In dit bericht ruim aandacht voor enkele bizarre weerkaarten. Maar omdat het allemaal meteofiction is toch ook gewoon even aandacht voor de dag van vandaag en wat ik met jullie wil delen. Niet omdat ik zo belangrijk ben maar omdat ik jullie graag zou verleiden ook eens naar Val d’Isère te gaan. Hierboven zie je me bovenaan de Bellevarde uitkijkend naar de Solaise. Een droomdag in Val d’Isère. Offpiste kwamen er nog wat stenen door hier en daar. Op de piste was het subliem… hoewel…

Wedstrijdberg Bellevarde

Halverwege de eindeloze loeibrede zwarte piste van de Bellevarde spoten de kunstsneeuwlanzen vochtige sneeuw op. Skiede je erover heen bevroor meteen een film van ijs op je ski’s en gleed het absoluut niet meer. Zo nog niet eerder mee gemaakt.

Een FIAT dat is weer eens wat anders

Daarboven nog wat leuks gezien. Nu eens geen dikke bolides voor peperdure reclame. Maar gewoon een ludieke kleine auto die vermoedelijk niet meer door de APK komt.

Kunstsneeuw

Daar boven natuurlijk gewoon droge kunstsneeuw en ook op de schaduwhelling van de Solaise.

Le Refuge de Val d’Isère

Bovenaan die Solaise zag ik precies waar de camera kijkt een tandemvlucht starten. Dat maakte me wel beetje weemoedig naar dit edele tijdverdrijf. Maar de spullen zijn in Oostenrijk gebleven omdat ik anders geen kinderen mee kan nemen voor de kerstvakantie. Morgen misschien een solovlucht doen. Hé da’s nog eens een goed idee. Waar een weerbericht tikken al niet goed voor is. Dan ga ik weer naar deze plek waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan de aanbouw van het super stijlvolle Le Refuge!

Ik draaide daar deze Facebook Live…

Wijnkelder La Foulie Douce

Nou ik raffel het even af meteen unieke ervaring die ik had in après-ski danstempel La Foulie Douce. Ik kende het wel, maar had geen idee wat daar allemaal nog aan vast hangt. 18 dansers in vaste dienst. Een van TV zeer bekende choreograaf leidt ook hier de dansers. Die in de kelder een eigen oefenzaal hebben. En daar ook nog eens een stuk of wat luxe eetzalen voor groepen. Naast de twee restaurants boven. Peperdure wijnkelder spreekt vanzelf.

Eetzaal La Foulie Douce met uitzicht op Italiaanse kant Mont Blanc

Uit een van de zalen prachtig uitzicht op de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Momenteel kun je zelden of nooit ’s avonds eten hier maar onderhandelingen met de liftmaatschappij zijn gaande om het minstens één keer per maand te doen.

Voor we naar de weerkaarten gaan… Vandaag stuurde Nanja van Hotel Sonnenuhr in Die Tauplitz me bovenstaande foto. Echt lekker gesneeuwd daar.

Sneeuwscheppen en #waarismijnauto in Obertauern

Skileraar Bram Stoof stuurde deze uit Obertauern. Lekker hoor.

Megadump

De avondrun van het Amerikaanse model komt met zo’n megadump op 26 december ineens.

Maar het heeft nul steun in het ensemble en het Europese model gaat er ook niet in mee… en elke run zowat zien we weer ander spektakel. Vanmiddag ineens weer ijsdagen voor Nederland…

Hoe gek is die ineens weer!

Daar hoort deze kaart bij! Weersoep maar wel heel koud.

En dan ineens schitterend in het Europese model – Ab zag hem ook – hoe het Scandihoog er uiteindelijk in zou kunnen slagen zich gewoon schrao te zetten tegen een dooiaanval. En dat al op 22 december in het model. En in de vele vele reacties onder het ochtendbericht passeren nog veel eer modellen de revue. De para, GEM natuurlijk. Tja. Ik ga er een nachtje over slapen. Kijk geboeid zo naar de GFS18u en hang dan ook nog wel in de reacties denk ik. Morgenochtend hopelijk iets meer consistentie en dan ook ruimte en reden voor een degelijker analyse!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

46 reacties

Gesloten voor reacties.