Komende 3 dagen weer meter sneeuw in de noordelijke Rockies

Voorlopig moeten we het nog even doen met de kaarten van de overkant van de grote plas. Gelukkig van de west coast want sneeuw en kou aan de east coast staan meestal garant voor aanhoudend zacht weer bij ons. Nee, het ziet ernaar uit dat de winter van zich zal doen spreken voor de maand om is. Laten we eens een paar kaarten bekijken!

[fbphotos id=291227024244843]

Links zie je het actuele ensemble (GFS 00u) voor een punt in het Salzburger Land in Oostenrijk. De groene hoofdrun gaat er echt voor! Precies in lijn met wat ik gisteren schreef: een oceaanblokkade vormt zich uitgaande van het Groenlandhoog en ten oosten daarvan kan arctische kou gaan uitzakken. Dat zie je dan ook op de navolgende kaarten gebeuren. De neerslagkansen zijn nog heel wisselend. Er zijn runs bij die al op 25 november veel sneeuw voorspellen en ook runs die droog zijn tot het gaatje.

Dumpje van 25cm
Zelf blijf ik bij mijn gisteren gedane voorspelling van relatief droge geleidelijke afkoeling in november en dan in de eerste week van december het eerste arctische vuurwerk met een eerste dumpje van 25 cm sneeuw.

Snap je iets niet? Stel dan een vraag in de reacties. Ik of een welwillende lezer (allemaal toch?) zullen je vraag snel beantwoorden. Spoedig komen er instructievideo’s van hoe je dergelijke kaarten kunt interpreteren!


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

2 reacties

Gesloten voor reacties.