Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Weergoden zijn aan het trippen in compleet sneeuwdelirium

check ook eens

83 Reacties

 1. pim schreef:

  Bedankt voor het bericht!

  20 januari naar het Hochkönig gebied,,, dus die 300cm is niet perse nodig 😉 Het ziet er wel fantastisch uit; leuk om deze sneeuwmagaddon te volgen vanaf de laptop!

  • Karin S schreef:

   Wil ik ook, naar Dienten, leuk Skigebied. Misschien beter wachten tot maart?? Wel een sprookje natuurlijk al die verse sneeuw ❄

 2. Hans schreef:

  Denk dat ze daar op de Penningberg denken: …”der verrückte Holländer” ……………. 😉

  Trouwens, daar geen leuke vrijgezelle buurvrouw ofzo ? hahaha ………….

  • Hajo schreef:

   Meer dan genoeg. Maar geen haast. Het single leventje bevalt prima. Uiteindelijk zal ik voor de tweede keer van mijn leven in Oostenrijk trouwen. Dat wel ja. Als ik jonger was had ik nu de grap erin geslingerd: “De moeder van mijn vriendin is nog niet geboren”. Maar op mijn leeftijd denk ik dat ze wel ergens rondloopt nu ja…. er zijn kandidaten haha.

  • Hans schreef:

   Ik bedoelde eigenlijk….”die uit het raam zit te kijken hoe jij met bloot lijf sneeuw zit te ruimen” ….. haha
   Viel spaß!

 3. Hajo schreef:

  Weerbericht klaar!

  • Marcelvdh66 schreef:

   heerlijk nummer Hajo … zou hem ook graag opzetten in de polder, schaatsend, op maagdelijk zwart ijs… met opkomende zon en dampende adem…en door de tranceklanken heen het zettende ijskraken te horen.. diepe zit…lange slag.. heerlijke vaart… heavenly freedom…

 4. Snowman schreef:

  Lijkt een bug in de GFS hoofdrun te zitten, hij wordt niet meegenomen in nieuwe ensembles. Contrast geeft wel mooi aan dat de ensembles zachtjes aan beter worden 😉

 5. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/161D2C8A-C76B-4811-9FD0-650A98477042.jpeg[/img]
  Als ik de beelden uit oosterijk zie kun je het hier bijna niet geloven!

 6. Henrik schreef:

  Wat een sneeuw, geweldig voor de Oostenrijkgangers! Wordt een barre tocht as zaterdag voor iedereen die van/naar Oostenrijk gaat. Hopelijk gaat er snel sneeuw van betekenis vallen in de rest van de Alpen. Lees dat de sneeuwcondities in Frankrijk behoorlijk beroerd zijn op dit moment. Heb het ensemble voor Genève net bekeken maar die ziet er qua neerslag ook echt niet hoopvol uit. Pas na 10 dagen een paar kleine signalen op neerslag, tot die tijd kurkdroog.

  Postma doctrine is echter vrij goed mogelijk, lijkt soms wel of ingezette patronen soms vastroesten. Paar jaar geleden hadden we bijvoorbeeld een echte zuidkantwinter met de ene sudstau na de andere. Dat patroon bleef zich het hele seizoen herhalen. Misschien geldt dat nu voor de nordstau.

  Voor wat betreft winter in LL kunnen we kort zijn, nagenoeg kansloos op basis van huidige kaarten en pluimen. Eerste helft van januari kunnen we dus wel afschrijven voor wat betreft winterweer.

 7. Stefan Kaptein schreef:

  Goede morgen allemaal. Vanmorgen gewekt door de doffe dreunen van lawinesprengungen in Skiwelt. Daarna hoorde ik de camping eigenaar met zijn grote schep (shovel) over de camping rijden dus dat was de wake up call om aan de slag te gaan. Buiten gekomen en kunnen constateren dat er een berg sneeuw voor mijn deur is gedeponeerd door die shovel van de camping eigenaar. Ben dus net als Hajo (ik met kleren aan) aan het werk gegaan. Net ontbijt in mijn mik geduwd, en nu de pistes op. Wat een heerlijk winterweer hebben we nu, het kan niet op.

