Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Obertauern
Lees verder >

Wandelen, fietsen, klimmen,... het kan hier allemaal.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Weer een hele mooie winterse modelrun – spaar ze allemaal!

check ook eens

18 Reacties

 1. Iwan schreef:

  Mooi dat alle weerkundigen weer van de partij zijn vanaf morgen. Heerlijke discussies over wel of niet invallende winters net buiten de betrouwbare termijn of ver in meteofictie. Ik ben er weer helemaal klaar voor.

 2. Eduard schreef:

  Wel opvallende dat we zo lang onder invloed staan van hogedruk. Komt niet vaak voor in onze zeeklimaat landje. In de zomer zou het nu al maanden topweer zijn en in de winter ook. De herfst weet er geen raad mee dus nevel en bewolking. Niemandsland.

 3. Derso schreef:

  Lekker bericht Hajo… Vooral de boodschap! Kom maar op met die winter…

  Mag ook wel een keer gezegd worden.

 4. Roy schreef:

  Ja inderdaad weer een prettig bericht! 🙂 Blij dat Leo en Frederic ook weer aanschuiven want ik lees hun visies graag. Zeker nu gezien wat er zich afspeelt rondom de wellicht splitsende poolwervel willen we die ontwikkelingen het liefst dagelijks weten! Overigens wel grappig dat Sneeuwhoogte mijn berichtje van gisterenavond laat, bijna 1 op 1 verwerken in hun weerbericht van vandaag 😉 Kan ook toeval zijn natuurlijk.. het viel me gewoon op toen ik het las!

 5. Bart schreef:

  Oh jee, nu al een winterse setting en eer het december is weer zo’n vastzittende westcirculatie?? Of wordt het toch weer anders, dat het eind december er echt inknalt? Het weer heeft geen geheugen, dus ik houd overal rekening mee. We gaan het meemaken….

  • Ab schreef:

   @Bart, vergeleken met voorgaande jaren is bijvoorbeeld de poolwervel momenteel zwak terwijl hij kouder en sterker hoort te worden vaak in deze tijd van het jaar oktober/november.
   En dat ie zo zwak voorlopig blijft heeft te maken een opwarming op stratosfeer hoogte en die opwarming zet dan weer door richting de troposfeer het weer aan de grond en dat leidt momenteel en eigenlijk al weken in een geblokkeerd patroon van hogedruk gebieden op het noordelijk halfrond en er lijkt de komende tijd er voorlopig geen verandering in te komen in die patronen. Ik hou het in de gaten en morgen is @Frederic weer terug die zal je er vast meer over vertellen in een weerbericht 😉

 6. Wit voor de ogen schreef:

  Waarom meteofictie zo mooi is. Als het je niet past dan kan je het afdoen als het hoeft niet zo te zijn, als het je mooi uitkomt dan yessss, let it be.
  13 nov naar Tux:
  http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2016102806/graphe3_1000___11.6981132075_47.0850202429_.gif

 7. maarten schreef:

  Hallo allen,Ik ga jullie natuurlijk vanaf nu weer langzaam volgen.Het is nog wat vroeg maar begreep wel dat er op sommige plekken al op 1500 m al wat sneeuw was gevallen en begreep ook dat dat best wel vroeg is voor het tijd van het jaar?
  Nou ik ga jullie weer volgen.
  Gr Maarten.

 8. Maurice schreef:

  Vorig jaar winterberg met kerst. 15 graden! Heerlijk… NOT!
  Duimen voor iig koud weer! Lijkt me zo leuk een keer in winterse sferen te zitten met kerst. Als de kinderen wat groter zijn wordt het ‘gewoon’ Oostenrijk!

 9. eef schreef:

  Mooi dat leo en frederic erin komen. Hoop ook dat Ronaldo en Erwin ook weer van de partij zullen zijn. En Ab uiteraard ook!

 10. Mark (breda) schreef:

  De gezelligheid komt er weer aan. Heerlijk. Vanochtend op het fietsje naar het werk. Lekker herfstlucht opsnuiven en fris aan de neus. Ik word zo blij van de rode loper richting winter!

  • Matthijs schreef:

   En spyfromthesky.. De reacties met kaarten en verwijzingen zijn ook erg leuk. Laat het maar losgaan! Ik heb weer veel winters leesvoer nodig. In de stijl van 2010

 11. Ab schreef:

  Ook de Duitsers hebben het inmiddels doorgekregen dat de poolwervel vrij zwak is en zal blijven komende tijd en daarmee kansen biedt voor mogelijk winterweer in west-Europa komende 2 maanden november en december 😉
  Hier hun verhaal erachter http://www.wetteronline.de/wetternews/2016-10-27-pw

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.