Vanochtend de dagelijkse koude douche verruild voor sneeuwschuiven en -scheppen. Het hebben van een eigen sneeuwfrees is een jongensdroom voor me maar de sneeuwworkout bevalt ook errug goed. Gisteren met goed voornemen ook mijn contract in de lokale sportschool afgesloten. Dus laat de weergoden maar losgaan de komende jaren. Ik groei met de sneeuwval mee… net als met mijn dochter die zich met 9 jaar nog graag door me laat dragen en die ik jaren terug beloofd heb haar te dragen tot ze 18 is.

Ik ben liefhebber van werkelijk alle muziekstijlen behalve de allerheftigste death metal. Binnen de trance vind ik Delerium nog steeds een van de lekkerste songs ooit. En dat lied is wat mij betreft toepasselijk momenteel. We beleven een compleet sneeuwdelirium de komende dagen en misschien wel weken? Ik zou wat graag met dit liedje aan in een bluetooth helm door de poeder stuiven ware het niet dat het lawinegevaar zo hoog is dat ik vanmiddag maar ga zwemmen met de kids. Jorne gaat natuurlijk wel skiën vandaag. Zo ff z’n seizoenpas scoren. Vermoedelijk is er voortaan jaarlijks zo’n plek voor assistent-weerman…. dus stuur je CV alvast maar in.

Kijk…. want als het na het weekeinde even gedaan is dient zich de volgende sneeuwval al weer aan. Het is nu inderdaad het type koude depressie geworden dat Jorne als eerste scherp op zijn netvlies kreeg. De Alpen doen het er leuk bij…. en hetis ook een recept voor meters sneeuw in de Apennijnen en op de Balkan. En we duimen voor de Franse Alpen en hopen op een Genua laag voor de zuidkant. Maar je krijgt ook het gevoel van een Postma doctrine voor de Oostenrijkse noordkant: als het zo doorgaat gaan we naar een 1999 Galtür situatie maar dan alleen in Oostenrijk…. terwijl het destijds langs de hele noordkant bulkte van de sneeuw. En Galtür was natuurlijk einde seizoen…. dit is nog maar het begin…

Het Amerikaanse model knalt door voor Oostenrjk naar nog eeens 3 meter sneeuw erbij op de gletsjers en hoge pistes van de Arlberg via de Tauern naar Stiermarken. Dit model heeft iets met de Hochkönig. daar altijd de hoogste berekening. Oh nee… als je goed kijkt nu eerder iets oostelijk daarvan. Obertauern gaat zeker omkomen in de sneeuw. Onze lokale ambassadeur Bram Schoof mag dagelijks op Facebook haha.

En natuurlijk blijft het voor het hele stroomgebied van de kort geleden nog uitgedroogde rivieren een waterballet. Hier gaan ook overstromingen van komen, ware het niet dat gelukkig nog aardig wat kuubs als sneeuw op de bergen blijven liggen.

Wie herinnert zich nog dat ik op 27 december schreef: Hogedrukgebied Hugo bepaalt hele tweede vakantieweek in Alpen. Kijk maar eens terug daar. Alle neerslag zou naar Turkije gaan. En dat gebeurt in zekere zin nog steeds. Dat is echt krankzinnig wat we daar zien. Delirium! De weergoden zijn dit keer geen dronken kapteins op moeilijk wendbare olietankers maar sjamanen die compleet aan het trippen zijn op weet ik wat voor paddenstoelen. Hoort wel een beetje bij het Middellandse Zeeklimaat natuurlijk: alle neerslag in de winter. Maar het is vooral sneeuw daar ook…

Hier op 850m rond Uludag op een steenworp van Istanboel het ensemble…. heel veel sneeuw dus en die berg reikt tot 2543m. Let op de GFS para die vanaf 10 januari zeer hoog loopt. En let op de baard van het ensemble naar de koude kant. Eens kijken of we voor de Lage Landen ook zo’n baard zien…

Nou … over delirium gesproken… hoofdrun voor de Lage Landen totaal zachte uitbijter. Kan in de prullenbak dus. En niet echt een baard. Juist niet. Dus lage kansen op winterweer. Maar wel die controlerun die op een schaatsperiode afstevent.

