Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Weermodellen slaan op tilt en dus ook even aandacht voor Val d’Isère

check ook eens

46 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Leuke video Hajo van Val d isere.En wat een heerlijke rust nog daar zeg..Genieten voor jouw.De weerkaarten zijn zeker boeiend te noemen met een toch wel gerede koude kans op de kerstdagen lijkt mijn,,met daarvoor nog sneeuwval voor de Alpen

 2. Hajo schreef:

  Bericht nu af en klaar! Nu lekker reageren. Ik doe mee…

 3. Richard schreef:

  Ik zou zo een megadump wel eens mee willen maken de 26 laat maar komen.

 4. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Val d Isere is een prachtig gebied, ben daar een paar keer zomers geweest, maar je betaald er wel de hoofdprijs,dat is jammer.
  Want de doorsnee mens moet toch diep in de buidel tasten.

  Benieuwd naar de dump van de 26e

  Luyksgestel actueel 0.8C en helder

  Fijne avond
  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 5. JacoB schreef:

  Vanaf zaterdag 8 dagen in tignes, bovengenoemde hellingen in val d’isere pakken we dus ook mee

 6. Mark (Breda) schreef:

  22 december is al wel +240.
  Meteofictie.

  Wel bijzonder hoe de modellen er niets mee aan lijken te kunnen momenteel.
  Sneeuw in de LL zit dichtbij.

 7. Hajo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Schermafdruk-2018-12-12-23.41.22.jpg[/img]
  Het echte verhaal van de lawine in Hochfügen. Gesloten gebied. Toerskiërs erin. Vader zoon en nog 2. Zoon raakt bedolven. Vader schiet te hulp maar breekt een rib. De andere twee kunnen zich bevrijden, Grote reddingsactie met heli. Zie: https://www.tt.com/panorama/unfall/15118242/drei-verschuettete-nach-lawinenabgang-in-hochfuegen-geborgen

  • Bob van Oostrom schreef:

   Er gebeurt wel het een en ander achter elkaar in dat Hochfügen, vind je niet?
   Maar tja, in een gesloten gebied, met (wat ik gelezen heb) lawinegevaar 4, zoek je wel het gevaar op.

 8. Bob van Oostrom schreef:

  Nouuuuu, zat jij in het hotel van mijn klant ( uit Zaandijk), SonnenUhr in die Tauplitz? Daar zijn wij dus ook een keer geweest. Helaas vonden we het gebied wat beperkt. En dan die Fiat op de berg. Prachtig! Ik fotografeer al vanaf het begin die bolides, omdat het zo’n belachelijk indruk heeft gemaakt op me. ( 1e keer op de Zugspitze). Verder zien de prognoses er wel bijzonder uit…Hou je taai, Hajo

  • Hajo schreef:

   Dank voor leuke reactie. Wat vind je van Sonnenuhr? Wanneer was dat? gebied is nu wel groter geworden met nieuwe Lawinenstein lift. En als je pendelt tussen Loser en Tauplitz heb je echt een leuke vakantie.

   • Bob van Oostrom schreef:

    Hajo,
    wij zijn daar de laatste week van januari 2013 geweest. Prima hotel, maar verkeerde week. Ik was de enige aan de bar zonder barkeeper, …..zo stil.

 9. Hajo schreef:


  Bijzondere run weer eindigend in een opmerkelijk koude weersoep. Zoals de GFS06u ook al deed. Heel veel hogedruk overal. Waar zijn de depressies gebleven?

 10. Hajo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/rart_18122818_18121218.gif[/img]
  Aan het einde wel depressie maar die draait mooi onder Nederland door…

 11. Snap niet dat mensen het zo begrepen hebben op kunstsneeuw, tenzij om enkele keren per jaar vlak voor de wintersportvakantie op te warmen in een indoorpiste maar verder? Nee dank je, natuursneeuw is nog steeds het allerbeste.

  Voor Arlberg fans onder ons, prachtig topic om te volgen, Arlbergfan plaatst zeer regelmatig updates:
  https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=60519

  Kijk en geniet… 🙂

 12. Bas schreef:

  Het wordt koud !!! Heel Europa in de koude op redelijk korte termijn volgens de kaarten of zie ik het niet goed ?

 13. Ab schreef:

  Zoals ik gisteravond al zei dat de weermodellen erg veel moeite hebben met de straalstroom en daardoor ook de koers van depressie blijkt maar weer eens ook vanmorgen in de ochtendruns van oa GFS 00z run. Want die komt ook ineens met fors verzwakte depressie opzetten komende week en het niet kan opbrengen tegen het hoog boven Scandinavië. Met als gevolg dat ie depressie uitgeknepen wordt op 144/168h vooruit. En daardoor zakt naar het zuidoosten toe en ten noorden ervan opnieuw aardige hogedruk activiteiten en zo opnieuw koude bovenluchten aangevoerd worden richting West Europa vanuit het oosten aldus GFS 00z run..
  Leuk hoor deze spanning zo op de kaarten 😉
  Jaar 2018 het jaar van de hogedruk blokkades.

