Vooralsnog liggen we op #februari1956 koers met de weermodellen (zie ook nog de #februari1956 video), hoewel de berekeningen nog geen zeer strenge vorst ’s nachts en nog geen strenge vorst overdag uitspugen voor de LL. Maar als je bovenstaande kaart voor de nacht op 5 februari van het GEM model ziet dan komen de barre toestanden toch aardig onze kant op. Als dat paarse of witte vlekje ons landje zou bezoeken dan kunnen we de #11stedentocht ook op het IJsselmeer houden of bijvoorbeeld weer eens een Noord-Hollandse #12stedentocht organiseren zoals in 1676!
Hierboven vooralsnog de dag met de koudste middagtemperatuur zoals berekend door het ECMWF-model.
Het GFS-model laat in de 12u run (om 0.00u komt de volgende alweer binnen) volgend weekeinde een dooiaanval mislukken wat Nederland dan een sneeuwdekje zou kunnen bezorgen. Noch GEM noch ECMWF willen daarvan weten. In de Wintersport Weerkamer hieronder kun je achter de weerkaarten-knop de belangrijkste kaarten vinden en op je gemak bekijken.
En hoe staat het vanavond met de sneeuw voor de Noordelijke Franse Alpen op 31 januari waarover ik vanochtend schreef?
Het extra dumpje in de noordelijke Franse Alpen is minder waarschijnlijk geworden met de nieuwe berekeningen zowel in de hoofdruns als in de ensembles. Hierboven zie je hoe het GEM model de tak van het warmtefront nu tegen de Pyreneeën aanlegt. Binnen het GFS model lost het ding gewoon op. Wel spannend blijft hoeveel sneeuw er precies de komende dagen aan de westelijke zuidkant valt!
Afsluitend: mijn ervaring uit Noorwegen is dat bij zeer lage temperaturen geproduceerde kunstsneeuw zowat net zo lekker zo niet lekkerder skiet dan natuursneeuw.
En nu weer lekker roddelen over de modellen en de ensembles in de reacties! Het reactierecord hebben we al voor deze nieuwe site! Ik ben vereerd door jullie enthousiasme!
82 reacties
Gesloten voor reacties.