 8. Henrik schreef:

  Wat een sneeuw, geweldig voor de Oostenrijkgangers! Wordt een barre tocht as zaterdag voor iedereen die van/naar Oostenrijk gaat. Hopelijk gaat er snel sneeuw van betekenis vallen in de rest van de Alpen. Lees dat de sneeuwcondities in Frankrijk behoorlijk beroerd zijn op dit moment. Heb het ensemble voor Genève net bekeken maar die ziet er qua neerslag ook echt niet hoopvol uit. Pas na 10 dagen een paar kleine signalen op neerslag, tot die tijd kurkdroog helaas.

  Postma doctrine is echter vrij goed mogelijk, lijkt soms wel of ingezette patronen soms vastroesten. Paar jaar geleden hadden we bijvoorbeeld een echte zuidkantwinter met de ene sudstau na de andere. Dat patroon bleef zich het hele seizoen herhalen. Misschien geldt dat nu voor de nordstau.

  Voor wat betreft winter in LL kunnen we kort zijn, nagenoeg kansloos op basis van huidige kaarten en pluimen. Eerste helft van januari kunnen we dus wel afschrijven voor wat betreft winterweer.

 9. Jannes schreef:

  Beter gaat het snel weer regenen, ik mis de oude Stefan! Geintje natuurlijk…. Kan me helemaal voorstellen hoe geweldig dit nu is 🙂

 10. Hans schreef:

  Zo vreemd dat een sneeuwvoorspelling vaak de prullenbak in kan maar de aangekondigde droogte in Italie gewoon overeind blijft.. Tot op weken helaas.

 11. Remko schreef:

  Weeromslag vanaf 10e zit er nog in. Ik volg nauwgezet de berichten van Severe Wheather over de Polar Split en de mogelijke gevolgen. De omslag naar kou in grote delen van Europa staat er nog op vanaf pakweg half januari. Blijf er in geloven. En op die enorme sneeuwjachten zitten we nu ook weer niet te wachten. Gisteravond leuke documentaire gezien op NPO 2 waarin o.a. De ouderwetse winters langs kwamen. Die van 1979 leek in het noorden op hetgeen jullie nu meemaken daar. Ik kan me die van 1956 nog herinneren waar we iglo’s op straat bouwden.

 12. Spyfromthesky schreef:

  De feiten in de L.L. zijn dat het onkruid, zeker met wat warme vocht weer enorm de kop op steekt en eigenlijk is je tuin in die zin nooit gereed. Een bepaalde vroege struik die normaal begin januari ion bloei kwam die was al in de 2e week van december uitbundig in bloei.

  11,40 voor 2018 is bijna gelijk aan het record jaar van 2014 dat 11,70 was.

  Omslag vanwege een poolwervel? Als ik het goed begrijp en lees is dit 65%. Dit is alleen een verandering van een patroon.

  https://www.wetterprognose-wettervorhersage.de/wetter-jahreszeiten/winter/wetter-winter-2018-2019.html

  Polarwirbel wird den Wettertrend vorgeben

  Die Anzahl der Kontrollläufe, welche den Polarwirbel als instabil berechnet, liegt aktuell bei rund 65 Prozent. Nun bedeutet ein instabiler Polarwirbel nicht zwangsläufig winterliche Wetterverhältnisse über Deutschland, er sorgt aber dafür, dass sich die bislang festgefahrenen und eingeschwungenen Strömungen verändern können

  De link geeft ook aan dat het gewoon te warm is op lange termijn in de verwachtingen. Het stuk geeft aan als de basis hetzelfde blijft, waarom het op langere termijn zou veranderen.

  Inmiddels zitten we al weken gekoppeld aan een Azoren complex. Iets dat we wel herkennen.
  Het is toch belachelijk dat met een druk gisteren van 1041 of zo dat er dan nog regen is?

  In de jaren 80, klopte je op de barometer en als die richting 1020 ging op weg naar meer, dan had je goede kansen op winterweer.

  Ik ben in de geschiedenissen van de winters even gedoken. Maar een Azorenhoog van 1041, nee dit is het van de laatste jaren. Waarschijnlijk al vanaf 2000 dat dit toenam.

  Spyfromthesky (Arnold)

 13. Tim schreef:

  Vat je geen kou hajo.

  • Hajo schreef:

   Juist niet. het verhoogt je weerstand. De ellende is begonnen toen moeders tegen hun kinderen begonnen te roepen: “Doe je jas aan”.

