In dit bericht ruim aandacht voor enkele bizarre weerkaarten. Maar omdat het allemaal meteofiction is toch ook gewoon even aandacht voor de dag van vandaag en wat ik met jullie wil delen. Niet omdat ik zo belangrijk ben maar omdat ik jullie graag zou verleiden ook eens naar Val d’Isère te gaan. Hierboven zie je me bovenaan de Bellevarde uitkijkend naar de Solaise. Een droomdag in Val d’Isère. Offpiste kwamen er nog wat stenen door hier en daar. Op de piste was het subliem… hoewel…

Wedstrijdberg Bellevarde

Halverwege de eindeloze loeibrede zwarte piste van de Bellevarde spoten de kunstsneeuwlanzen vochtige sneeuw op. Skiede je erover heen bevroor meteen een film van ijs op je ski’s en gleed het absoluut niet meer. Zo nog niet eerder mee gemaakt.

Een FIAT dat is weer eens wat anders

Daarboven nog wat leuks gezien. Nu eens geen dikke bolides voor peperdure reclame. Maar gewoon een ludieke kleine auto die vermoedelijk niet meer door de APK komt.

Kunstsneeuw

Daar boven natuurlijk gewoon droge kunstsneeuw en ook op de schaduwhelling van de Solaise.

Le Refuge de Val d’Isère

Bovenaan die Solaise zag ik precies waar de camera kijkt een tandemvlucht starten. Dat maakte me wel beetje weemoedig naar dit edele tijdverdrijf. Maar de spullen zijn in Oostenrijk gebleven omdat ik anders geen kinderen mee kan nemen voor de kerstvakantie. Morgen misschien een solovlucht doen. Hé da’s nog eens een goed idee. Waar een weerbericht tikken al niet goed voor is. Dan ga ik weer naar deze plek waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan de aanbouw van het super stijlvolle Le Refuge!

Ik draaide daar deze Facebook Live…

Wijnkelder La Foulie Douce

Nou ik raffel het even af meteen unieke ervaring die ik had in après-ski danstempel La Foulie Douce. Ik kende het wel, maar had geen idee wat daar allemaal nog aan vast hangt. 18 dansers in vaste dienst. Een van TV zeer bekende choreograaf leidt ook hier de dansers. Die in de kelder een eigen oefenzaal hebben. En daar ook nog eens een stuk of wat luxe eetzalen voor groepen. Naast de twee restaurants boven. Peperdure wijnkelder spreekt vanzelf.

Eetzaal La Foulie Douce met uitzicht op Italiaanse kant Mont Blanc

Uit een van de zalen prachtig uitzicht op de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Momenteel kun je zelden of nooit ’s avonds eten hier maar onderhandelingen met de liftmaatschappij zijn gaande om het minstens één keer per maand te doen.

Voor we naar de weerkaarten gaan… Vandaag stuurde Nanja van Hotel Sonnenuhr in Die Tauplitz me bovenstaande foto. Echt lekker gesneeuwd daar.

Sneeuwscheppen en #waarismijnauto in Obertauern

Skileraar Bram Stoof stuurde deze uit Obertauern. Lekker hoor.

Megadump

De avondrun van het Amerikaanse model komt met zo’n megadump op 26 december ineens.

Maar het heeft nul steun in het ensemble en het Europese model gaat er ook niet in mee… en elke run zowat zien we weer ander spektakel. Vanmiddag ineens weer ijsdagen voor Nederland…

Hoe gek is die ineens weer!

Daar hoort deze kaart bij! Weersoep maar wel heel koud.

En dan ineens schitterend in het Europese model – Ab zag hem ook – hoe het Scandihoog er uiteindelijk in zou kunnen slagen zich gewoon schrao te zetten tegen een dooiaanval. En dat al op 22 december in het model. En in de vele vele reacties onder het ochtendbericht passeren nog veel eer modellen de revue. De para, GEM natuurlijk. Tja. Ik ga er een nachtje over slapen. Kijk geboeid zo naar de GFS18u en hang dan ook nog wel in de reacties denk ik. Morgenochtend hopelijk iets meer consistentie en dan ook ruimte en reden voor een degelijker analyse!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

46 reacties

Gesloten voor reacties.