 14. JanVanSoest(soesja) schreef:

  Spanning en onzekerheid alom. Al die opmerkelijke steeds totaal veranderende runs geven niet echt vertrouwen. Eén ding lijkt daardoor wel zeker, ze weten het niet! En dat kan leiden, zoals al gemeld, tot leuke verasingen. Ik wacht in spanning af. Het is in iedergeval vele maken beter dan een paar jaar gelden toen we nu al wisten dat de pistes groen waren en zouden blijven…..brrrrrr wat een horror winter was dat zeg met Kerst in de Alpen.

 15. Spyfromthesky schreef:

  Goh, de GFS Para lijkt mij ook niet vervelend. Het zou toch niet? Een lang gevecht van het hoog dat lijkt te gaan winnen en eerder vanaf 16 december (schreef ik een paar dagen geleden) het mogelijk zou gaan winnen.

  GFS Para tot 300 uur vooruit vind ik beter dan de gewone GFS

  Valt ook niet mee om winter te krijgen in ons gevoelig landje. Een oosten tot een lichte zuid-oosten wind zou m.i. ideaal zijn.

  Opmerkelijk is dat het KNMI nu komt met 90% op zacht weer en 10% kans op koud weer op de langere termijn. Het gaat mij niet om die 90%. Want hoe safe kun je zitten. Maar toch die 10% kans volgens het Europese weercomputermodel.

  Ik kan mij voorstellen dat de situatie gewoon moeilijk is en zal blijven. Wellicht zeggen in dit geval pluimen op de langere termijn zelfs weinig. Wellicht meer om een patroon te volgen.

  Spyfromthesky (Arnold)

 16. Qlubtempo Raoul schreef:

  Eerst de eerder genoemde periode tussen 17-20 dec maar eens afwachten, dat is zo’n beetje het laatste wat zou kunnen vallen nog net voor de eerste kerstweek begint.

 17. Jorne schreef:

  Gfs ook voor de Alpen een pareltje, zie pluim voor prikpunt Tirol. Een paar dagen geleden vreesden we nog voor een warme periode, nu komt de temperatuur amper boven de 0 graden op 1500m 🙂
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000_723_337___.gif[/img]

 18. Filzmooser schreef:

  ECMWF is op het einde ons niet goed gemutst , GFS is en blijft heerlijjk koud!

 19. Jannes schreef:

  Ik vind het sentiment erg negatief voor de huidige situatie. Het is niet meters sneeuw wat de klok slaat maar ook geen dubbele cijfers en regen. Dat is weleens anders geweest in de aanloop naar kerst 😉

  Hier Zell am Ziller volgens gfs06, da’s toch gewoon dikke vette prima voor een plaats in het laag gelegen Zillertal:

  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-zell-am-ziller-at-47.jpeg[/IMG]

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Jij zegt dat Jannes en je hebt een punt maar toch zullen er skigebieden zijn die niet alle liften open kunnen gooien vanwege de ‘beperkte’ sneeuwlaag. En dan heb ik het nog niet eens over off piste…

 20. Jeroen schreef:

  Sneeuwkanonnen staan flink te stampen sinds vannacht in het sauerland. Ook de voorspelde regen van zondag is veranderd naar sneeuw vanaf een metertje of 400. Ook de verdere vooruitzichten qua temperatuursverloop zijn een stuk verbeterd.

 21. Cees schreef:

  Ik vertrek zondagochtend heel vroeg naar Skiwelt. Alleen onderweg wellicht nog oppassen voor wat ijzel. Verder ziet hete r volgens mij prima uit, met maandag nog een kans op sneeuw/regen, maar daarna toch droog en koud genoeg om het niet groen te laten worden. Laten we hopen dat er op het einde van de week nog wat bijvalt voor de kerstgangers. Ik ben blij met deze situatie. Vorig jaar was het beter, maar de jaren daarvoor veeeel slechter.

 22. Qlubtempo Raoul schreef:

  Volgens mij zit gfs er laatste tijd net iets beter op.

 23. joke,riederalp schreef:

  Min 14 graden,windstil en onbewolkt. Mooie vooruitzichten! Top

 24. Jorne schreef:

  Ook de sneeuw van zondag volgen we op de voet!

  Het Amerikaanse model wil er weinig van weten maar het Europese houdt de sneeuw er in, voor het noordoosten van het land niet eens gevolgd door regen. Zondag wakker worden met een witte wereld? #sneeuw #kou #winter pic.twitter.com/1ICXBS50om— Jorne • Wintersportweerman (@Jorne_wswm) 13 december 2018

  https://platform.twitter.com/widgets.js
  🙂

 25. Martijn sonnenberg schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5D9D663D-3D67-435A-91F6-0F52154AB7D3.jpeg[/img]

  In lech trekken ze de sneeuwkanonnen nog even open bij -18 in het dal. Vanuit de webcam fluhenlift (roterend ding, alleen het shot publiceert dit blikveld ipv richting de kerk) is de kerk niet meer te zien door de mist die ze aan het maken zijn!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.