Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Weermodellen kiezen nu allemaal voor februariwinter

check ook eens

72 Reacties

 1. Joost schreef:

  Dit is het mooiste weerbericht dat ik deze winter onder ogen krijg!!! Hoe mooi willen we het krijgen? Zwart ijs in Nederland en een dik pak sneeuw in de Alpen. Het kan bijna niet!?
  Ik ga duimen tot mijn duimen blauw zien….

 2. Finn schreef:

  Intussen is de sneeuwgrens in de Alpen gestaag aan het dalen vanuit het noordwesten. Oberstdorf op 800m meld sinds een half uurtje ook matige sneeuwval!

 3. PaulMere schreef:

  @Hajo Dacht ik het langzaamaan te begrijpen, maar ben nu toch weer in verwarring. Als ik de neerslagkaarten van de GFS-run 00 uur bekijk voor de week van 30 januari, dan zie ik de hele week forse sneeuw voor de Alpenlanden, met hiep-hiep-hoera ook voor de zuidkant. Hoe verhoudt zich dat met de hoge druk vanuit het oosten waar jij het over hebt? Zou het dan niet strakdroog, zonnig en koud moeten zijn?

  Off-topic: in mijn browser – Safari OSX – verschuift het tekstblok nog steeds, wat ik kan opheffen door het ad-blok weg te klikken. De kaarten kan ik wel aanklikken waarna het frame verschijnt, maar de kaarten zijn niet zichtbaar.
  In Firefox voor OSX dezelfde problemen, met uitzondering van de kaarten die daarin wel zichtbaar zijn.

 4. Jeroen075 schreef:

  @Joost, ik duim met je mee, er verschijnt iets moois op de kaarten en je sharpmaster zal je goed van pas komen om je schaatsen te prepareren voor een bannetocht of molen en merentocht!! Daarnaast: ook in het Arlberg gebied valt er weer een megapak sneeuw bij, lekkerrr hoorrr!!

 5. Hajo schreef:

  @PaulMere: het antwoord op jouw eerste vraag zou je toch uit het verhaal moeten kunnen halen. De verschillende modellen berekenen de overgang naar het stabiele winterweer alledrie op een andere manier. En GFS nu dus door de depressie eind van de week midden over de Alpen te laten trekken. Pas daarna heb je dan dat stabiele winterweer. ECMWF laat de depressie een omweg maken over Spanje en dan heb je het mooie weer al eerder….

  Tav Safari: Op mijn PowerBook zie ik de kaarten wel. Graag wat screenshots naar info@ sturen!

 6. Joost schreef:

  @Jeroen Als het echt zo gaat, dan zal ik mijn sharpmaster (sharpmaster.nl) zeker nodig hebben in februari.

 7. Gerda schreef:

  Wat een goed winternieuws op deze vrijdagmorgen!Eerst hier genieten en dan eind februari richting de Alpen,wat een pret.Succes met je BV4 Hajo!We zetten de gluhwein klaar!

 8. Jurjen schreef:

  Kom maar door met die winter!

 9. Jeroen de Slegte schreef:

  Ik ben er klaar voor!! Werkt die sharpmaster trouwens goed? Was hem tegen gekomen, maar nog geen ervaringen gehoord..

 10. Frederic schreef:

  Op de sloot !!! Op de sloot !!!

 11. Vincent schreef:

  momenteel al op 600 meter droge sneeuwval!(Schruns, Montafon)http://www.bergfex.at/silvretta-montafon/webcams/c2315/

 12. hero schreef:

  gfs 06u run geeft nog steeds winterinval vanaf volgende week zaterdag in de LL, met steeds oplopende vorst (dag en nacht) naar 5 februari toe.

