Komende 3 dagen weer meter sneeuw in de noordelijke Rockies

Voorlopig moeten we het nog even doen met de kaarten van de overkant van de grote plas. Gelukkig van de west coast want sneeuw en kou aan de east coast staan meestal garant voor aanhoudend zacht weer bij ons. Nee, het ziet ernaar uit dat de winter van zich zal doen spreken voor de maand om is. Laten we eens een paar kaarten bekijken!

[fbphotos id=291227024244843]

Links zie je het actuele ensemble (GFS 00u) voor een punt in het Salzburger Land in Oostenrijk. De groene hoofdrun gaat er echt voor! Precies in lijn met wat ik gisteren schreef: een oceaanblokkade vormt zich uitgaande van het Groenlandhoog en ten oosten daarvan kan arctische kou gaan uitzakken. Dat zie je dan ook op de navolgende kaarten gebeuren. De neerslagkansen zijn nog heel wisselend. Er zijn runs bij die al op 25 november veel sneeuw voorspellen en ook runs die droog zijn tot het gaatje.

Dumpje van 25cm
Zelf blijf ik bij mijn gisteren gedane voorspelling van relatief droge geleidelijke afkoeling in november en dan in de eerste week van december het eerste arctische vuurwerk met een eerste dumpje van 25 cm sneeuw.

Snap je iets niet? Stel dan een vraag in de reacties. Ik of een welwillende lezer (allemaal toch?) zullen je vraag snel beantwoorden. Spoedig komen er instructievideo’s van hoe je dergelijke kaarten kunt interpreteren!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.