Koude nacht BeNeLux 2012011412 t2m 186

Klik voor grotere kaart

Ik raad iedereen aan in de Wintersportweerkamer hieronder door de verschillende kaarten heen te klikken en dan niet verder te kijken dan vrijdag als een neerslaggebied tegen de noordkant van de Alpen schuift. Stiekum kijk ik met het GFS model toch even tot zaterdagmiddag en dan kom je op deze imposante sneeuwaccumulatie. Daarna gaan GFS en ECMWF sterk uit elkaar lopen.

Winterse run
Het Amerikaanse model laat de moederdepressie van Noorwegen terugwandelen naar IJsland. Het Europese model dat het KNMI gebruikt, blijft koppig volhouden (nu al de vierde run op rij!) dat de moederdepressie zuidoostwaarts gaat afzakken over Nederland heen richting Wenen en nu ook verder naar de Balkan en dan zelfs de Zwarte Zee. Dat laatste is weer iets minder gunstig voor het op gang houden van transportkou uit het noordoosten, maar toch is de nieuwe ECMWF gewoon weer een winterse run. Zie de kaart met minimumtemperatuur op 23 januari hierboven.

Te vroeg
Ik denk dat Ab en Leo gisteren gelijk hadden dat ik te vroeg juichte over het binnenkomen van het 12u ECMWF-ensemble. Denk dat ik nog even moet wennen aan het jaartal 2012. Graag jullie commentaren op de nu spoedig binnenkomende ensembles hieronder in de reacties!

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.