Bij deze erken ik dat ik op dit blog veel te weinig aandacht besteed aan de fantastische sport mountainbiken. Het is dan ook in en in triest dat ik vandaag – terwijl ik eigenlijk over de zoveelste dag met zware buien en fraaie regenbogen had willen schrijven – nu het nieuws moet delen dat Annefleur Kalvenhaar is overleden na een val tijdens het WK MTB in Méribel. Of all places Méribel! Het sfeervolle buurdorp van Les Menuires waar ik in 2007 mijn vrouw leerde kennen. Precies waar afgelopen winter Michael Schumacher zo ongelukkig ten val kwam op een steenworp van zijn villa. Waar voor Schumacher nog hoop bestaat, zijn familie en vrienden van de 20-jarige mountainbikester in de allerdiepste rouw gestort.   

annefleur_kalvenhaar

Op haar Facebook pagina is alles nog rozengeur en maneschijn. Bij bovenstaande collage schrijft ze op 2 augustus:

Wat gaaf hier in Canada! Geweldig mooi om hier te mtb’en, super gaaf parcours, gezelligheid & vollop genieten! Morgen om 9 uur van start in WB Mount-Sainte Anne!

Dan schiet je toch wel vol ook als je Kalvenhaar niet gekend hebt. De wereld is vol ellende momenteel. Maar hier is het weer net als met MH17: een te schril contrast tussen totale onbezorgdheid en het uiteindelijke noodlot.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

3 reacties

Gesloten voor reacties.