 13. Joost schreef:

  @Jeroen de Slegte,
  Ik heb de sharpmaster dit jaar aangeschaft. Ik vind het veel makkelijker slijpen dan met een slijpblok. Een slijpblok vraagt meer precisie en het kost meer tijd. Mijn schaatsen zijn met de sharpmaster net zo scherp. Ik heb zelf vikingspecial ijzers onder een marathon1 schoen zitten. Wedstrijdschaatsers kiezen voor een blok, maar recreanten hebben met de sharpmaster een prima alternatief.

 14. Ronaldo schreef:

  Niks winter, weg ermee…. ik wil Hajo in zn zwembroek in de sloot zien staan 😉

 15. Vincent schreef:

  @Hajo,
  Wat zegt de nieuwe gfs voor ll?

 16. Ronaldo schreef:

  Andere optie: Bij 2 – 2 Hajo IN ZWEMBROEK OP DE SCHAATS om te vieren dat hij gelijk heeft gemaakt met de weergoden. Wie stemt voor ??? 😉

 17. Ab schreef:

  En ook de GFS hoofdrun van 6u komt met een scandi rusland hoog vanaf 29jan. Met dan een aardige winter offensief uit het oosten richting de LL en dus winterskoud met overdag lichte vorst en in de nachten kans op strenge vorst. Wat een voorpret 🙂 En zo lijkt de trend gezet bij de GFS hoofdruns van de afgelopen dagen wat het mogelijk gaat worden. Duimen met z’n allen laaglandwinterliefhebbers dat het uitkomt!!!! LATUS!

 18. Patrick71@Biberwier schreef:

  Haha!! Mijn BV-PVS van enkele weken geleden lijkt dus uit te komen! Winterinval vanaf 1 februari.

 19. Jacqueline schreef:

  In zwembroek OP de sloot!

 20. Jeroen de Slegte schreef:

  @Joost, bedankt voor de aanvulling en we schaatsen op dezelfde combinatie! Enne ik kies voor in zwembroek OP sloot..

 21. Patrick71@Biberwier schreef:

  ..en de knappe buurvrouw in bikini!

 22. Henry Lutjegast schreef:

  Ik zeg Hajo in zwembroek op de sloot en de knappe buurvrouw ernaast. Als je dat voor elkaar krijgt Hajo, dan zet ik de stand voor jou op 3-2. Omdat jij het dan met je zwembroek aaandurft zo midden in de winter. Daar zullen de weergoden niet snel van terug hebben denk ik 🙂

  On: Wat een geweldige vooruitzichten voor Februari. Ik hoop dat het waarheid wordt! Want ik ben wel toe aan een echte winter. Die paar nachten vorst van deze week hebben mij doen verlangen naar meer, véél meer! Kom maar op!

 23. Ronald schreef:

  Wij gaan 28 jan richting Oostenrijk. Volg je blog elke keer. Super interresant!

 24. Joost schreef:

  Nou Hajo,
  Dat wordt een spannende uitdaging!! Heb je nog een knappe buurvrouw bij jou in de buurt?

 25. jeroen schreef:

  Laat de hele buurt van hajo maar in zwembroek op de sloot gaan staan. Lijkt me een uniek nooit eerder vertoond nederlands wintersfeertje 🙂
  Van mij mag het komen.
  Eerst nog ff lekker schaatsen en dan heerlijk de overtollige poeder in !! :):):):):):):)

 26. PaulMere schreef:

  @ Hajo Dank voor de toelichting. Bewijst dat ik het pas een beetje begrijp 🙂 Maar ik geef niet op.

 27. Sydney schreef:

  @ Hajo

  Heb je nog een gaatje in je koffer als je naar Paradiski gaat ? 🙂

 28. Hajo schreef:

  Is mijn eigen knappe ega ook goedgekeurd? In bikini op het ijs als bv4 uitkomt!

 29. Patrick71@Biberwier schreef:

  Deal!