Nee ook het Europees model geeft aan: vergeet even de laaglandwinter. We gaan hooguit iets onder het gemiddelde voor januari duiken met een nachtvorstje op z’n tijd. Dan nog maaar wat inzoomen op de kansen voor de Franse Alpen en Italië…

Tja het is toch kwaad kerseneten met een run als deze…. We zien een beetje sneeuw komen in de Franse Alpen rond de 8e en de 9e. En dan is er aan het einde nog wat mogelijk. De zuidkant is droger in de huidige berekening. De middernachtrun was ook al een ongeloofwaardige zachte uitbijter. Eens kijken waar de para mee is gekomen.

Daar toch wel erg mooie meteofiction. Al een flirt met een vorstperiode in de Lage Landen rond 11 januari en dan een front dat recht op de Franse Alpen klapt op 15 januari.

En een herhaling rond 18 januari. Helaas weinig potentie voor de zuidkant. Als dat zo doorgaat rij ik spoedig een keer naar Val Gardena om het contrast in beeld te brengen en om misschien een sneeuwdansje te doen daar voor de Italiëgangers….

En de opvolger van het huidige GFES eindigt met deze cliffhanger. Winterinval met brug naar Siberische kou. Hoop doet leven….

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

83 reacties

pim · 3 januari 2019 op 09:25

Bedankt voor het bericht!

20 januari naar het Hochkönig gebied,,, dus die 300cm is niet perse nodig 😉 Het ziet er wel fantastisch uit; leuk om deze sneeuwmagaddon te volgen vanaf de laptop!

  Karin S · 3 januari 2019 op 13:47

  Wil ik ook, naar Dienten, leuk Skigebied. Misschien beter wachten tot maart?? Wel een sprookje natuurlijk al die verse sneeuw ❄

Hans · 3 januari 2019 op 09:40

Altenmarkt Zauchensee blijft een WHITE OUT

https://www.skylinewebcams.com/de/webcam/austria/salzburg/altenmarkt-im-pongau/altenmarkt-im-pongau.html

  Jorne · 3 januari 2019 op 09:51

  Hier begint de bewolking langzaam te breken..

  Qlubtempo Raoul · 3 januari 2019 op 11:38

  Leuk gebied overigens dat Zauchensee

Hans · 3 januari 2019 op 09:45

Denk dat ze daar op de Penningberg denken: …”der verrückte Holländer” ……………. 😉

Trouwens, daar geen leuke vrijgezelle buurvrouw ofzo ? hahaha ………….

  Hajo · 3 januari 2019 op 09:48

  Meer dan genoeg. Maar geen haast. Het single leventje bevalt prima. Uiteindelijk zal ik voor de tweede keer van mijn leven in Oostenrijk trouwen. Dat wel ja. Als ik jonger was had ik nu de grap erin geslingerd: “De moeder van mijn vriendin is nog niet geboren”. Maar op mijn leeftijd denk ik dat ze wel ergens rondloopt nu ja…. er zijn kandidaten haha.

   Snowman · 3 januari 2019 op 09:54

   Haha Hajo, jij staat wel mooi in het leven, kan niet anders zeggen 🙂

  Hans · 3 januari 2019 op 11:23

  Ik bedoelde eigenlijk….”die uit het raam zit te kijken hoe jij met bloot lijf sneeuw zit te ruimen” ….. haha
  Viel spaß!

Hajo · 3 januari 2019 op 09:46

Weerbericht klaar!

  Marcelvdh66 · 3 januari 2019 op 15:21

  heerlijk nummer Hajo … zou hem ook graag opzetten in de polder, schaatsend, op maagdelijk zwart ijs… met opkomende zon en dampende adem…en door de tranceklanken heen het zettende ijskraken te horen.. diepe zit…lange slag.. heerlijke vaart… heavenly freedom…

Snowman · 3 januari 2019 op 09:53

Lijkt een bug in de GFS hoofdrun te zitten, hij wordt niet meegenomen in nieuwe ensembles. Contrast geeft wel mooi aan dat de ensembles zachtjes aan beter worden 😉

joke,riederalp · 3 januari 2019 op 09:57

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/161D2C8A-C76B-4811-9FD0-650A98477042.jpeg[/img]
Als ik de beelden uit oosterijk zie kun je het hier bijna niet geloven!

