En weer laat en weermodel zien dat de vorstperiode mogelijk nog heel lang gaat aanhouden. Nog steeds kan het vrijdag alweer voorbij zijn maar de aanwijzingen voor nog een volle week erbij zijn groot. Hierboven de kersverse kaart voor de avond van 21 februari. Twee weken vorst? Dat hadden we in februari 2012. Het begon keurig op een zaterdag en eindigde op een zondag.

ff ingezoomd. De sjiekere kaarten zijn nog niet binnen.

Op 1500m zit wel warmte maar de kou laat zich niet weg drukken.

Op 5km hoogte en stevige rug recht over de Benelux. En met nog lange nachten, windstilte en stralingskou lukt het medio februari nog om koud te blijven. Heb je dit eind maart vliegt het kwik omhoog.

Op weg naar die finale komen we langs dit immense en briljante Scandihoog op Valentijnsdag. De perfecte weerkaart! Niet eens arctisch maar gewoon lekker koud!

In heel die serie met matige en strenge vorst zit in totaal 30 uur dooi. Allemaal aan het einde met opvallend ook 1 nacht daarbij. De nacht van 19 op 20 februari. Pure fantasie natuurlijk maar illustraties van hoe het kan gaan.En de intussen wel zekere sneeuw in de nieuwe run? Het Amerikaans model gaat stug door voor de lijn Twente – Amsterdam mt nu ook de Achterhoek erbij met +30cm. Het grijze gebied met meer dan 15cm is groot. West-Vlaanderen nog meer dan 10cm maar in dit weerbericht ben ik gaan roepen dat we Zeeland en West-Vlaanderen in de gaten moeten houden.

En zo ver kunnen we nu kijken in het ensemble. De hoofdrun is koud maar heeft steun van en flink cluster. Grappig genoeg is er ook nog steun voor een snelle exit op 11 februari. Dus wees gewaarschuwd. Enkel de sneeuwchaos zondag en maandag ligt vast en dat het KNMI zich gedwongen ziet over te gaan naar Code Rood. De rest blijft spannend.

De uitsmijter vanavond deze werkelijk adembenemende kaart voor volgende week zaterdag met de gelijktijdige koudeuitbraken in Europa en Amerika. Bruut gewoon.

Actuele ijspluimen hierrrr en actuele ensembles hierrr.

In het belang van de nationale veiligheid houd ik tot zondag alles gratis beschikbaar voor iedereen. Te veel mensen hebben ook al mooie donaties gedaan. Gisteren zeer veel maar ook vandaag weer. Dus die blokkeer je niet.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan. Hou het gezellig!

Categorieën: Meteofiction

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Jarno · 6 februari 2021 op 01:00

De dag is aangebroken dat een historische periode aanbreekt! We gaan het meemaken met zijn allen!

De link onderin van de ijspluimen werken niet Hajo.
Verder een top bericht!

Frits Coers · 6 februari 2021 op 03:21

Link naar de pluimen (vo) werkt (nu?) wel. Je moet alleen de reclame weg klikken.

sneeuwfanaat(Ron) · 6 februari 2021 op 06:10

Gfs 0h ook weer erg scheutig met sneeuw zeg voor een strook over het midden vh land en de randstad,15 tot 40 cm is hier mogelijk.Wel een mindere run met geslaagde dooi aanval volgend weekend

Gesloten voor reacties.