   • joke,riederalp schreef:

    Ben het helemaal met je eens @Hajo, behalve s’ochtends vroeg in de kou je auto krabben.Onderzoek in Zwitserland wees uit dat er dan de meeste hartinfarcten voorkomen!

    • Marcelvdh66 schreef:

     wel boeiend of dat juist te voorkomen zou zijn als mensen zich meer met kou zouden confronteren met daarbij dan wel de ademhaling en het lichaam ontspannen houden.

     • Marcelvdh66 schreef:

      dus vanaf nu, in blote bast, met ontspannen ademen en lichaam ontspannen houdend, de ruiten gaan krabben…lijkt me wel een boeiende beweging… moet alleen die kleine ijstijd wel gaan komen

 14. T.D. schreef:

  Wat een complete chaos!!!!! Wel heel goed al die sneeuw

 15. Jannes schreef:

  Gisteren gehoord dat een Elfstedentocht dit jaar sowieso lastig gaat worden, zelfs al zou het gaan winteren.

  Dit omdat er door de droge zomer meer zout water dan anders in de sloten zit. Wie kan hier meer over vertellen? Vond het wel een boeiende invalshoek 🙂

  • Maurice schreef:

   Klinkt best logisch… maar zit er aan de kant van Friesland sowieso niet al meer zout in het water ivm de zee zo vlakbij?

  • Leo schreef:

   In theorie correct. Zuiver is het water nooit en het totaal aan opgeloste stoffen / verontreinigingen (hoeveel exact weet ik niet) zal dan ook altijd een kleine vriespuntsdaling opleveren. Het verschil t.o.v. de normaal lijkt me echter nihil.
   Als we het zoutgehalte van de sloten zouden weten (wie?) zou het vrij exact uit te rekenen zijn.
   Wel vond ik die van het IJsselmeerwater (bij Andijk): 0.02%.
   Dit even snel vergeleken t.o.v. het Noordzeewater (3.5%) dat bij -2 graden bevriest; zou dat een daling van ongeveer 0.01 graad opleveren.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Vriespuntsdaling
   In deze niet helemaal correct want het betreft niet alleen het NaCl zout maar dit is wel het grootste deel en dus bij benadering redelijk correct.

 16. maarten schreef:

  GFS6 is mooi voor de franse alpen. Vanaf dinsdag geregeld sneeuw met lage temperaturen. Ook voor de LL kansen!

 17. Wessel schreef:

  WAAAAA wat een conditie’s, en nogsteeds sneeuwen de wolken boven St. Christoph uit. Buiten de piste “champagne powder” tussen knie en middel, ongeloofelijk wat heerlijk. Locals voorspellen 1m komende dagen, hopelijk komen we zondag weg hier (zal toch wel?!)

 18. maarten schreef:

  Ech winter nog niet direct. Temperaturen boven 0 overdag en ‘snachts rond of misschien iets onder het vriespunt. Wel kans op wat gevlok zo nu en dan en als het ten oosten van ons goed wit wordt en blijft wellicht wat kouder op den duur. Ondanks het hoog boven scandinavie is er geen goede koustroom waardoor we het van stralingskou moeten hebben.

 19. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/78024C93-DC17-4ED7-9589-3DAD7C792765.jpeg[/img]
  Een droomdag, min 6 graden en weinig wind. De pistes zijn uitstekend maar ook dankzij de sneeuwkanonnen.

 20. Eric | schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190103_132051.jpg

  Winters weertje sneeuw zat en er komt nog een sneeuwtsunami aan. Stefan gemist met scheppen….maar dat komt de komende dagen wel goed….

 21. T.D. schreef:

  Geweldig hoe mensen hierop reageren. Tjeck dit bericht: Afkomstig van Wetter.at
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Geweldig-voor-Oostenrijk.JPG[/img]

  @ Jorne @ Hajo ook al volgeboekt?

