Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Weerman Hajo zaterdag 9.55uur Z@pp Live!

check ook eens

9 Reacties

 1. Abdelhamid schreef:

  @Hajo, ik heb nog leuke info gevonden voor jouw waar je het al langer over eens bent (misschien iets voor tijdens die uitzending?). Namelijk volgens de nieuwste sateliet metingen wordt november tegen de verwachting in wereldwijd kouder dan normaal. Dat valt nou niet op hier in NL, maar toch. Wie weet een trend voor een kleine ijstijd?????

 2. Spyder Marco schreef:

  Ik zet ze voor de tv hoor Hajo. Ik maak ze ervoor wakker…ik bedoel ik zet mijn eigen wekker:-)

  Ab: even iets over kleine ijstijd. Ik ben geen weerdeskudige, maar als ik over Kleine ijstijd lees, dan is dat in mijn hoofd een dek van ijs wat een paar landen zal vermorzelen, en dan gedurende een aantal jaar. aangezien de grote ijstijden ongeveer 10.000 jaar duurden. Wat bedoelen jullie nou met “kleine ijstijd”. een koude winter??

  greetz Marco

 3. Abdelhamid schreef:

  @Spyder Marco, Ik moet het ook allemaal nog maar eens zien. Het is iets waar je bij @Hajo moet zijn, want volgens hem zijn er aardig wat aanwijzingen dat het kouder gaat worden de komende decennia. Zie blog bericht van ‘Kortste seizoenstop ooit in Boreal Californie’ Want hij is naast wintersport fanaat ook klimaat fanaat. En ik houd me vooral bezig met de weermodellen en de weerkaarten. En als ik info vindt dat hij leuk of goed zou vinden dan post ik het gewoon. That’s it. Gr Ab

 4. Ronaldo Wilbrink schreef:

  @ Spyder Marco. Als ik mij niet vergis staat er op climategate.nl een uitleg over “de kleine ijstijd”. (weet het niet zeker) Met schemaatjes e.d. Is uitermate intressant. Met name over de zonactiviteit de laatste jaren en wellicht de komende jaren. e.e.a valt ook na te lezen op noaa.gov (la nina’s) en nasa.gov (zonactiviteit)

 5. Leo van der Nat schreef:

  Klimaat vind ik ook zeer interressant, en je zou me we eigenlijk ook wel als trouwe volgeling / aanhanger van Hajo’s ideeen daarover. @spy: op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_ijstijd een vrij exacte defenitie van de kleine ijstijd waar we het over hebben 🙂

 6. Abdelhamid schreef:

  Zorgwekkende berichten voor de mens??? Kleine Ijstijd??? Maanden schaatsen!! als die er komt dan he;-) @Hajo je hebt de kids verwend met je berichten!!! of toch niet??? Ach het was een korte maar leuke ervaring om je ff op tv te zien hoe jij erover denkt. Je doet geen lange termijn voorspellingen maar denkt dan wel weer aan een mogelijke kleine ijstijd?? Ach ik zie het wel. Gr Ab

 7. Hajo schreef:

  @Ab: klimaat is altijd achteraf omkijken en middelen en benoemen wat je hebt gezien. Zo bezien kunnen we alleen al over de afgelopen jaren spreken van een mini-kleine-ijstijd. Ook de winter 2005-2006 was bizar sneeuwrijk en koud (in Nederland minder maar in midden Europa des te meer). De enige voorspellingen die zin hebben zijn die die baseren op goed omschreven en begrepen cycli. Zoals eb en vloed. Ik voorspel dat het over 6 uur eb is en over 12 uur weer vloed. Ik voorspel dat het over 8 maanden zomer is. Etc.. Met die richtlijn kun je ook een kleine ijstijd voorspellen. We nemen op de zon nu dingen waar die in 1650 en 1790 ook zijn gebeurd. Dat is weer iets anders dan zo’n wintervoorspelling van Piet Paulusma. Dat is echt pure kolder. Kwakzalverij. Joe d’Aleo en Joe Bastardi baseren zich tenminste nog ergens op (vooral El Ninjo & La Ninja). En die effecten zijn voor de USA voorspelbaarder dan voor Europa. Nee: ik hou het op koffiedikkijken. Dat doe ik zelf ook en ik zeg het er ook eerlijk bij. Het gaat erom of mensen het leuk vinden mijn teksten te lezen en me op video te zien. En soms zal ik eens gelijk krijgen. En soms niet. Ik denk wel dat ik snel en scherp doorheb hoe dingen zitten: zoals nu dus dat dat links en rechts aangekondigde sneeuwweekeinde in de Alpen een farce is. 🙂

 8. Spyder Marco schreef:

  ok mensen..
  thnx voor de links over de “kleine ijstijd”.
  Tis dus gewoon een wat frissere periode:-)
  Maar serieus..ik word ieder jaar weer wat wijzer van jullie.
  greetz

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.