En weer laat en weermodel zien dat de vorstperiode mogelijk nog heel lang gaat aanhouden. Nog steeds kan het vrijdag alweer voorbij zijn maar de aanwijzingen voor nog een volle week erbij zijn groot. Hierboven de kersverse kaart voor de avond van 21 februari. Twee weken vorst? Dat hadden we in februari 2012. Het begon keurig op een zaterdag en eindigde op een zondag.

ff ingezoomd. De sjiekere kaarten zijn nog niet binnen.

Op 1500m zit wel warmte maar de kou laat zich niet weg drukken.

Op 5km hoogte en stevige rug recht over de Benelux. En met nog lange nachten, windstilte en stralingskou lukt het medio februari nog om koud te blijven. Heb je dit eind maart vliegt het kwik omhoog.

Op weg naar die finale komen we langs dit immense en briljante Scandihoog op Valentijnsdag. De perfecte weerkaart! Niet eens arctisch maar gewoon lekker koud!

In heel die serie met matige en strenge vorst zit in totaal 30 uur dooi. Allemaal aan het einde met opvallend ook 1 nacht daarbij. De nacht van 19 op 20 februari. Pure fantasie natuurlijk maar illustraties van hoe het kan gaan.En de intussen wel zekere sneeuw in de nieuwe run? Het Amerikaans model gaat stug door voor de lijn Twente – Amsterdam mt nu ook de Achterhoek erbij met +30cm. Het grijze gebied met meer dan 15cm is groot. West-Vlaanderen nog meer dan 10cm maar in dit weerbericht ben ik gaan roepen dat we Zeeland en West-Vlaanderen in de gaten moeten houden.

En zo ver kunnen we nu kijken in het ensemble. De hoofdrun is koud maar heeft steun van en flink cluster. Grappig genoeg is er ook nog steun voor een snelle exit op 11 februari. Dus wees gewaarschuwd. Enkel de sneeuwchaos zondag en maandag ligt vast en dat het KNMI zich gedwongen ziet over te gaan naar Code Rood. De rest blijft spannend.

De uitsmijter vanavond deze werkelijk adembenemende kaart voor volgende week zaterdag met de gelijktijdige koudeuitbraken in Europa en Amerika. Bruut gewoon.

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Jarno · 6 februari 2021 op 01:00

De dag is aangebroken dat een historische periode aanbreekt! We gaan het meemaken met zijn allen!

De link onderin van de ijspluimen werken niet Hajo.
Verder een top bericht!

Frits Coers · 6 februari 2021 op 03:21

Link naar de pluimen (vo) werkt (nu?) wel. Je moet alleen de reclame weg klikken.

sneeuwfanaat(Ron) · 6 februari 2021 op 06:10

Gfs 0h ook weer erg scheutig met sneeuw zeg voor een strook over het midden vh land en de randstad,15 tot 40 cm is hier mogelijk.Wel een mindere run met geslaagde dooi aanval volgend weekend

Gesloten voor reacties.