Was best lekker in Nederland de afgelopen dagen. In de Alpen was het vanaf vrijdagmiddag slecht weer. Morgen is het omgekeerd: regen in Nederland. Zon in de Alpen. En ik weer aan het vliegen.

Onderweg terug eens in Neurenberg gestopt. Als wintersporter rijd je wel 50 keer langs zo’n stad… en heb je geen idee. Met de website calisthenics-parks.com heb je een mooi aanknopingspunt waar je in zo’n stad kunt beginnen. Met 10 uur rijden is een uur sporten natuurlijk altijd goed.

Eindje verderop heb je het verrassend leuke vestingstadje Greding. Met deze supermarkt vlak aan de snelweg. Van een shopper hoorde ik dat het buurstadje Eichstätt nog leuker is. Nog dichter bij de snelweg zit Hotel Restaurant & Camping Bauer Keller. Dat is dan echt een top stop onderweg naar de wintersport. En ook met Wie kent het?

Nou hoppa… 14 september sneeuw in de Alpen. Niks bijzonders hoor. Hoort erbij… eens zien hoe lang er klanten blijven komen om te vliegen. Jij?

Komende dagen heel warm in Amerika.

Maar dan…. een complete temperatuurcrash. Wel droog…

In de Alpen slaat het slechte weer zondag toe met wel weer veel neerslag. Daarna weer een stuk beter met die kans op sneeuw de 14e. Het ensemble verraadt dat dat even goed pure meteofiction kan gaan blijven. Geef mij de ok berekende indian summer maar!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

5 reacties

Gesloten voor reacties.