Hoe moet het verder met ons nu zo wat alle grote media zijn verworden tot propagandakanalen…. of eigenlijk zijn ze dit gebleven sinds de tweede wereldoorlog. In tijden van oorlog MOET propaganda… daarna hoort het te normaliseren maar dat is nooit gebeurd in de koude oorlog en nu weten we niet beter. Enkel dankzij het helaas ook steeds meer gecensureerde internet blijven we op de hoogte. Nu weer het broodje aap dat 2020 de heetste temperatuur ooit zou hebben gebracht.

Niet eergisteren was het met 54,4ºC het heetst in Furnace Creek, maar gewoon in 1913 met 56,7ºC. Een of andere wetenschapper heeft dat record in twijfel getrokken (natuurlijk naar de koude kant) en alle media nemen het gretig over: en zo gaat er weer angstige klimaatklets over de borreltafel. Bill Gates heeft ook al aangekondigd dat als de Corona scare voorbij is, er weer vol gas gegeven gaat worden met de klimaatpaniek. In Tunesië was het in 1931 trouwens 55ºC zoals de Nederlandse Wikipedia nog netjes vermeldt. Heel belangrijk bij dit alles is ook: het is allemaal heel marginaal natuurlijk… Als we geen thermometers hadden zou je gewoon zeggen bij alles tussen 50 en 60ºC dat het fucking heet is. Je auto wordt tot wel 80ºC in de zon met ramen dicht. Een klimaat dat keer op keer records rond de 55 graden produceert is fors constant. Net als het zeeijs dat groeit in de winter en smelt in de zomer. Heel keurig. Jaar in jaar uit. Met wat gerommel van kleine afwijkingen in de marge. Werkelijk echt helemaal niets om je druk over te maken al zou het door het de aarde vergroenende CO2 komen. Wat het niet doet getuige bovenstaande grafiek die laat zien wat échte klimaatverandering is op de geologische tijdschaal. Ach het is net als met die aantallen Corona op dit moment. We testen ons suf en dan vind je ook wat…. goed voor de koppen in de kranten, maar het gaat nergens over. De ziekenhuizen zijn niet vol. Al decennia leven we in een situatie dat ieder van ons vele mensen kent die gruwelijk lijden aan kanker en eraan overlijden. En iedereen kent mensen met hart en vaatziekten. Waar we aan sterven als ratten. En we maken ons er niet druk over…. stel de kranten gaan voortaan minutieus berichten over iedere blessure in het amateurvoetbal. Nu ja: propaganda dus. Zoek je eigen nieuwskanalen en je bent beter af.

De komende twee weken krijgt het zuidelijk halfrond er trouwens van langs zoals je hierrr in detail leest. Flinke sneeuw in de skigebieden in Australië. En ook Zuid-Afrika en Zuid-Amerika doen mee. Nog een erg maf bericht trouwens: voor het eerst ooit is juli in Zuid-Korea kouder geweest dan juni!

Het Amerikaanse weermodel heeft vanochtend een sneeuwval berekend voor eind augustus in de Alpen. Dan zou het al vanaf 1800m wit kunnen worden. Altijd bijzonder als het gebeurt. Vanaf morgen weer drie mooie dagen in de Alpen en dan weer flink onstuimig zoals de afgelopen dagen. Zit te tikken in Niedernsill bij de bakker. Vanaf morgen weer vliegen in Zell am See. Ben je in de buurt? Kom dan langs bij sky-42.com.

 

Categorieën: Weerrecords

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

63 reacties

Gesloten voor reacties.