 30. hero schreef:

  Ik wil de voorpret niet verknallen, maar in een ander draadje citeerde ik het KNMI ….”Opgemerkt moet worden dat sinds ongeveer 10 januari op een verwachtingstermijn na ongeveer 5 dagen veelvuldig geblokkeerde patronen boven West-Europa in de div. Uitvoer zichtbaar zijn geweest waarvan er tot nu toe geen een ook werkelijk is opgetreden”…
  Hajo merkte hierbij terecht op dat dit keer op het europese continent wel de juiste drukverdelingen zich lijken te gaan ontwikkelen, een lage drukgebied bij Italie en hoge drukgebieden ten noordoosten van ons.
  En ik heb dit keer gewoon een goed voorgevoel…voor winter (en dus schaatsen) in de LL. En daarna natuurlijk skiën in een voor mij nog nader te bepalen bestemming (keuzes maken is deel van de voorpret..)

 31. Sydney schreef:

  Ik ga ervoor duimen dat bv4 uitgaat komen 🙂 Ik ben benieuwd wat jij er tegen over moet zetten.

  Maar eigenlijk had ik mee gewild naar Parasiski maar ja kan helaas toch niet mee druk met al die jaarafsluitingen en loonadministraties.

  Alvasr veel plezier daar en maak mooie filmpjes. Dan kunnen we meegenieten.

 32. Kustlander schreef:

  Op de helft van de Hellmannwinter staan we op 1.3 punt.
  Dat komt neer op buitenbuitengewoon zacht.
  http://www.knmi.nl/klimatologie/lijsten/hellmann.html

  Dus hooog tijd voor zwart ijs!

 33. Ronaldo schreef:

  @ Hajo. Met je meisje op het ijs is een deal. Weten we gelijk wie de drijvende kracht achter de wintersportweerman is 😉
  Heeft iemand het telefoonnummer van Joop van Tellingen of Edwin Smulders ???

 34. Ab schreef:

  Goed nieuws voor de laaglandwinterliefhebbers (oa ikzelf) 🙂 Want vandaag is de nieuwste ECMWF 32daagse verwachting uitgekomen. En ze verwachten dat de eerste 2weken van februari 1 tot 3gr te koud zullen gaan verlopen t.o.v de normale tempr voor februari. Duimen maar dat het uitkomt!!!

 35. Ronaldo schreef:

  @ Ab. Waar vind ik die?, of post em ff in de reacties!!

 36. Ab schreef:

  @Ronaldo, ik weet niet of Hajo z’n site die link pakt?? Ik heb hem van een andere weerfora die ik ook veel volg. Hierzo de link als die het doet forum.vwkweb.nl/viewtopic.php?f=2&t=12102&start=2120

 37. Ronaldo schreef:

  @ ab. Rechtstreek openen lukt inderdaad niet. Geen probleem, met knippen en plakken lukt het ook. Tanx 🙂

 38. Ab schreef:

  Nieuwste GFS hoofdrun van 12u laat nog steeds winterpotenie zien voor de LL richting eind jan. En dat door het steeds sterker wordende Russische beer vanuit het NO van europa tot 1050hpa. Met dan vanaf 26/27jan een depressie ten westen van NL dat in 2 stukken doormidden wordt doorzeeft door hogedruk activiteiten zowel uit het NO als uit het ZW van europa. Met dan als gevolg dat een deel van die depressie afzakt naar zuid Frankrijk en de middellandse zee en vervolgens daaromheen een uitloper van het azorenhoog verbinding vindt met de Russische beer. En zo krijgt NL te maken met een oostelijke stroming vanaf 27/28jan op de GFS kaarten van 12u. Met dan ook de 2m tempr dalend tot onder nul in de nacht naar 28jan en overdag rond het vriespunt. En na 28jan nog verder dalend de 2m tempr. Met dan overdag 0 tot -4gr en in de nachten -2 tot-7gr voor NL. Ondertussen op 30jan vanuit het hoge noorden een afzakkende laag. En dat doorbreekt die hogedruk gebied in tweeen op de GFS kaarten van 12u. Met dan vanaf 1febr een koude laagje wat over NL trekt met kans op sneeuw bij dan 2m tempr van 0gr overdag en -3gr in de nacht bij een noordelijke wind. Vervolgens loopt de tempr wat verder op vanaf 2febr. Met dan 3/4gr overdag en rond het vriespunt in de nachten. En dat door wat depressie activiteit vanuit het westen en daaroor op 4febr een ZW wind. Maar tegelijkertijd opnieuw hogedruk impulsen boven scandinavie en de wind weer draaiend naar oost voor NL. Met dan weer tempr zowel overdag als in de nacht weer dalend tot onder nul op 5febr. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al toenemende kansen op winterweer voor de LL bij de GFS hoofdrun van 12u richting eind jan. Alleen lijkt hier de duur wat onderbroken te worden vwb winterweer begin febr. Afwachten maar hoe de andere modellen ervoor staan vwb winterweerkansen voor de LL. En ik moet zeggen dat het nog niet stabiel en sterk oogt allemaal bij de GFS hoofdrun van 12u, maar potentie is er wel.

