20150709_093717

Zaterdag 4 juli vertrok ik in alle vroegte met mn vrouw en 3 kinderen naar Italië. Naar het Lago Maggiore. Om precies te zijn naar het Lago Mergozzo. Best een uitdaging met 2 kinderen van 9 en 11 jaar en 1 baby in een maxicosi op de achterbank van 3 maanden en heel wat kilometers voor de boeg. Daarom ook direct besloten om een extra overnachting te pakken bij ons vaste adresje wanneer we op wintersport gaan. Hotel Post in Leutkirch im Allgäu is daar ideaal voor. Vooral wanneer je ’s winters naar het Montafon afreist. Dit hotel ligt niet direct op onze route maar zo omzeilen we wel de Gotthardtunnel die meestal erg druk is in de zomermaanden en konden we direct een familielid bezoeken die daar in de buurt woont.

Hotel Post Leutkirch

Na een warme nacht te hebben gehad, want ook hier in Zuid Duitsland hadden ze een warmterecord te pakken vervolgde we onze weg naar Italië. Eerst stukje Oostenrijk en Liechtenstein, daarna Zwitserland, door de St. Bernardino tunnel en bij het uitkomen daarvan een schitterende route richting Verbania. Groene Bergen en de sneeuw op de toppen ver op de achtergrond. Naast de wegen kletterde het water omlaag via de watervalletjes.

route lag maggiore
20150704_124445

We keken echt onze ogen uit. Enige minpunt van deze route, (maar volgens mij moet je langs deze route wil je naar Verbania komen of heeft iemand andere optie?) is de lange weg langs het Lago Maggiore van Locarno naar Verbania waar je niet lekker door kan rijden omdat het op sommige punten zo smal is en dat je zelfs over klinker paadjes moet. Wel viel direct op dat boven het Maggiore vaak nevelig is.

lago maggiore

De hele omgeving wekte wel de aandacht van de kinderen die de hele rit op portable tv’s films keken en spelletjes speelde op de tablets. Met de hoge Bergen om zich heen keken ze hun ogen. Nu weet ik zeker dat we de juiste beslissing hadden genomen om met de auto af te reizen in plaats van met het vliegtuig. Deze momenten vergeten ze nooit meer. Aangekomen op plaats van bestemming troffen we werkelijk een zeer net park aan met alles erop en er aan. Voor de kinderen een zwembad wat in principe al genoeg is als het een graad of 37 is.

20150705_125328

Ik wist dat er een hoge berg in de buurt was met de naam Mattarone die direct in de omgeving de hoogste is met bijna 1500 meter. Daar moest ik natuurlijk omhoog. Eerst naar de gondel. De gondel brengt je in 20 minuten omhoog! Deze bleek voor onderhoud dicht te zijn. Volgens locals was deze al geruime tijd dicht en gebeurde er bar weinig qua werkzaamheden. Ik even de stoute schoenen aangetrokken en even over de hekken gestapt om toch een glimp op te vangen. Er was zeker een tijd niets gedaan aan het onkruid te zien.

20150705_090837

20150707_110719

Dan maar met de auto omhoog vanuit het plaatsje Stresa. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb een flinke auto maar wel met een 1.4 motor erin en de auto is vrij zwaar. Ik was overtuigd dat ik het wel zou redden. Laat ik zeggen dat ik een berg nog nooit zo steil omhoog ben gereden, dus mijn tank had er ook vrij veel moeite mee die in de winter een pass gemakkelijk beklimt. Op het midden van de berg kwam ik een tolhuisje tegen. Even 7 euro afkloppen om verder te mogen (slim van ze). Mijn auto kreeg het laatste stuk zoveel moeite dat er uiteindelijk wat geluiden onder de motorkap vandaan kwamen die daar niet hoorde. Flink balend gestopt en durfde het niet aan om verder te rijden. Toch maar omgedraaid. Helaas geen prachtig uitzicht vanaf de top en ook niet in de rodelbaan gezeten die zich hier bevind. toch even voor het beeld een foto van internet geplukt. Zijn er lezers die de gondel wel ooit hebben genomen of naar boven zijn geweest met de auto? Ik lees graag hun ervaring.

11396

Het meer van Mergozzo lag er prachtig bij. Ik kreeg even een flashback naar de wintersport toen ik een ‘Beachbully’ de banen zag maken zodat er een strakke piste van zand ontstond voor de gasten.
20150709_093645

Wintersport is mijn grote passie en Hajo heeft mij ooit verteld dat waar je ook bent de wintersport naar je huis kunt halen. Lekker fietsen, staan op je trappers en slingeren in de wind en pretending dat je over de sneeuw glijdt, natuurlijk ‘heerlijk’ in een t-shirt lopen wanneer het koud is in NL, skaten, skateboarden etc. Nou ik heb er 1 bij Hajo. In dit zwembad heb je een vrij diepe, sterke stroomversnelling en wanneer je je voeten zo houdt alsof je op een board staat of op ski’s waan je jezelf op de piste. De kids deden lekker mee. Je hebt gelijk, het wintersport gevoel kun je overal beleven. En na een flinke bui heb je het hele bad voor jezelf.

20150708_134153

Over het weer wat we hebben gehad is vorige week geschreven. Wat ging het tekeer zeg. Flinke onweer en hagelstenen zo groot als golfballen. Voor een afbeelding kijk je nog een keer in dit bericht waar ze gepubliceerd waren. Na een week flink te hebben genoten zijn we gisteren terug gekomen van een heerlijke vakantie. Hieronder zie je dat zelfs de stops tussendoor de moeite waard waren. Mocht je ooit naar Italië gaan en in de regio van Lago Maggiore zitten zou ik aanraden om met de auto te gaan. Het is de reis echt waard.

20150711_141438

20150704_142232

En iedereen zegt het en het is natuurlijk zo waar. Als je kinderen genieten dan genieten de ouders ook volop. Nou zelfs Ziva van 3 maanden deed het super en genoot volop!

20150704_212220

 


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

17 reacties

Gesloten voor reacties.