  Jeroen · 3 januari 2019 op 11:24

  Prachtig daar.

Henrik · 3 januari 2019 op 10:00

Wat een sneeuw, geweldig voor de Oostenrijkgangers! Wordt een barre tocht as zaterdag voor iedereen die van/naar Oostenrijk gaat. Hopelijk gaat er snel sneeuw van betekenis vallen in de rest van de Alpen. Lees dat de sneeuwcondities in Frankrijk behoorlijk beroerd zijn op dit moment. Heb het ensemble voor Genève net bekeken maar die ziet er qua neerslag ook echt niet hoopvol uit. Pas na 10 dagen een paar kleine signalen op neerslag, tot die tijd kurkdroog.

Postma doctrine is echter vrij goed mogelijk, lijkt soms wel of ingezette patronen soms vastroesten. Paar jaar geleden hadden we bijvoorbeeld een echte zuidkantwinter met de ene sudstau na de andere. Dat patroon bleef zich het hele seizoen herhalen. Misschien geldt dat nu voor de nordstau.

Voor wat betreft winter in LL kunnen we kort zijn, nagenoeg kansloos op basis van huidige kaarten en pluimen. Eerste helft van januari kunnen we dus wel afschrijven voor wat betreft winterweer.

Stefan Kaptein · 3 januari 2019 op 10:00

Goede morgen allemaal. Vanmorgen gewekt door de doffe dreunen van lawinesprengungen in Skiwelt. Daarna hoorde ik de camping eigenaar met zijn grote schep (shovel) over de camping rijden dus dat was de wake up call om aan de slag te gaan. Buiten gekomen en kunnen constateren dat er een berg sneeuw voor mijn deur is gedeponeerd door die shovel van de camping eigenaar. Ben dus net als Hajo (ik met kleren aan) aan het werk gegaan. Net ontbijt in mijn mik geduwd, en nu de pistes op. Wat een heerlijk winterweer hebben we nu, het kan niet op.

  Jeroen · 3 januari 2019 op 11:23

  Waar blijven de foto’s?

   Stefan Kaptein · 3 januari 2019 op 15:02

   Fotograaf lag nog te rotten in zijn nest 🙂

    sneeuwfanaat(Ron) · 3 januari 2019 op 15:24

    Eric .eerder opstaan

     Eric | · 3 januari 2019 op 16:03

     Beetje grieperig…

     Maar we proberen nog een video te maken vd grote opschepper

  Marcelvdh66 · 3 januari 2019 op 15:24

  haha berg sneeuw, das toch beter dan een berg zand.. genietse man..

Henrik · 3 januari 2019 op 10:01

Wat een sneeuw, geweldig voor de Oostenrijkgangers! Wordt een barre tocht as zaterdag voor iedereen die van/naar Oostenrijk gaat. Hopelijk gaat er snel sneeuw van betekenis vallen in de rest van de Alpen. Lees dat de sneeuwcondities in Frankrijk behoorlijk beroerd zijn op dit moment. Heb het ensemble voor Genève net bekeken maar die ziet er qua neerslag ook echt niet hoopvol uit. Pas na 10 dagen een paar kleine signalen op neerslag, tot die tijd kurkdroog helaas.

Postma doctrine is echter vrij goed mogelijk, lijkt soms wel of ingezette patronen soms vastroesten. Paar jaar geleden hadden we bijvoorbeeld een echte zuidkantwinter met de ene sudstau na de andere. Dat patroon bleef zich het hele seizoen herhalen. Misschien geldt dat nu voor de nordstau.

