Hierboven mijn uitzicht uit m’n hotelkamer vanochtend. Laten we het voorjaarsskiën eens netjes volgens het boekje doen: met de eerste lift omhoog en al vroeg in de middag – of zelfs voor de middag – stoppen met skiën – en dan dus het weerbericht doen! Morgen start ik met startnummer 194 rond half tien in de Gardenissima, de langste reuzenslalom ter wereld. Tot mijn schrik zag ik vanochtend dat naast actuele toppers ook de skilegende Marc Giradelli aan de start staat!  

OMG! Überheld natuurlijk. Eerder al is naast mij de enige andere Nederlandse gestart met startnummer 6…

Masters wil zeggen voormalige skikampioenen. Karin van Elderen zegt mij nu niets. Na Giradelli komen de actuele toppers…

En dan dus…

In het fraaie hotel Jägerheim dineer ik samen met de journalist Friedrich Graf die in zijn tijd in het Oostenrijkse team skiede. Tja. Die wil je gezien zijn leeftijd natuurlijk wel voor blijven. Spannend allemaal.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/263239081″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

En nu ben ik – zie publicatietijdstip – toch al aan het zondigen tegen de heilige regels van het vooorjaarsskiën. Ik ga vliegen! Val Gardena here I come. Laters!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

31 reacties

Gesloten voor reacties.