Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Weer een mijlpaal: kunstsneeuwproductie komt op gang

check ook eens

28 Reacties

 1. Peter schreef:

  jammer
  deze site wordt gebruikt om geld te verdienen.
  dit gebeurd door gebieden te pluggen.

  • Paul A. Club 1989 schreef:

   Wat zit jij nou voor onzin uit te kramen? Ga lekker buiten spelen Piotr, en blijf hier weg.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   bericht is nog niet af. Hajo schrijft uiteraard over een partnergebied met een ‘bevinding’ die nog niet gemeld was, namelijk dat de sneeuwkanonnen aan staan in de nacht. lijkt me prima toch? In lech hebben ze even proef gedraaid om ze te testen en staan ze inmiddels lagerop weer uit, maar dat zal volgende week wel anders zijn vermoed ik met die pluim 😉

 2. Dennis schreef:

  Beste Peter,

  Wat is het nut van je opmerking?
  Er is niemand die jou dwingt te kijken op deze site.

 3. yellow snow schreef:

  Deze site genereert traffic in de vorm van mensen als jij die geïnteresseerd in de content. Adverteerders vinden dit interessant omdat het gaat om de aandacht van de consument. Deze site wil graag adverteerders om zo wat van de gemaakt kosten terug te verdienen. Het alternatief is dat jij abonnementsgeld betaalt om op wintersportweerman te mogen kijken.

 4. fred schreef:

  Peter heb jij dan een ander beter idee, hajo leest het graag hoor, laat ik het er het gehele team van maken klopt beter.
  Heb jij dan een beter idee, peter voor het gehele team?, ben wel benieuwd wat hajo op dit moment van peter vind.

 5. Moes schreef:

  Bericht nog niet af? Of is dit het voor vandaag?

 6. Maurice schreef:

  Misschien is Peter wel iemand die thuis zit en niets doet en geld van ons verdient…

 7. Moes schreef:

  Ik weet niet hoe Peter het precies bedoelt, maar vergeleken met voorgaande jaren worden de geschreven berichten, met name van Hajo zelf, wel steeds korter en minder uitgebreid… met uitzondering van de video’s dan. Er gebeurt toch zat op de kaarten nu om over te berichten. Wellicht omdat het nog vroeg in het seizoen is, hopelijk dat als het seizoen echt van start gaat de berichtgeving erover hier ook weer wat frequenter wordt.

 8. Peter schreef:

  Laat ik het zo zeggen.
  Ik klik vaak op jullie pagina om te zie hoe het weer zich ontwikkeld.

  Ik vind sneeuw mooi en wintersport is top. Ben altijd benieuwd wat er op ons af komt.
  Alleen al die artikelen over ToTAAL oninteressante wintersport gebieden in oostenrijk die onder zeeniveau liggen en overspoeld worden door zuipende huillanders staan me langzamerhand tegen.
  Mij maakt het niet uit en ik snap het verdienmodel wel. Alleen ik zie liever een goed weerbericht dan een melding over sneeuwkanonnen in een oord waar het nooit sneeuwt en als het sneeuwt het niet blijft liggen.
  Anyhow no offends en good luck

  • Filzmooser schreef:

   @Peter,

   Wat een negativiteit bah zo jammer weer, het weekend staat voor de deur en we gaan richting de winter.

   Fijn weekend!

  • Roy schreef:

   Peter ook jouw input wordt gewaardeerd zoals een ieder zijn mening. Op zich kwam het er wat bot uit maar jouw punt is wel iets wat bij mij ook knaagt. Ik neem geen blad voor de mond en doe het liever nu voor het seizoen echt begint. Laat ik het zo brengen. Sinds zeker een jaar krijg ik het gevoel dat Hajo niet meer zijn ziel en zaligheid legt in het overbrengen van een goed in mekaar gezet weerbericht. De overige teamleden steken echt veel meer energie in een bericht dan de ‘meester’ zelf. 5 plaatjes onder elkaar zetten van Bergfex is in feite een minachting van de lezer hier. Dat kunnen de mensen zelf wel als ze dit willen weten. Een goede onderbouwing van de diverse weermodellen en actuele runs is de basis. Tel daarbij de visie van een deskundige op en je krijgt een product waar mensen voor terugkomen. Hoe het ook zij, we weten dat Hajo het prive allemaal niet makkelijk heeft gehad vorig jaar maar geef openheid naar de lezer toe. Wat zijn bijvoorbeeld de mutaties in het team? Wie zijn er nog of zijn er vertrokken. Begin fris en open aan het begin van een winterseizoen. Wie is Cescia bijvoorbeeld die ik wekelijks mooie verhaaltjes zie schrijven. Stel het team voor in een blog en wie wat doet komende winter. Je hebt binding nodig. Zou zo ontzettend jammer zijn dat deze site een uithangbord gaat worden waarbij het draait om reclame en waarbij je het gevoel krijgt op een zinkend schip te varen. Het moet er even uit deze pittige feedback maar het is goed bedoeld. Wanneer gaat het team naar Winterberg voor teambuilding en waar blijven de gezellige foto’s hiervan? 😉

   • Hans schreef:

    Kan jou gedeeltelijk begrijpen @Roy. Mutaties zijn er denk ik niet gezien het huidig team (zie “over”..). Wat wel een idee is om aan het begin van het “winterseizoen” een korte update te geven over de stand van zaken. Wat betreft het privéleven, daarover hoeft men (Hajo) wat mij betreft geen verantwoording af te leggen, wat ik destijds ook heb aangegeven. Vwb weerberichten……..deze (drukte) neemt pas toe wanneer er SNEEUW op de kaarten staat 🙂

    • Roy schreef:

     Goed dat we er over kunnen praten. Dat klopt @Hans natuurlijk is prive prive en dat hoeft echt niet openbaar hier maar ik was zoekend naar een verklaring omtrent de korte berichtgeving van Hajo en dat is niet alleen off-season. Ik haalde het vorig seizoen ook al aan high-season. Als je het mij vraagt moet je A. het hoofdbericht (ten minste gedeeltelijk) 10 uur online hebben staan. En B. een gedegen uitgebreide visie overbrengen naar alle lezers die ook naar alle reclame kijken (en er zo af en toe uit interesse wel eens op klikken). Want zonder views geen inkomsten. Maar ja het is makkelijk praten vanaf hier dus we zien wel of Hajo het zich aantrekt of niet. Ik hoop iig op een topseizoen met mooie discussies in de reacties!

     • Hans schreef:

      A. je moet aan klantenbinding doen want er is “concurrentie”. Enerzijds is de lezer hier nieuwsgierig naar het (winter)weer. Anderzijds leer je veel over het weer en ga je zelf kijken naar de weerkaarten.
      B. Met de reclame heb ik niets. Valt aan mij niets te verdienen helaas. Sta natuurlijk wel open voor tips e.d.
      C. Laat de sneeuw maar vallen 🙂

 9. Anton aus Tirol schreef:

  Denk dat Hochgurgl bij ons in het Ötztal kanshebber is voor de hoofdprijs, is weliswaar geen partnergebied maar verwachten wel 75 cm sneeuw volgens bergfex

 10. JorneValstar schreef:

  Hier van mijn kant weer een toevoeging, de video van Hajo van gisteren staat nog als een huis! Maar de sneeuw komt nu dichtbij dus mogen we langzaam gaan kijken naar hoeveelheden. Ik heb wat hoge resolutie modellen gebruikt om een indicatie te krijgen. Kanttekening is sowieso dat er lokaal aardig wat wind zal staan vooral in het hooggebergte.
  1
  Ik begin met het WRF mode, 1 lichtpaars vlekje voor de regio Brennerpas-Solden. Dit betekent dus tegen de 100cm aan sneeuw! Daarnaast zijn er nog donkere plekken te zien rond Zermatt, St. moritz en de Molltaler gletsjer.
  2
  Hier de hoge resolutie variant van het GFS. Deze geeft ons op uitgebreide schaal aan de zuidkant tot 30/40cm met lokale uitschieters richting 80/100cm. Deze prijzen zijn vooral voor de Zwitsers Italiaanse grens. De Oostenrijkse hoofdkam komt er in dit geval wat minder bedeeld vanaf met maximaal 60cm, ook geen klagen denk ik 😉
  3
  Dan mijn favoriet, het arpege model! Deze geeft ook de zwitserse hoofdkam de hoofdprijs en ben daarom hierop ingezoomd. Zien we dat ene kleine grijze puntje in die paarse massa? Zien we ook de legenda? Zien we dan 160cm sneeuw? JA! Ook de rest van de zuidkant ziet hier op hoogte zo’n 40cm neerdalen.

  Al met al geloof ik dat de Zwitsers Italiaanse grens de topper dit weekend wordt. Kanttekening is dat voor dit gebied de sneeuwgrens in het begin nog relatief hoog zal liggen (2000m) maar het hooggebergte gaat winnen! Mijn geld gaat naar St. Moritz, Bivio (geheimtip) en Livigno, hier staan tevens erg mooie webcams opgesteld dus in de gaten houden. Moraal van het verhaal en de hoge resolutie modellen; Lokale verschillen gaan groot zijn, maar lokaal valt er daarom dus ergens ook 100cm sneeuw!

  Ik kan niet wachten!

  • Hans schreef:

   Vergeet niet de enorme hoeveelheid REGEN welke er ook (eerst) gaat vallen! Afhankelijk wanneer/hoe snel het koufront gaat. Denk dat er zeker verschuivingen zullen plaatsvinden alsmede dat er sneeuwlawines gaan ontstaan (komende week). Denk dat de “winnaar” 130 cm kan gaan bijschrijven 🙂

   • JorneValstar schreef:

    Zeker! Onder de 2000m zal aardig wat regen neerdalen helaas, maarja het is ook nog herfst dus hoort er toch een beetje bij.
    Durf je in te zetten op welk gebied de winnaar gaat zijn?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Jorne

   Thanks ! Ben benieuwd wat er gaat vallen. In ieder geval erg prettig voor de gletsjers.

 11. Johan schreef:

  Jorne,

  bedankt voor de plaatjes en het verhaal. Dat smaakt in ieder geval naar meer.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.