Voor wat betreft winter in LL kunnen we kort zijn, nagenoeg kansloos op basis van huidige kaarten en pluimen. Eerste helft van januari kunnen we dus wel afschrijven voor wat betreft winterweer.

Jannes · 3 januari 2019 op 10:10

Beter gaat het snel weer regenen, ik mis de oude Stefan! Geintje natuurlijk…. Kan me helemaal voorstellen hoe geweldig dit nu is 🙂

  Stefan Kaptein · 3 januari 2019 op 15:05

  Jannes, ik kom zondag even naar dat Nederland om weer even te “genieten” van 365 dagen herfst. Maar gelukkig keer ik drie dagen later weer terug in dat fijne Oostenrijk.

   Eric | · 3 januari 2019 op 16:05

   Dat kan toch niet…..belachelijk gewoon…zit ik weer met je ….opgeschept……

Hans · 3 januari 2019 op 10:19

Zo vreemd dat een sneeuwvoorspelling vaak de prullenbak in kan maar de aangekondigde droogte in Italie gewoon overeind blijft.. Tot op weken helaas.

Remko · 3 januari 2019 op 10:22

Weeromslag vanaf 10e zit er nog in. Ik volg nauwgezet de berichten van Severe Wheather over de Polar Split en de mogelijke gevolgen. De omslag naar kou in grote delen van Europa staat er nog op vanaf pakweg half januari. Blijf er in geloven. En op die enorme sneeuwjachten zitten we nu ook weer niet te wachten. Gisteravond leuke documentaire gezien op NPO 2 waarin o.a. De ouderwetse winters langs kwamen. Die van 1979 leek in het noorden op hetgeen jullie nu meemaken daar. Ik kan me die van 1956 nog herinneren waar we iglo’s op straat bouwden.

Spyfromthesky · 3 januari 2019 op 10:35

De feiten in de L.L. zijn dat het onkruid, zeker met wat warme vocht weer enorm de kop op steekt en eigenlijk is je tuin in die zin nooit gereed. Een bepaalde vroege struik die normaal begin januari ion bloei kwam die was al in de 2e week van december uitbundig in bloei.

11,40 voor 2018 is bijna gelijk aan het record jaar van 2014 dat 11,70 was.

Omslag vanwege een poolwervel? Als ik het goed begrijp en lees is dit 65%. Dit is alleen een verandering van een patroon.

https://www.wetterprognose-wettervorhersage.de/wetter-jahreszeiten/winter/wetter-winter-2018-2019.html

Polarwirbel wird den Wettertrend vorgeben

Die Anzahl der Kontrollläufe, welche den Polarwirbel als instabil berechnet, liegt aktuell bei rund 65 Prozent. Nun bedeutet ein instabiler Polarwirbel nicht zwangsläufig winterliche Wetterverhältnisse über Deutschland, er sorgt aber dafür, dass sich die bislang festgefahrenen und eingeschwungenen Strömungen verändern können

De link geeft ook aan dat het gewoon te warm is op lange termijn in de verwachtingen. Het stuk geeft aan als de basis hetzelfde blijft, waarom het op langere termijn zou veranderen.

Inmiddels zitten we al weken gekoppeld aan een Azoren complex. Iets dat we wel herkennen.
Het is toch belachelijk dat met een druk gisteren van 1041 of zo dat er dan nog regen is?

In de jaren 80, klopte je op de barometer en als die richting 1020 ging op weg naar meer, dan had je goede kansen op winterweer.

Ik ben in de geschiedenissen van de winters even gedoken. Maar een Azorenhoog van 1041, nee dit is het van de laatste jaren. Waarschijnlijk al vanaf 2000 dat dit toenam.

Spyfromthesky (Arnold)

Hjs · 3 januari 2019 op 10:37

0 Hellmannetjes, maar de “vijand” gelooft er nog in.

http://www.weer.nl/nieuws/detail/2019-01-03-winter-bijna-halverwege-komt-er-nog-wat-1/

Tim · 3 januari 2019 op 10:42

Vat je geen kou hajo.

