische gevolgen zijn. Dat zal op termijn moeten blijken afhankelijk van hoe het ingezet gaat worden. Als er van december tot maart en dik pak sneeuw zou hebben gelegen wat is dan het verschil als de techniek nu moeder natuur een handje helpt. Maar zo denk ik dan weer. Ik heb een keer meegemaakt dat we een hotel hadden geboekt. Dat moet ruim van te voren want alles is daar al gauw volgeboekt. Het weekend dat we zouden gaan regende het pijpenstelen en was alles groen. We zijn uiteindelijk maar niet gegaan. Zo’n doemscenario voor ons en voor het skigebied willen ze daarmee deels proberen te voorkomen. Daarnaast, hoevaak vriest het daar niet -1 graad maar is het net onvoldoende om de gewone sneeuwkanonnen aan te zetten? Je zou maar tijdens kerst een prachtig vriezend en zonnig weekend hebben met -1… wandelen in Winterberg is mooi maar skiën, daar komt 90% van de mensen voor in de kerstvakantie.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.