Vanochtend op mijn verjaardag even een erg kort weerbericht. Niet omdat er geen weernieuws is, maar omdat de jaarwisseling niet bedoeld is om te miemelen over het weer over 10 dagen maar meer om toch even stil te staan bij de tijd die vliegt, bij het jaar dat voorbij is gevlogen en een nieuw jaar dat in feite zoals elke dag weer volop nieuwe kansen zal zijn.

Beeldend voor de eeuwige nieuwe kansen (en bedreigingen) zijn de ensembles die we 6 keer per dag kunnen opvissen. Hierboven de laatste 4 van GFS.  Voor de Lage Landen zit er mogelijk toch een koudkwakkelwintertje aan te komen met mogelijk wat sneeuw in het nieuwe jaar op 4 en 5 januari. De laatste twee runs zijn hoopvol. En met dank aan lage dauwpunten kan er vast op natuurijs gereden worden. Op ondergespoten velden. Wil je meer zul je nog moeten duimen.

Waar zit jij vanavond? Ik op 2 locaties. Eerst haal ik m’n dochter op in Innsbruck en blijven we daar een paar uur hangen. Met mooie oudjaarsatracties zoals je hierrrr ziet.

En dan zijn we met het vuurwerk in Zell am See Kaprun. Dat is echt spectaculair…. morgen een dagje skiën daar…. en dan weer verder in Hopfgarten ….

https://www.facebook.com/tandemvlucht/videos/504519976842035/?__xts__%5B0%5D=68.ARAM5zto6629YP74d8AReqTpcba8eyFV0IbmpcR2qLcGm-9Xu3EQ4AijYbtJxKt_vxhVGpzAHfOVqIUD6TXQkZormgaJJEA1eMh3ma9ZitNJQV1wcqilux6zhNA_5Y1A-cEc5kK6OICO-9WbDk1HDxaRC_OoZ_-3dIqC9KEFdhXmZaWV22RfV7EBQuXf461Ms16o5x60bVf4GSMdcpcgx1Szl362vH_HLd1WbqHfMDKdC44WhppL9DW9NAexl9JL4N4zEJmNVhcLSTWYCL5mXYTMS-2fi77rDrKAOIKTtBkMXu7Z-MSmBGtljyTOFEN5ARoQ9fXNklXy_kA&__tn__=-R

…. met mijn vliegcarriere…. de foto bovenaan was ik voor een solovlucht. Kijkend of ik gaatjes in de wolken zag om doorheen te vliegen. Het werd een te gekke vlucht…. maar dat plaatje van jezelf (met vertrouwen) turend in de verte van een ongewisse toekomst…. dat wens ik iedereen toe. Plus wat goede voornemens en dat je ze mag realiseren…

Categorieën: Happy New Year

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

96 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.