  Hajo · 3 januari 2019 op 12:20

  Juist niet. het verhoogt je weerstand. De ellende is begonnen toen moeders tegen hun kinderen begonnen te roepen: “Doe je jas aan”.

   joke,riederalp · 3 januari 2019 op 13:35

   Ben het helemaal met je eens @Hajo, behalve s’ochtends vroeg in de kou je auto krabben.Onderzoek in Zwitserland wees uit dat er dan de meeste hartinfarcten voorkomen!

    Marcelvdh66 · 3 januari 2019 op 15:11

    wel boeiend of dat juist te voorkomen zou zijn als mensen zich meer met kou zouden confronteren met daarbij dan wel de ademhaling en het lichaam ontspannen houden.

     Marcelvdh66 · 3 januari 2019 op 15:29

     dus vanaf nu, in blote bast, met ontspannen ademen en lichaam ontspannen houdend, de ruiten gaan krabben…lijkt me wel een boeiende beweging… moet alleen die kleine ijstijd wel gaan komen

T.D. · 3 januari 2019 op 11:15

Wat een complete chaos!!!!! Wel heel goed al die sneeuw

Jannes · 3 januari 2019 op 11:24

Gisteren gehoord dat een Elfstedentocht dit jaar sowieso lastig gaat worden, zelfs al zou het gaan winteren.

Dit omdat er door de droge zomer meer zout water dan anders in de sloten zit. Wie kan hier meer over vertellen? Vond het wel een boeiende invalshoek 🙂

  Maurice · 3 januari 2019 op 11:38

  Klinkt best logisch… maar zit er aan de kant van Friesland sowieso niet al meer zout in het water ivm de zee zo vlakbij?

  Leo · 3 januari 2019 op 12:39

  In theorie correct. Zuiver is het water nooit en het totaal aan opgeloste stoffen / verontreinigingen (hoeveel exact weet ik niet) zal dan ook altijd een kleine vriespuntsdaling opleveren. Het verschil t.o.v. de normaal lijkt me echter nihil.
  Als we het zoutgehalte van de sloten zouden weten (wie?) zou het vrij exact uit te rekenen zijn.
  Wel vond ik die van het IJsselmeerwater (bij Andijk): 0.02%.
  Dit even snel vergeleken t.o.v. het Noordzeewater (3.5%) dat bij -2 graden bevriest; zou dat een daling van ongeveer 0.01 graad opleveren.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Vriespuntsdaling
  In deze niet helemaal correct want het betreft niet alleen het NaCl zout maar dit is wel het grootste deel en dus bij benadering redelijk correct.

maarten · 3 januari 2019 op 11:28

GFS6 is mooi voor de franse alpen. Vanaf dinsdag geregeld sneeuw met lage temperaturen. Ook voor de LL kansen!

  sneeuwfanaat(Ron) · 3 januari 2019 op 11:56

  Idd mooie run van gfs6 zeg.met een heus scandihoog op de kaarten en winter voor de ll

   Hans · 3 januari 2019 op 12:03

   Genoeg potentie…….nu nog werkelijkheid

  nils · 3 januari 2019 op 14:26

  oja oja oja???
  top top top!!!

   nils · 3 januari 2019 op 14:27

   Die Franse alpen dan!!
   Moet er verplicht nog 2 keer naartoe deze winter…

    Roy · 3 januari 2019 op 15:18


    GFS nu definitief om! Nu nog hopen op wat sneeuw van betekenis.. 🙂

     nils · 3 januari 2019 op 17:18

     zeker!

Wessel · 3 januari 2019 op 11:47

WAAAAA wat een conditie’s, en nogsteeds sneeuwen de wolken boven St. Christoph uit. Buiten de piste “champagne powder” tussen knie en middel, ongeloofelijk wat heerlijk. Locals voorspellen 1m komende dagen, hopelijk komen we zondag weg hier (zal toch wel?!)

maarten · 3 januari 2019 op 12:22

Ech winter nog niet direct. Temperaturen boven 0 overdag en ‘snachts rond of misschien iets onder het vriespunt. Wel kans op wat gevlok zo nu en dan en als het ten oosten van ons goed wit wordt en blijft wellicht wat kouder op den duur. Ondanks het hoog boven scandinavie is er geen goede koustroom waardoor we het van stralingskou moeten hebben.