 39. Jeroen schreef:

  Weet iemand hoe laat de ensembles van GFS uitkomen. De hoofdrun van 12z is inmiddels uit en ik ben nu benieuwd naar de afzonderlijke ensembles.

 40. Ab schreef:

  @Jeroen hier moet je kijken en dan prikken maar op die landkaart van west europa voor een prikpunt van jouw regio in NL http://www.meteociel.fr/modeles/gefs.php

  En ze komen uit om 18:30u dat je dat alvast weet en ik moet zeggen dat de onzekerheid nog steeds groot is vanaf 26/27jan gezien de spreiding van de lijntjes. Maar wel meer lijntjes als de GFS pluim van 6u. Potentie genoeg.

 41. Ab schreef:

  @Jeroen, hier kan je de afzonderlijke GFS leden zien. En die komen uit net nadat de gehele GFS hoofdrun binnen. Zeg maar tussen 17:50u en 18:25u http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_panel.php?modele=0&mode=1&ech=6

 42. Bram schreef:

  ECMWF valt ook iets tegen……lijkt erop dat westelijke circulatie weer om de hoek komt kijken…..

 43. Ab schreef:

  Ook bij de ECMWF hoofdrun van 12u de Russische beer vanuit het NO vanaf 26jan richting scandinavie. Wel iets meer depressie activiteit in het NW. Waardoor er een ZO wind komt te staan en NL in een overgansgebied ligt. Met dan wel geleidelijk kouder weer. Maar dat vooral voor oost NL. Met daar een kans op een ijsdag op 27jan (no nl). Vervolgens vanaf 28jan lijkt alsnog de beer uit Rusland te winnen. Met dan een scandi-rusland hoog van 1045hpa op 28/29jan en aanvoer van koude landlucht uit het oosten door oostenwinden. Met dan vanaf 29jan overdag lichte vorst en in de nachten lichte tot matige vorst. Wel op het einde van de EC kaarten van 12u tegengas van depressies vanuit het westen tegen die hogedrukgebied ten NO van NL. Wel blijft het koud dan op 30jan. Met nog steeds overdag lichte en in de nacht lichte tot matige vorst. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Ook bij de ECMWF hoofdrun van 12u lijken de kansen toe te nemen op winterweer voor de LL. Alleen liggen hier af en toe wat depressies op de loer vanuit het westen die iets meer tegengas geven vergeleken met de GFS hoofdrun van 12u t/m 30jan. Voor de rest geniet van de voorpret mensen zolang dit erop blijft staan en natuurlijk duimen dat het ook nog eens uitkomt. Maar niet te vroeg juichen. Want de volgende run kan zo weer anders zijn. Het is en blijft LT wat onbetrouwbaar is. Straks ff de EC pluim zien wat die ervan denkt.

