Was best lekker in Nederland de afgelopen dagen. In de Alpen was het vanaf vrijdagmiddag slecht weer. Morgen is het omgekeerd: regen in Nederland. Zon in de Alpen. En ik weer aan het vliegen.

Onderweg terug eens in Neurenberg gestopt. Als wintersporter rijd je wel 50 keer langs zo’n stad… en heb je geen idee. Met de website calisthenics-parks.com heb je een mooi aanknopingspunt waar je in zo’n stad kunt beginnen. Met 10 uur rijden is een uur sporten natuurlijk altijd goed.

Eindje verderop heb je het verrassend leuke vestingstadje Greding. Met deze supermarkt vlak aan de snelweg. Van een shopper hoorde ik dat het buurstadje Eichstätt nog leuker is. Nog dichter bij de snelweg zit Hotel Restaurant & Camping Bauer Keller. Dat is dan echt een top stop onderweg naar de wintersport. En ook met Wie kent het?

Nou hoppa… 14 september sneeuw in de Alpen. Niks bijzonders hoor. Hoort erbij… eens zien hoe lang er klanten blijven komen om te vliegen. Jij?

Komende dagen heel warm in Amerika.

Maar dan…. een complete temperatuurcrash. Wel droog…

In de Alpen slaat het slechte weer zondag toe met wel weer veel neerslag. Daarna weer een stuk beter met die kans op sneeuw de 14e. Het ensemble verraadt dat dat even goed pure meteofiction kan gaan blijven. Geef mij de ok berekende indian summer maar!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.