  Snowman · 3 januari 2019 op 12:46

  Jep, de “achterkamer” zit dicht. Hoog boven Rusland ligt verkeerd.

joke,riederalp · 3 januari 2019 op 13:41

[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/78024C93-DC17-4ED7-9589-3DAD7C792765.jpeg[/img]
Een droomdag, min 6 graden en weinig wind. De pistes zijn uitstekend maar ook dankzij de sneeuwkanonnen.

Eric | · 3 januari 2019 op 14:07

https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190103_132051.jpg

Winters weertje sneeuw zat en er komt nog een sneeuwtsunami aan. Stefan gemist met scheppen….maar dat komt de komende dagen wel goed….

  Eric | · 3 januari 2019 op 14:07

  [Img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190103_132051.jpg/[img]

  Kirsten_dl (Puurs.be) · 3 januari 2019 op 22:43

  Dat zijn dé plaatjes die we héél graag willen zien @Eric!

  PS plaats de IMG in hoofdletters, dan wordt de afbeelding wel zichtbaar. 🙂 😉

T.D. · 3 januari 2019 op 14:19

Geweldig hoe mensen hierop reageren. Tjeck dit bericht: Afkomstig van Wetter.at
[img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Geweldig-voor-Oostenrijk.JPG[/img]

@ Jorne @ Hajo ook al volgeboekt?

pim · 3 januari 2019 op 14:52

Ondertussen heeft het in het Hochkönig gebied gewoon de hele dag gesneeuwd (volgens de webcambeelden). De nieuwe neerslag van vanavond komt langzaam al dichterbij.
Als het dan tot zondag/maandag sneeuwt kom je uiteindelijk toch op 5 à 6 dagen aansluitende sneeuwval…

Getjo · 3 januari 2019 op 15:58

Zit ik goed ga er februari naar toe

Geert · 3 januari 2019 op 16:40

De hoogste toppen van onze Ardennen intussen wat winterse setting door lichte sneeuwval. Vlaanderen en Nederland jammer genoeg nog steeds hetzelfde van niks eigenlijk. Ik hoop echt dat die SSW toch zijn effecten zal nalaten binnen afzienbare tijd…en het liefst een zeer winters effect! We hebben lang genoeg gewacht 😉

sneeuwfanaat(Ron) · 3 januari 2019 op 17:26

Gfs12h toch wel weer lekker bezig hoor .et koude oostenwind voor de ll op 180h

  sneeuwfanaat(Ron) · 3 januari 2019 op 17:36

  Helaas geen vervolg bij gfs .Ze weten geen raad met dat hoog

   Martijn sonnenberg · 3 januari 2019 op 17:57

   kan nog aan gesleuteld worden, hoewel GEM vooralsnog dezelfde weg gaat. Wel zo een beetje heel europa onder de sneeuw. helaas geen hoog wat zich rond scandinavie kan vestigen om de wind in de oost te doen

nils · 3 januari 2019 op 18:00

gfs wel nog steeds leuk voor westalpen (en Oostenrijk maar die zien na dit weekend liever zon… nu al)

  Jorne · 3 januari 2019 op 18:38

  Oh neehoor, kom maar door met de sneeuw!

   nils · 3 januari 2019 op 19:57

   Nee Jorne! Blaas die zooi effe met een boog naar het westen!

Hans · 3 januari 2019 op 18:47

Wie wil er even z’n/haar handtekening zetten onder het voorstel van GFS Para 12h …………..
Ik heb ‘m al gezet maar er moeten meer handtekeningen onder 😉

  sneeuwfanaat(Ron) · 3 januari 2019 op 18:55

  Hans ,ik zou het het graag willen maar heb totaal geen vertrouwen in die para run.Sorry

  Asten (Harmelen) · 3 januari 2019 op 18:59

  De Para oftewel fantasy- of Disneyrun.. Je kunt bijna stellen dat het tegenovergestelde van wat de Para berekend daadwerkelijk uitkomt..