 44. a.f.koeling schreef:

  @Bram. Dat kan je nu nog niet zeggen voor over 10 dagen, het gaat nu nog maar om de winterpotentie (trend). En die is er. Maar er is niks te zeggen nog over de preciese drukverdeling! Dat is over 5 dagen al moeilijk te zeggen, laat staan over 10 dagen.

 45. Bram schreef:

  Klopt, hoop dat de winter gaat komen!!!!

 46. a.f.koeling schreef:

  De pluim (ECMWF) wordt winterser en winterser 😀

 47. Ab schreef:

  De EC 10daagse van 12u is helemaal van slag en gaat voor winterweer voor midden NL 🙂 Want het ENS gem daalt naar rond het vriespunt op het eind 28/29jan overdag. Met dan in de nachten -2 a -3gr. Met ook nog eens de EC oper en de controle run die voor winterkou gaan. En de EC neerslagpluim droogt aardig op. Wel is er nog een grote spreiding en onzekerheid vanaf eind volgende week. Maar dus veel meer koude lijtjes en daardoor dus een ENS gem tot zelfs onder nul. En zo op basis van deze EC 10 daagse een kans van 75% op winterweer voor NL richting eind jan. Duimen met z’n allen dat het erin blijft staan en uitkomt 🙂 Straks het spannende vervolg zien. Hier alvast een voorproefje http://www.knmi.nl/exp/pluim/

 48. Ab schreef:

  @afkoeling, ik ben nou ook benieuwd naar de ijspluim wat die gaat doen later op de avond. 4cm ijs gemiddeld op 30jan voor midden NL???? (gokje)

 49. Ab schreef:

  De EC 15daagse van 12u laat tussen 29jan en 1febr een ENS gem zien van rond het vriespunt overdag en de nachten -2 a -3gr. In die periode gaan er een stuk meer members (lijntjes) voor de winterkou dan voor het zachte vergeleken met de vorige pluimen. Wel dan nog steeds een grote spreiding en onzekerheid vanaf pakweg 26jan. Na 1febr loopt het ENS gem wat op (niet veel) Maar dan nog steeds aardig wat koude opties dan. Voor de rest nog steeds een aardig droge neerslagpluim voor De Bilt. En dat zou zomaar idd te maken kunnen hebben met een hogedrukgebied dat ons zowel kou als droog weer kan opleveren. Hier nog een ENS gem EC kaart van 850hpa op 192h vooruit http://www.wetterzentrale.de/pics/Reem1922.gif Nog niet te vroeg juichen mensen. Ik zou zeggen hou een slag om de arm de komende dagen vwb de verdere ontwikkelingen. Hier de pluim http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/index.html

 50. a.f.koeling schreef:

  @ab.Ik denk dat het gemiddelde op een cm of 4 zal zitten op woensdag over een week. Maar het is nog ver weg hoor, eerst maar zien hoe het zich de komende dagen ontwikkeld. Als het los gaat qua vorst kan het ineens hard gaan, maar het omgekeerde is ook niet uit te sluiten. Maar even genieten van de voorpret met een heerlijke fles bier 🙂 En zometeen de 18:00 uur GFS natuurlijk.

 51. Leo schreef:

  Beetje dubbel die nieuwe ECMWF. Enerzijds idd veel meer koude lijntjes; 75 %. Aan de kandere kant: m.n. in de hoofdrun is de vorstinval in 12u tijd zo’n 36 uur opgeschoven (van zeg maar vrijdag overdag naar de nacht van zaterdag op zondag). Het is en blijft dus nog ver weg hoor..

 52. Erwin schreef:

  Goedeavond mannen!

  @Leo, ik ben het volledig met je eens. De uitvoer van de laatste run van het ECWMF lijkt iets meer versnipperd en vertraagd wat betreft koude-inval vanuit het Oosten.

