Niet gek! Komende maandagochtend 106cm sneeuw in de buurt van Engelberg. Zeg maar op de Titlis. We gaan het zien.

Oost-Zwitserland, Kleinwalsertal en de Arlberg gaan zeker ook in de prijzen vallen. En de Tauern doen het ook niet gek. Eens zien waar ik zaterdag heen ga toeren om even in de sneeuw te staan. Grossglockner Hochalpenstrasse? Why not?

In Zwitserland gaat eerst nog een bak regen vallen trouwens. Vrijdag. Zaterdagochtend sneeuwt het. Boven 1000m.

Het ensemble voor de Franse Alpen. Morgen al vette regen. Tot in het hooggebergte. Hier op 2000m in de nacht op zaterdag 100% kans op sneeuw. Daar doen we het voor. En zie hoe het ensemble wel wat terugveert, maar wel met doorgaande neerslaggolven. Een echte weeromslag dus. Let’s enjoy it!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.