  Hans · 3 januari 2019 op 19:02

  He toe nou, voor deze ene keer dan…. 😉

   Henrik · 3 januari 2019 op 20:03

   Is niet te hopen dat die het echt gaat overnemen van de ‘normale’ hoofdrun van GFS want dat doet geen goed voor de betrouwbaarheid van het model…

    Martijn sonnenberg · 3 januari 2019 op 20:50

    Kan nog wel eens meevallen. Dat hij gaat vervangen staat al vast.
    Ik wordt wel blij van de para! De rest toont weersoep ( meer gazpacho, want overwegend koud), vanaf volgende rotatie van het hoog. Benieuwd waar we naartoe gaan. Een scandihoog lijkt te hoog gegrepen, dan voor optie 2: oceaanblokkade met noordstroming (en lake show voor (noord)nl)?

     Henrik · 3 januari 2019 op 21:01

     Tja ik wordt ook wel blij als die kaarten uitkomen, maar dat is het probleem juist, dat gaat niet gebeuren. Para heeft het nog weinig bij het rechte eind gehad en dan heb je er ook niet zoveel aan.

Kirsten_dl (Puurs.be) · 3 januari 2019 op 18:54

Lekker hoor zoveel sneeuw, zeker voor de gletsjers. Klimaatalarmisten zullen ervan smullen, kunnen ze immers weer krantenkoppen dat dit allemaal het gevolg is van de klimaatverandering en opwarming van de aarde. Zijn de ritjes met mijn filtervrije 29 jaar oude dieselmotor toch nog voor iets goed geweest 😛
Anderzijds allemaal fijn maar ondertussen zit ik wel in een met grijze massa bewolkt Belgenland.
Ik moet een manier vinden om richting Oostenrijk te kunnen en niet te hoeven wachten tot eind februari.

Ron · 3 januari 2019 op 19:11

Niet zo cynisch, zo erg is het allemaal niet!

getjo · 3 januari 2019 op 20:08

niet zo zeuren he!? je kan veel vinden van piraten artiesten maar de tekst geniet van het leven , want het duurt maar even is een goede tekst en geldt ook op deze site

Remko · 3 januari 2019 op 22:04

Vanaf de 10 e toch even winter in de LL met matige vost? Haaksbergen en Arnhem wakker worden.

Jorne · 3 januari 2019 op 22:04

Ben bezig met de avondupdate, in het speciaal de focus op Frankrijk en de zuidkant dus stay tuned!

  Roy · 3 januari 2019 op 22:36

  Wacht geduldig… 🙂

  Hans · 3 januari 2019 op 22:48

  Yes hoop eindelijk goed nieuws voor Dolomiti Superski!! Vanaf de 13e ter plaatse..

   nils · 3 januari 2019 op 23:00

   lekker! waar?

   Hans · 3 januari 2019 op 23:08

   Andere hans…….komt goed in de Dolo’s hoor vwb “sneeuw voor het plaatje” maar het duurt even….

Dennis · 3 januari 2019 op 22:19

Via Facebook werkt video helaas niet! YouTube werkt altijd!
Hier in La Clusaz wederom een prachtige dag! Volle bak zon maar wel koud! Gisteren en vandaag heeft de kunstsneeuw productie aan gestaan….en zo te horen staan ze nog steeds aan!❄️❄️. Sommige afdalingen kan je beter met een paar schaatsen pakken…⛸

T.D. · 3 januari 2019 op 22:30

Pluim NL toch een paar koude dagen…..

Jorne · 3 januari 2019 op 23:00

Sorry voor het latertje, mooi voer voor het slapen gaan:
https://wintersportweerman.nl/franse-en-italiaanse-alpen-ook-eindelijk-weer-sneeuw-109212/

Marcelvdh66 · 3 januari 2019 op 23:08

ziet er weer goed uit op de fernpass

https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_4112.jpg

  nils · 3 januari 2019 op 23:10

  WOW!
  Kun je nagaan voor komend weekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *