Niet gek! Komende maandagochtend 106cm sneeuw in de buurt van Engelberg. Zeg maar op de Titlis. We gaan het zien.

Oost-Zwitserland, Kleinwalsertal en de Arlberg gaan zeker ook in de prijzen vallen. En de Tauern doen het ook niet gek. Eens zien waar ik zaterdag heen ga toeren om even in de sneeuw te staan. Grossglockner Hochalpenstrasse? Why not?

In Zwitserland gaat eerst nog een bak regen vallen trouwens. Vrijdag. Zaterdagochtend sneeuwt het. Boven 1000m.

Het ensemble voor de Franse Alpen. Morgen al vette regen. Tot in het hooggebergte. Hier op 2000m in de nacht op zaterdag 100% kans op sneeuw. Daar doen we het voor. En zie hoe het ensemble wel wat terugveert, maar wel met doorgaande neerslaggolven. Een echte weeromslag dus. Let’s enjoy it!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Gesloten voor reacties.