Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Weeromslag in Oostenrijk en opnieuw bizarre berekening voor april

check ook eens

47 Reacties

 1. Thijs schreef:

  hmm.. ik heb het plan 4, 5 en 6 april te gaan skiën in Sölden. Daar zou ik toch graag de zon willen zien maar het lijkt er op dat die wens niet in vervulling gaat…

 2. Hans schreef:

  Over 1 week idd kou vanuit NW/N/NO. EC nu ook al 2 runs op rij en GFS (06 ) laat/liet dat al vaak zien. Tot eind 1e decade april lekker frisjes in LL en de Alpen (licht) winter. Mooi voor degenen die nog gaan .

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Wil ik net zeggen Hans.
   De liften zijn in de Zillertal Arena t/m 22 april geopend dus nog een paar sneeuwmomenten zou mooi zijn.

   Een beetje off topic:
   Zijn er hier meer reageerders die moeten ‘vechten’ voor een 2e keer wintersport in één seizoen ??
   Mijn vriendin wil dit jaar de kerst een keer skippen om gezellig kerst te kunnen vieren met de familie. Ik heb natuurlijk al wel weer een voorboeking gedaan maar graag tips om de vakantie er toch door te drukken 😉
   Die vanaf de 29e feb 2020 staat gelukkig al vast !
   Tips tips tips …. opmerkingen dat 1 keer ook leuk is worden uiteraard aan de kant geschoven 😉 Tuurlijk weet ik dat het een luxeprobleem is maar dat ‘probleem’ neem ik graag op de koop toe..

   • Cescia schreef:

    Hahaha zeg maar dat met Kerst er altijd wel iemand van de familie zo dronken is dat hij weer politieke topics boven gaat halen :p

   • vanDam schreef:

    Zit je aan de kerstvakantie vast? ben dit seizoen voor het eerst in december geweest (week voor de kerst). Betaalde bijna niets voor een week appartement, ontbijt en skipas en die rust bij de liften en op de piste 😀 fantastisch!

   • Cescia schreef:

    En buh altijd al dat eten, kan je toch beter wat gaan sporten en genieten van de rust, de kerstdagen zijn altijd zo’n drukte.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     @van Dam@ Cescia
     Ik zit niet aan de kerst vast maar vind het wel heerlijk om met de feestdsgen romantisch met mijn vriendin in de sneeuw te zitten. Hee, dat is de zin die ik wel kan gebruiken Cescia 😉
     Ik zit verder niet aan de Kerstvakantie vast maar mijn ervaring is wel dat , hoewel we op 1650 meter zitten, de pisten bij weinig sneeuw (gelukkig nog nooit geen sneeuw gehad) pas tegen de Kerst in optimale conditie zijn gebracht cq er meer liften open gaan..

   • Hans schreef:

    Uche uche uche…….. hoest …. uche uche uche…… Tip 1 Asten: veel hoesten de komende tijd, zeg maar thuis dat je ASTmatisch bent (zal wel met jouw naam te maken hebben…..), dat het goed is (evt. doktersadvies) om veel in de bergen te verblijven nl. gezonde berglucht…. Mijn vader had vroeger astma, kreeg dit doktersadvies en zo ben ik op jonge leeftijd “besmet” geraakt met de bergen (Alpen/Dolomieten). Ik ga er héél graag heen!
    ….en ja….. ik was jou met het bericht net voor 😛

   • Jaco schreef:

    Hé, laat ik nu net in het Zillertal Arena zijn. Ik heb maar één tip, een weekje alleen. We gaan altijd met 2 gezinnen de eerste week van januari en ik ga dus in maart altijd een weekje alleen. Heerlijk rustig op de pistes vandaag.

