Bij deze erken ik dat ik op dit blog veel te weinig aandacht besteed aan de fantastische sport mountainbiken. Het is dan ook in en in triest dat ik vandaag – terwijl ik eigenlijk over de zoveelste dag met zware buien en fraaie regenbogen had willen schrijven – nu het nieuws moet delen dat Annefleur Kalvenhaar is overleden na een val tijdens het WK MTB in Méribel. Of all places Méribel! Het sfeervolle buurdorp van Les Menuires waar ik in 2007 mijn vrouw leerde kennen. Precies waar afgelopen winter Michael Schumacher zo ongelukkig ten val kwam op een steenworp van zijn villa. Waar voor Schumacher nog hoop bestaat, zijn familie en vrienden van de 20-jarige mountainbikester in de allerdiepste rouw gestort.   

annefleur_kalvenhaar

Op haar Facebook pagina is alles nog rozengeur en maneschijn. Bij bovenstaande collage schrijft ze op 2 augustus:

Wat gaaf hier in Canada! Geweldig mooi om hier te mtb’en, super gaaf parcours, gezelligheid & vollop genieten! Morgen om 9 uur van start in WB Mount-Sainte Anne!

Dan schiet je toch wel vol ook als je Kalvenhaar niet gekend hebt. De wereld is vol ellende momenteel. Maar hier is het weer net als met MH17: een te schril contrast tussen totale onbezorgdheid en het uiteindelijke noodlot.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.