VanDamSoelden1303b

Van Dam stuurt ons deze schitterende foto van kunstsneeuwproductie vandaag in Sölden. Ja ze weten daar ook dat de Föhn eraan komt en ze spuiten dus nog maar wat ze kunnen. In Sölden produceren ze ook al tot het gaatje om voldoende voorraad te hebben voor de eerste wereldbekerwedstrijd in de herfst. Mis ook Ronaldo’s bericht over cycloon Pam niet trouwens.

accuec1303-12

De berekende accumulaties komen nu aardig overeen tussen de modellen… in elk geval weer heel duidelijk dat het vooral net toevallig precies in het hoekje van Dutchweekend Italia gaat spoken in de dagen voor het event. Beide modellen berekenen nu dat het echt stop op woensdag de 18e als het event begint.

accugfs1303-12

Kijk het Amerikaanse model schiet nog weer eens uit naar 213mm. Recordsneeuwval blijft mogelijk. We gaan het gauw genoeg zien….

onweerzuidfrankrijk

Het is al een beetje begonnen zoals je hier ziet! De krul van de depressie recht onder een koudeput op hoogte ligt nu nog in de Golf van Biskaje. Maar in de Alpes Maritimes stuwen de wolken al…

21maartgfs

Tja ten aanzien van Nina lopen de modellen vanavond verder uiteen dan al het geval was…  het Amerikaanse model houdt de luchtdruk hoog. 1025hPa in de Alpen. De kou verdelet zich over een groot gebied rond de Zwarte Zee.

21maartec

In het Europese model zien we een heerlijke stuwing. Een perfecte glijbaan met 1010hPa in de Alpen. En kijk eens naar die sneeuwbuien… in een groot deel van Duitsland zouden op 22 maart maartse buien kunnen zijn… in de Lage Landen ook? De Ardennen het de Wintersport-Arena Sauerland zouden een mooie verrassing hebben… drie keer raden welk scenario ik prefereer. Al was het omdat op 25 maart het Dutchweekend Saalbach is en de Föhn de komende dagen niet echt bevorderlijk zal zijn daar…

PS Ronaldo sluit zijn bericht over cycloon Pam af met zijn analyse van Stephanie! Hij mikt op 150cm! Een verdubbeling van mijn vierde boude voorspelling… en het zou inderdaad goed kunnen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.