    • Hans schreef:

     Mmmmmmm…..Jaco, alleen ?! ….
     tijdens de stops, avond(eten) …… niet vervelend alleen?
     Foto ziet er anders nog heerlijk winters uit! Viel spaß 🙂

   • nils schreef:

    Het liefste skippen we de verplichte nummers kerst en oud en nieuw beide en zitten we lekker in de sneeuw Asten… Maar we kiezen altijd de rustigste van de 2 kerstweken. Omdat we beide in het onderwijs werken zijn we na die idiote weken van sint- en kerstvieringen helemaal klaar met drukte en gezellig doen… Voorheen samen en nu met z’n drietjes in de sneeuw met kerst… HEEEEERLIJK!!!!
    Als we dan weer eens met oud en nieuw gaan omdat die week gunstiger valt dan hebben we kerst thuis. Ik kan je vertellen dat het niet zo gezellig is als men over het algemeen denkt… Voordeel daarvan is dat je voorlopig weer genezen bent en het extra motivatie geeft om wel weg te zijn tijdens de feestdagen 🙂

 3. Skiwi schreef:

  De kans dat we in april zowel in de LL als de Alpen uit een ander (lees: kouder) vaatje gaan tappen lijkt steeds waarschijnlijker te worden: ook in de GFS06 gaan zowel hoofd- als controlrun voor aanvoer vanuit noordelijke contreien.

  • Carl schreef:

   Laat maar komen, tis nog steeds 10dagen vooruit maar je weet nooit.
   Zou super zijn die verse sneeuw en koude.
   Extreem koud zal het nooit worden, alle dzt denk ik toch deze periode van het jaar. Lawinesgevaar zal snel de hoogte ingaan. Want zie op de kaarten toch dik pak vallen

 4. Zag net op http://www.foto-webcam.eu bij diverse hoger gelegen stations dat het weer volop sneeuwt.
  Ook @ Warth-Schröcken een hele dag zwaar bewolkt met strakke wind en horizontale sneeuw.

  De meetlat @ Furkajoch nog steeds bedolven onder een dikke laag wit poeder. En ja beste mensen, je moet er ook eventjes bij denken dat we inmiddels reeds eind maart zijn.
  Hoe anders was het voorgaande jaren gesteld rond dezelfde tijd v/h jaar. 😉
  https://www.foto-webcam.eu/webcam/furkajoch/

 5. Jaco schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1553532468.jpeg[/img]

  Licht gepoederd in Königsleiten

 6. Hans schreef:

  GFS 12 ziet er vanaf 192h wederom fantastisch “fris” uit voor zowel LL als de Alpen!

 7. joke,riederalp schreef:

  Hier storm, lichte sneeuwval en min 4 graden.

 8. Zo, weten we gelijk wat ons te wachten staat. https://youtu.be/JiLgDn0FagI

  😆 😆

 9. peter schreef:

  Hallo Hajo
  Wat denk je van de koude nachten die er aan zitten te komen?
  Geld dat voor een groot deel van europa? en hoe koud kan het gaan worden dan?
  Dit ivm de vorstschade die kan ontstaan in de fruitteellt.
  gr Peter

 10. Hanjo Vd Berg schreef:

  Welke skigebieden zijn er in de laatste week van april nog open? Dan heb ik nl vakantie en zou nog wel willen ..

  • Carl schreef:

   laatste week april zal je moeten kijken naar de hoogste skigebieden en gletschers. Veel gebieden sluiten na de 1ste en 2de week paasvakantie. De meeste mensen zijn seizoensarbeiders. Ze werken met een contract van 6-7maanden. De condities zijn soms nog super, maar het is te verstaan. Op bepaald moment moet je stoppen. Het is dan ook niet meer rendabel om een skigebied draaiende te houden.

  • Skiwi schreef:

   Grootste aantal kilometers piste zal je vinden in Espace Killy (Tignes/Val d’Isere) en Ischgl, daar wellicht nog rond de 200km of meer. Daarna Val Thorens, ook (ruim) meer dan 100km.
   Al de andere, waaronder dus ook de gletsjers, zullen niet meer aan 100km komen

   • joke,riederalp schreef:

    Ook moet je rekening houden dat de service eind van het seizoen niet meer het zelfde is als december t/m half april. Vaak niet door sneeuwgebrek maar door sluiting pistes, restaurants door gebrek aan personeel(niet rendabel)
    (vakanties en grote schoonmaak en revisies liften)enz.
    In Zermatt bv begint dan het hoogseizoen van de bergbeklimmers en ze hebben een zomerskigebied, daar blijft de service wel bestaan al is het wel op een lager pitje.