 22. pim schreef:

  Ondertussen heeft het in het Hochkönig gebied gewoon de hele dag gesneeuwd (volgens de webcambeelden). De nieuwe neerslag van vanavond komt langzaam al dichterbij.
  Als het dan tot zondag/maandag sneeuwt kom je uiteindelijk toch op 5 à 6 dagen aansluitende sneeuwval…

 23. Getjo schreef:

  Zit ik goed ga er februari naar toe

 24. Geert schreef:

  De hoogste toppen van onze Ardennen intussen wat winterse setting door lichte sneeuwval. Vlaanderen en Nederland jammer genoeg nog steeds hetzelfde van niks eigenlijk. Ik hoop echt dat die SSW toch zijn effecten zal nalaten binnen afzienbare tijd…en het liefst een zeer winters effect! We hebben lang genoeg gewacht 😉

 25. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs12h toch wel weer lekker bezig hoor .et koude oostenwind voor de ll op 180h

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Helaas geen vervolg bij gfs .Ze weten geen raad met dat hoog

   • Martijn sonnenberg schreef:

    kan nog aan gesleuteld worden, hoewel GEM vooralsnog dezelfde weg gaat. Wel zo een beetje heel europa onder de sneeuw. helaas geen hoog wat zich rond scandinavie kan vestigen om de wind in de oost te doen

 26. nils schreef:

  gfs wel nog steeds leuk voor westalpen (en Oostenrijk maar die zien na dit weekend liever zon… nu al)

 27. Hans schreef:

  Wie wil er even z’n/haar handtekening zetten onder het voorstel van GFS Para 12h …………..
  Ik heb ‘m al gezet maar er moeten meer handtekeningen onder 😉

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Hans ,ik zou het het graag willen maar heb totaal geen vertrouwen in die para run.Sorry

  • Asten (Harmelen) schreef:

   De Para oftewel fantasy- of Disneyrun.. Je kunt bijna stellen dat het tegenovergestelde van wat de Para berekend daadwerkelijk uitkomt..

  • Hans schreef:

   He toe nou, voor deze ene keer dan…. 😉

   • Henrik schreef:

    Is niet te hopen dat die het echt gaat overnemen van de ‘normale’ hoofdrun van GFS want dat doet geen goed voor de betrouwbaarheid van het model…

    • Martijn sonnenberg schreef:

     Kan nog wel eens meevallen. Dat hij gaat vervangen staat al vast.
     Ik wordt wel blij van de para! De rest toont weersoep ( meer gazpacho, want overwegend koud), vanaf volgende rotatie van het hoog. Benieuwd waar we naartoe gaan. Een scandihoog lijkt te hoog gegrepen, dan voor optie 2: oceaanblokkade met noordstroming (en lake show voor (noord)nl)?

     • Henrik schreef:

      Tja ik wordt ook wel blij als die kaarten uitkomen, maar dat is het probleem juist, dat gaat niet gebeuren. Para heeft het nog weinig bij het rechte eind gehad en dan heb je er ook niet zoveel aan.

 28. Lekker hoor zoveel sneeuw, zeker voor de gletsjers. Klimaatalarmisten zullen ervan smullen, kunnen ze immers weer krantenkoppen dat dit allemaal het gevolg is van de klimaatverandering en opwarming van de aarde. Zijn de ritjes met mijn filtervrije 29 jaar oude dieselmotor toch nog voor iets goed geweest 😛
  Anderzijds allemaal fijn maar ondertussen zit ik wel in een met grijze massa bewolkt Belgenland.
  Ik moet een manier vinden om richting Oostenrijk te kunnen en niet te hoeven wachten tot eind februari.

 29. Ron schreef:

  Niet zo cynisch, zo erg is het allemaal niet!

 30. getjo schreef:

  niet zo zeuren he!? je kan veel vinden van piraten artiesten maar de tekst geniet van het leven , want het duurt maar even is een goede tekst en geldt ook op deze site

 31. Remko schreef:

  Vanaf de 10 e toch even winter in de LL met matige vost? Haaksbergen en Arnhem wakker worden.

 32. Jorne schreef:

  Ben bezig met de avondupdate, in het speciaal de focus op Frankrijk en de zuidkant dus stay tuned!

 33. Dennis schreef:

  Via Facebook werkt video helaas niet! YouTube werkt altijd!
  Hier in La Clusaz wederom een prachtige dag! Volle bak zon maar wel koud! Gisteren en vandaag heeft de kunstsneeuw productie aan gestaan….en zo te horen staan ze nog steeds aan!❄️❄️. Sommige afdalingen kan je beter met een paar schaatsen pakken…⛸

 34. T.D. schreef:

  Pluim NL toch een paar koude dagen…..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.