sneeuwhuis

We kunnen geen genoeg krijgen van al die mooie plaatjes uit de USA. Wat een bakken met sneeuw zeg. Best zeldzaam, ook voor Amerikaanse begrippen. Natuurlijk komt Lake effect sneeuw wel vaker voor. Maar in deze hoeveelheden. En toch zou ik echt niet willen ruilen met ze.

geenfile

Het grote opruimen is begonnen. Door de vele en intensieve sneeuwval dreigen daken in te storten, en wat dacht je van de wegen?

mariamolina

Deze RT van Reed Timmer zegt het eigenlijk in een notendop: Maria Molina, weervrouw van Fox News is al 24 uur bezig om Cheektowaga te ontvluchten. “Insane” zou ik zeggen. Of in normaal Nederlands, niet normaal. De wegen worden mondjesmaat schoon gemaakt. Ze weten niet eens waar ze heen moeten met deze sneeuwhoeveelheden. Interstates zijn niet meer dan een éénbaansweg vandaag de dag.

B2_AI7BIcAAAOIL

Kun je je voorstellen dat onder deze berg sneeuw ergens een huis verborgen ligt? Of de weg?…..waar is die?……en al die auto’s die op de weg staan? Je kunt niet gewoon een shovel nemen en de weg schoonmaken. NO WAY. De kans is groot dat je een auto meeschept. En het is niet het einde van de ellende in de USA. Sterker nog, dit is nog maar het begin….waarom? Hier is de verwachting voor de komende dagen:

buftemps

Holy shit! Mag ik dat ff kwijt?  Niet alleen gaat de temperatuur vreselijk omhoog, maar er komt toch een bak met water aan. En daarna wederom sneeuw, voorafgegaan door ijzel. Holy shit. Let op: maandag komt het nieuws uit de Verenigde Staten. Indien het kabinet niet opnieuw iets vreemds verzint om ons burgers te naaien, of als er zich niet ergens een andere ramp voldoet, dan is dit “voorpaginanieuws”.

rart_14112318_14112100

De regen begint zondag……….

rart_14112406_14112100

…..24 uur later regent het nog steeds, en intensiveert zelfs dramatisch……

rart_14112506_14112100

…..en dinsdag gaat de regen over in ijzel en daarna wederom in sneeuw……en al die sneeuwhoeveelheden die er nu liggen….de hoge temps en die bak met regen…..tel maar op…….

rart_14112600_14112100

…..en dan na dinsdag wederom Lake effect snow. Pffff. Geef mijn portie maar aan Vikkie. Ik zou daar niet willen zitten, ondanks de nu sprookjesachtige foto’s en omstandigheden. Na de volgende winterse aanval is alles een beetje onduidelijk wat er gaat gebeuren.

MT8_Buffalo_USA_ens

 

Na woensdag dan enorme spreiding voor dit gebied. Het kan alle kanten op. Wel goed om te zien dat de hoofrun hoog in het ensemble van Buffalo zit. Dat kan de wintermogelijkheden voor West Europa dichterbij brengen. Daar kijk ik dadelijk nog even naar met een extra update van de avondkaarten, want die GFS paralell van vanmiddag was best YUMMIE.

 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

11 reacties

Gesloten voor reacties.