Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

Weergoden echt op tilt met mogelijk twee ijsdagen in Lage Landen

check ook eens

46 Reacties

 1. Hans schreef:

  Spannend Hajo!!

 2. Jan van soest schreef:

  Nee!!!!!! Alle plantjes weer naar binnen dus!
  Maar verder wel bijzonder hoor!

 3. Frederic schreef:

  En weer berekent EC00 8cm sneeuw voor het zuiden van NL en België nu zaterdag.
  Andere modellen berekenen minder sneeuw en vooral noordelijker.

  • Robin schreef:

   Doe mij die andere modellen dan maar 🙂 Hier in Lelystad mag het best nog eens wit worden.

  • Ab schreef:

   Van mij mag die sneeuw wel vallen hoor ff. Zo kan ik weer mooie foto’s maken 😉

  • Geert schreef:

   Idd, nog heel onzeker. Bepaalde modellen berkenen doodgewone regen voor de Ardennen, een smeltend sneeuwvlokje voor Vlaanderen…en nog iets noordelijker dan…de droge sneeuw voor onze Noorderburen. Benieuwd welke kant het opgaat!

 4. Hans schreef:

  en.. Beterschap dan Hajo!

 5. maarten schreef:

  Ik had de pijp eigelijk al aan Maarten gegeven. En had afgelopen weekend al bijna een korte broek aangetrokken.
  Nee deze zag ik niet aan komen maar wel weer even leuk.
  En zet hem op Hajo.

 6. Teunis schreef:

  @Hajo, mij is opgevallen dat met name de Noordpool veel te koud is voor de tijd van het jaar ( zie http://cci-reanalyzer.org/wx/DailySummary/#t2anom).

  Wat is jouw visie hierop? Komt dat omdat we weer naar het voorjaar gaan of is dit een bijzondere kanteling van de veel te warme winter hier?

  • Hajo schreef:

   Yin en yang. Over 500 jaar gaan slimme computers conclusies trekken uit de bak data die we tegen die tijd hebben. Dan begrijpen we iets van klimaat.

 7. Robin schreef:

  Afgelopen weekeinde was het ijs op tijd weg voor de Heineken-roei-vierkamp op de Amstel. Komend weekeinde staat, weer op deAmstel, de Head of the River op de kalender.
  De deelnemende roeiverenigingen zitten totaal niet te wachten op de verwachte koude, sneeuwbuien zouden wel mooi zijn voor de plaatjes

  • Daniel schreef:

   Niet alleen de roeiverenigingen. Dit weekend JoopZoetemelkClassic (toertocht vanuit Leiden) met 5.500 deelnemers. Met O5 en 1-2gr is dat alles behalve leuk.
   Elk nadeel hep sn foordeel: kan ik lekker uitslapen 😉

  • Robbie schreef:

   Ijs is erg want dan heb je geen wedstrijd, op de koude kun je je kleden. Heb zelf wel eens in het mooie ouderkerk liggen wachten op de start in een heerlijke sneeuwbui. Hoort erbij, het bliljft een buitensport tenslotte en voor zover ik weet zijn er geen plannen om de Amstel te overdekken :).
   Hopelijk lukt het met de omdraaing om de wachttijden op het water zo klein mogelijk te houden.

  • Jurriaan schreef:

   Het is meer die harde noordooster die me zorgen baart voor de Head, en inderdaad hopen dat we niet te lang bij Ouderkerk hoeven te kleumen…

 8. Hans schreef:

  GFS 06 hoofdrun ook errrrrugggg lekkerrrrrr tot aan het gaatje 😉

 9. Martijn sonnenberg schreef:

  Koning winter heeft schijnbaar een dat met de paashaas afgesproken als je de kaarten zo ziet. Bijzonder blijft het wel. Volgende winter 2 van dit soort koude uitbraken in december/ januari graag 😉

 10. Steve vp schreef:

  Hopelijk neemt winter 18 het kruid van winter 19 niet weg, zoals we gezien hebben van winter 13 die het kruid van winter 14 nam, natuurlijk niet letterlijk, maar hoop toch dat we de winter 19 kunnen begroeten in de ll met sneeuw en vorst in januari en februari!!

 11. Pietjan schreef:

  Waar gaat dit over? Maandag ochtend staan ze in het noordoosten dus alweer op de ondergelopen weilanden

 12. Hans schreef:

  EC wederom koud! Op 240h opnieuw een zéér koude bel in het oosten van Europa die westwaarts lijkt te trekken.

 13. Geert schreef:

  Ik heb het in het verleden al gezegd, zeg het nu nog een keer en zal het in de toekomst wss nog zeggen. Maar die Vlaamse weermannen en -vrouwen zijn echt helemaal choco! Maar die Jill Peeters slaat echt alles!!! Voor morgen woensdag benoemt de verwachte temperaturen als bijzonder hoog (12°)…dat is dus 1 graadje boven het langjarig gemiddelde. De echte koude die eraan komt en waar we zaterdag mss wel 10° of meer onder het langjarig gemiddelde zullen terecht komen…benoemt ze dan als “een beetje aan de koude kant”. En daar ging ze heel snel over…want het zou aangenaam zonnig zijn vanaf zondag. En dan zwijg ik nog over alle andere quotes van haar…Zou je nu je schoen niet in de TV gooien?! En zeggen dat 99% dus gelooft dat het morgen bijzonder warm wordt he voor de tijd van het jaar. Omdat die gewoon lam geslagen zijn door die alomtegenwoordige indoctrinatie…en zich ook niet de moeite getroosten de correcte info op te zoeken. Echt…die Jill Peeters…excuseer me, maar ik denk dat die haar hersens vooral sterk zijn opgewarmd. Graag een objectief weerbericht asjeblief Jill Peeters!!

