Bij deze erken ik dat ik op dit blog veel te weinig aandacht besteed aan de fantastische sport mountainbiken. Het is dan ook in en in triest dat ik vandaag – terwijl ik eigenlijk over de zoveelste dag met zware buien en fraaie regenbogen had willen schrijven – nu het nieuws moet delen dat Annefleur Kalvenhaar is overleden na een val tijdens het WK MTB in Méribel. Of all places Méribel! Het sfeervolle buurdorp van Les Menuires waar ik in 2007 mijn vrouw leerde kennen. Precies waar afgelopen winter Michael Schumacher zo ongelukkig ten val kwam op een steenworp van zijn villa. Waar voor Schumacher nog hoop bestaat, zijn familie en vrienden van de 20-jarige mountainbikester in de allerdiepste rouw gestort.   

annefleur_kalvenhaar

Op haar Facebook pagina is alles nog rozengeur en maneschijn. Bij bovenstaande collage schrijft ze op 2 augustus:

Wat gaaf hier in Canada! Geweldig mooi om hier te mtb’en, super gaaf parcours, gezelligheid & vollop genieten! Morgen om 9 uur van start in WB Mount-Sainte Anne!

Dan schiet je toch wel vol ook als je Kalvenhaar niet gekend hebt. De wereld is vol ellende momenteel. Maar hier is het weer net als met MH17: een te schril contrast tussen totale onbezorgdheid en het uiteindelijke noodlot.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.