    • Skiwi schreef:

     Klopt Joke, vandaar dat ik vooral die gebieden benoem waar ze nog volle bak draaien. Er zijn inderdaad zoals je zegt een aantal gebieden die weliswaar nog een stukje open houden, maar dan op een laag pitje, zoals bijvoorbeeld Zermatt waar de Sunnegga en Gornergrat deelgebieden sluiten na Paasmaandag.

     Waar je tot 28 april overigens ook nog terecht kan is het Ötztal: zowel Sölden als Obergurl/Hochgurgl zijn tot dan nog volledig geopend. In Sölden tegen dan wellicht zonder dalafdalingen, maar verder zou alles nog open moeten zijn.

     Dit gezegd zijnde zou ik wel niets meer op voorhand voor die periode: gewoon last minute kijken waar de beste condities en het beste weer te vinden zijn en gaan!

 11. Patrick schreef:

  Ik kijk hier dikwijls en graag naar de weersvooruitzichten in de winter . Want winter moet voor mij inderdaad winter zijn . Zo af en toe kijk ik in de lente ( want dat is het nu toch ) omdat men er hier dikwijls juist op zit voor wat de weersvooruitzichten ( Niet altijd hoor )
  Voor mij en allicht 90 % van de mensen mag het nu wel echt lente worden en doordrukken . Ik begrijp wel dat veel mensen hier echte die hards zijn voor wat betreft winterweer maar dat je nu nog kan verlangen naar kouder weer, neen dat begrijp ik niet goed . De winter is voorbij , er ligt nog voldoende sneeuw om het tot het einde van het seizoen vol te houden dus alle ok toch . Neen laat het aub maar echt lente worden overal dat hebben de mensen nodig zon en warmte . Als je nu nog gaat skiën dan weet je dat het wat minder kan zijn met de omstandigheden . Wil je koude en goede omstandigheden dan moet je maar in januari of februari gaan . Toch nog veel plezier gewenst aan de mensen die nog gaan .

  • joke,riederalp schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1553591885.jpeg[/img]
   Wel lekker rustig begin voorjaar!

  • Warmte en zon? Opletten wat je schrijft hoor in tijden van klimaatopwarming want de menigte zit om de hoek te gluren zodat ze meteen op de bal kunnen spelen en gelijk staan roeptoeteren dat het klimaat opwarmt. Want als het in april 2 dagen twintig graden is dan warmt ons klimaat weer als dusdanig op dat we met z’n allen dringend CO2 moeten minderen.
   En dat is niet goed voor onze portemonnee.
   Dus laat het voorjaar rustig op gang komen, voor zon en warmte hebben we nog tijd zat. 😉

   • Patrick schreef:

    Ik bedoel met warmte geen 25 graden of meer hoor, daar is het inderdaad nog te vroeg voor . Maar een 15 a 16 graden met regelmatig een zonnetje is heerlijk . Onder de 10 hoeft het voor mij echt niet meer . Laat de sneeuw maar langzaam smelten in de alpen ( langzaam hé )

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Eens.. maar vergeet niet dat de normale temp voor deze periode overdag net boven de tien graden ligt !
   In die zin moet je de liefhebbers van een lekkere noordweststroming met hagel- en natte sneeuwbuien ook wat gunnen hè.
   Ik kan me de tijd niet heugen dat je het ene moment lekker in de tuin zat en de tuin 10 minuten later wit was..
   Het is een kwestie van tijd dat dit weer staat te gebeuren !!

 12. Nog steeds een ondergesneeuwde meetlat @ Furkajoch
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/03/1553591585.jpeg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.