  • Klasie schreef:

   Heeft ze zeker van het KNMI afgekeken. ..pfff. .. afspraken zijn dat de officiële weerinstituten objectief berichten en wswm deelnemers tevens de meteofictie en wens-weer mogen belichten. .!:) 🙂

  • Jannes schreef:

   Dat gedoe is voor mij de enige reden nog sceptisch te zijn. Hou niet van indoctrinatie….

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ja Geert, in Nederland is het niet anders. Af en toe lachwekkend.
   Je zou bijna gaan hopen dat 2018 een berekoud jaar gaat worden….

   • Geert schreef:

    Je zou idd bijna gaan hopen dat alle maanden te koud zouden verlopen. Hoewel ik persoonlijk wel liever een zalig warme en zonnige zomer heb. Gewoon ook het feit dat je met die aankomende vorst signalen zou geven aan land- en tuinbouw bv of aan de gewone burger om je vorstgevoelige planten (om zo maar iets te noemen) af te schermen. Neen, gewoon de nadruk leggen dat het morgen bijzonder warm wordt. Dit is toch geen info meer van algemeen nut?! Goh…ik kan me hier zo aan ergeren! De nieuwslezer haalde dan nog expliciet aan dat het weekend toch koud ging worden…waarop ze dan repliceerde: “Och, dat moet je allemaal niet geloven”. Er gewoon niet meer naar kijken…zal ik me ook minder ergeren.

    • Frederic schreef:

     Inderdaad jammer van Jill, want intrinsiek is ze gewoon de beste weervrouw / -man die op tv komt in België.
     Ik was wel aangenaam verrast dat Sabine zowaar kansen op sneeuw aankondigde daarstraks op de radio. En dat 4 dagen vooruit

     • Frederic schreef:

      Ec12 berekent ook nu weer 5cm droge sneeuw voor België

     • Geert schreef:

      Hier ben ik het trouwens ook met je eens Frederic. Ik vond haar aanvankelijk ook de beste weervrouw/-man! Niet iedereen die al dan niet door toeval in deze rol is beland heeft een degelijke studie-achtergrond in die materie of is echt door het weer gepassioneerd. En dat is er soms ook aan te merken bij sommige van haar collega’s. Zij was van kindsbeen af gepassioneerd door alles wat met het weer te maken had…en zette zelfs de wekker in het midden van de nacht…omdat men sneeuw had voorspeld. Doet me denken aan mijn eigen jeugd. Maar sinds ze zich in de frontlinie heeft gegooid van het groepje “klimaatalarmisten”…zijn haar weerpraatjes jammer genoeg doorspekt met boodschappen, soms zelfs cynisme en verliezen ze bijgevolg de zin voor gezonde objectiviteit en nuancering. En een weerbericht moet in de eerste plek de nuttige info leveren. Heel jammer…want ze heeft (had) de kwaliteiten.

 14. Frank schreef:

  Heb Gerrit Hiemstra ook nog niet gehoord. Die kan het woord koud of te koud ook niet uit zijn strot krijgen… allemaal gesubsidieerd want angst verkoopt goed.

  • Hans schreef:

   Haha….”vriend” Gerrit doet me meteen weer denken aan het beruchte weekend van 8-10 december 2017. Hij voorspelde paar dagen ervoor nog dat het op vrijdag de 8e vrij zonnig, droog en wel 6 graden zou worden…. Nou, dat hebben de meesten geweten 😉

 15. Hans schreef:

  Over chemtrails durven ze ook met geen woord te spreken gaat gelijk in de complot hoek terwijl dit voor jaren 90 eigenlijk niet voor kwam (bekijk je oude foto’s maar eens) en piloten die hier al openlijk rechtzaken over aanspannen!

  • Frederic schreef:

   ???
   En in 2012 gaan we er allemaal aan zeker?

  • Jaco schreef:

   Haha, en de aarde is zeker plat, en donder en bliksem komt van Thor.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @ Hans
   Ik heb (net als elk weldenkend mens) nooit in chemtrails geloofd maar gezien je constante gedram begin ik toch langzaam te geloven dat jij inderdaad het slachtoffer bent van een wekelijke dump aan chemicaliën. Sterkte kerel !

  • Laurens schreef:

   Ik werk al jaren in de luchtvaart en maak van dichtbij de operatie/fueling, etc en vluchtvoorbereiding mee. Geloof me, chemtrails is lariekoek Hans!

 16. Mark (breda) schreef:

  Kom maar op met die snowleopard oftewel sneeuwtijger uit Rusland!

 17. Bjurn schreef:

  Het KNMI spreekt op hun site overigens wel van (zeer) koud winterweer op hun site. Dus ze zijn niet allemaal zo geïndoctrineerd. De sneeuw van aanstaande zaterdag staat niet écht in de verwachting.

 18. Hans schreef:

  De “winter” loopt langzaam richting het einde (getuige de aantal reacties) maar welke stuiptrekking kunnen we nog verwachten komende weken? Komend weekend ijskoud met een straffe oostenwind bbrrrrrr. Sneeuwkansen. GFS houdt vast aan een terugkerend zeg maar SH tot de Pasen. Bij EC is die even weg. Nee, nog lang geen lente(temperaturen).

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.