  Nederland blijft erg dicht tegen het grensgebied van zachtere lucht. Dit weekend zal in de komende runs duidelijk worden of de echte transportkou Nederland gaat bereiken of dat we een schampschot krijgen…

  Ik hoop enorm op een voltreffer met het liefst wat sneeuw in de overgangsfase en dan droog met een flinke transportkou vanuit het Oosten (en aangroei zwart ijs)

  Ben benieuwd of de gfs 18u weer zo’n diepvriestemperaturen produceert als gisterenavond toen de run weliswaar een koude uitbijter was…

 53. a.f.koeling schreef:

  @Leo. Dat zegt toch niks, maar dat weet jij wel 😉 Dat kan morgen weer eerder zijn, of helemaal van de kaarten af zijn. Of kouder natuurlijk. Heb je die 1956 lijntjes gezien:-D

 54. Erwin schreef:

  Op Winterplaza zie je dat de staafdiagrammen ook steeds meer winters worden maar kans op ijsdagen is nog steeds onder de 40% in deze grafieken. Ook weinig sneeuw op het menu hier…

  http://www.winterplaza.nl/

 55. Ab schreef:

  @Erwin, heb je ook de ijsgroei grafief bekeken voor bijv NO NL?? Als het aan winterplaza ligt 6/7cm ijs voor begin febr. voor die omgeving gezien het gemiddelde lijntje. Wat denk jij ervan??

 56. Ronaldo schreef:

  @ Leo. GFS hoofdrun geeft nu al 4 runs winter in LL vanaf einde januari. Inderdaad nog ver weg. Maar zeker geen eendagsvlieg. Al is de spreiding in de pluim van GFS enorm na 29-1. EC is ook koud. Zeker geen kat int bakkie, maar deze oplossingen hebben we zo vaak achter elkaar nog niet gezien. Zijn de schaatsen geslepen ?? 😉

 57. Erwin schreef:

  Hoi @Ab, ik durf het nog niet echt te zeggen, jij wel?
  Nederland ligt nog heel dicht tegen het gebied aan wat gevoelig is voor de zachtere lucht en depressieactiviteit die je ook in Groot Britanie ziet..
  Als je naar de ijslijnen kijkt zie je wel enige vertraging in de ijsaangroei tov de vorige grafiek. Leo merkte die vertraging terecht op. Van de andere kant is het nog zeer ver weg en zoals @a.f. koeling opmerkte kan de volgende run weer veel kouder zijn…
  De komende 48 uur zal in de volgende 8 gfs runs + 4 EC runs duidelijk worden in hoeverre de echte transportkou Nederland bereikt waardoor we ook beter de ijslijn kunnen voorspellen. Wel leuk deze voorpret na zo’n lange zachte periode toch?

 58. Ab schreef:

  @Erwin, ik vindt het ook nog ver weg om daar nu al conclusies over te trekken. Idd de verdere ontwikkelingen afwachten of het op steun kan rekenen of niet.

  GFS hoofdrun van 18u komt al met een aardige Russische beer vanaf 27jan. Wordt vervolg.

 59. Leo schreef:

  🙂 De schaatsen liggen uiteraard klaar. En natuurlijk geniet ik ook van de voorpret. Klopt ook dat nu met name gfs erg standvastig lijkt. Maar de euforie is wel erg groot overal, terwijl het toch nog minimaal een dag of 8 ver is. En vooral dat opschuiven hebben we wel al eerder en vaker gezien. Ben er gewoon nog niet gerust op. Wel spannend en leuk natuurlijk. Kom maar weer op met een nieuwe goed gfs-run!

 60. Ronaldo schreef:

  @ Leo. Mee eens. Toch heb ik best een goed gevoel. Het is voor ons natuurlijk, en ik denk voor de echte metreologen, koffiedik kijken op die termijn. Als de volgende GFS wederom met soortgelijke kaarten komt dan heb ik zeer goede hoop. In dat geval ga ik met Erwin mee dat de komende 48 uur cruciaal wordt. De GFS zal zo wel uitkomen.

