VanDamSoelden1303b

Van Dam stuurt ons deze schitterende foto van kunstsneeuwproductie vandaag in Sölden. Ja ze weten daar ook dat de Föhn eraan komt en ze spuiten dus nog maar wat ze kunnen. In Sölden produceren ze ook al tot het gaatje om voldoende voorraad te hebben voor de eerste wereldbekerwedstrijd in de herfst. Mis ook Ronaldo’s bericht over cycloon Pam niet trouwens.

accuec1303-12

De berekende accumulaties komen nu aardig overeen tussen de modellen… in elk geval weer heel duidelijk dat het vooral net toevallig precies in het hoekje van Dutchweekend Italia gaat spoken in de dagen voor het event. Beide modellen berekenen nu dat het echt stop op woensdag de 18e als het event begint.

accugfs1303-12

Kijk het Amerikaanse model schiet nog weer eens uit naar 213mm. Recordsneeuwval blijft mogelijk. We gaan het gauw genoeg zien….

onweerzuidfrankrijk

Het is al een beetje begonnen zoals je hier ziet! De krul van de depressie recht onder een koudeput op hoogte ligt nu nog in de Golf van Biskaje. Maar in de Alpes Maritimes stuwen de wolken al…

21maartgfs

Tja ten aanzien van Nina lopen de modellen vanavond verder uiteen dan al het geval was…  het Amerikaanse model houdt de luchtdruk hoog. 1025hPa in de Alpen. De kou verdelet zich over een groot gebied rond de Zwarte Zee.

21maartec

In het Europese model zien we een heerlijke stuwing. Een perfecte glijbaan met 1010hPa in de Alpen. En kijk eens naar die sneeuwbuien… in een groot deel van Duitsland zouden op 22 maart maartse buien kunnen zijn… in de Lage Landen ook? De Ardennen het de Wintersport-Arena Sauerland zouden een mooie verrassing hebben… drie keer raden welk scenario ik prefereer. Al was het omdat op 25 maart het Dutchweekend Saalbach is en de Föhn de komende dagen niet echt bevorderlijk zal zijn daar…

PS Ronaldo sluit zijn bericht over cycloon Pam af met zijn analyse van Stephanie! Hij mikt op 150cm! Een verdubbeling van mijn vierde boude voorspelling… en het zou inderdaad goed kunnen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.