 61. Erwin schreef:

  De gfs 18uur is teleurstellend voor de winterliefhebbers in NL. Nederland blijft in de zachtere lucht… Hopelijk is dit een warme uitbijter maar er is nog niks zeker!

  Morgen weer verder kijken!

 62. Leo schreef:

  IJsvloer op winterplaza op 1/2 midden-Nl: 6 cm (gemiddelde). Maar.. kan ook 0 cm of 13 cm zijn 🙂

 63. Bram schreef:

  Ik heb er helaas een slecht gevoel over. Deze winter hebben we al een paar keer kouwde runs gehad maar nog nog niet echt is er een uitgekomen. Als je de laatse 2 runs van GFS bekijkt neemt de kou telkens weer wat af. Ben bang dat morgen de runs weer zachter zullen uitpakken. Ik ga vananacht iig duimen dat er morgen weer wat koudere runs op de pc te vinden zijn.
  Teruste en tot morgen

 64. Erwin schreef:

  Ja, ook de gfs 00 uur run is weer anti winters….
  Het wil maar niet echt helaas…

  Ben benieuwd waar Europese model mee komt

 65. Erwin schreef:

  Houdt het Europese model de winter vast?

 66. Ab schreef:

  @Erwin, ECMWF hoofdrun van 00u houdt voet bij stuk en komt nog steeds met een Russische beer richting eind jan. Met dus een oostelijke stroming. Dus onzekerheid groot tussen de modellen onderling vanochtend. Afwachten maar.

 67. Erwin schreef:

  @ab, bedankt voor je info…. Vorige keer had gfs het ook aan het rechte eind… Wat denk jij?

 68. Erwin schreef:

  @ab, vanaf welk tijdstip is die 0uur run van ECWMF precies zichtbaar? In countdown hieronder is dat pas om 830uur maar je ziet hem toch al wat eerder op weer.nl?

 69. Ab schreef:

  @Erwin, gewoon op http://www.meteociel.fr kijken voor de 500hpa kaarten die tussen 7u en 8u binnen komen en op http://www.weer.nl de EC 2m tempr kaarten bekijken die iets na 8u helemaal binnen is.

 70. a.f.koeling schreef:

  Leuke vooruitzichten bij het KNMI; zaterdag 28 januari tot en met zaterdag 04 februari
  Onzekere verwachting. Temperaturen meest enkele graden rondom normaal.
  Ofwel, het kan vriezen en dooien 😉

 71. a.f.koeling schreef:

  Als de winter voor de LL de komende 2 runs weer op de kaarten verschijnd bij GFS, is de kans op een laaglandwinter wel heel toegenomen. Moet het wel gebeuren natuurlijk. Ik zie op dit moment echt nog niet meer dan 40% kans daarop. Als het er wel een van de komende 2 runs op staat, gaat dat percentage gelijk naar zeker 60%.

 72. Ab schreef:

  @afkoeling, het kan idd vriezen of dooien getuige de EC 15daagse van 00u gezien het ENS gem en de grote onzekerheid en spreiding in de 2m tempr verloop op de EC pluim vanaf eind volgende week. Maar 1 ding lijkt bijna wel zeker en dat is dat het droog lijkt te worden gezien de EC neerslag pluim van 00u. En dat doet ie al een aantal dagen zo. Dus het ligt denk ik vooral aan de positie van het te verwachtte hogedrukgebied en de bijbehorende luchtstroming. In denk dat de grote onzekerheid is betreffende bijv de 2m tempr wat dat gaat worden bij het ECMWF model voor NL. De EC oper en controle run gaan ervoor wat winterweer betreft. Voorlopig maar de onzekerheid omarmen de komende dagen. Hier de pluim http://www.knmi.nl/exp/pluim/vijftiendaagse/index.html

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.