Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Weekeinde superkoud in Alpen en daarna blijft het nat

check ook eens

30 Reacties

 1. Spyfromthesky schreef:

  Mmmmm, maak mij niet zoveel uit voor de L.L. Ik was dit jaar toch al niet van plan ergens vakantie te nemen. En met mijn vele weken vakantie zal er vast wel weer een mooi moment zijn van lekker weer.

  Tis even meer een jaar van wat meer bezuinigen en wat extra centjes te gaan verdienen. Want onze regering kleed ons al voor vele jaren uit, ook na de crisis waar we gefopt worden door zgn. netto wat meer over te houden.

  Als de regen maar een beetje meevalt. Ik vind 17 à 18 graden best wel lekker. Maar dat zit er zelfs even niet in!

  En extra smeltwater, nu sneeuw in de bergen, is goed voor de rivierenstand. Eigenlijk zijn nu vele mensen tevreden.

  Spyfromthesky

  • Hans schreef:

   2e alinea klopt helemaal Spy. Wat die politici wel niet allemaal beloven….. bloedzuigers zijn het! Ik heb al lang geleerd hoe ermee om te gaan……

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Tot 8 mei is het sneeuwkoud, daarna variaties op koud. De polaire lucht zal Europa niet zo snel verlaten, in ieder geval niet voor 12 mei.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  EC 00 uur ziet in de berekeningen voor 8 en 9 mei flinke sneeuwval in de Alpen.
  Vanaf 30 mei kun je nog veel sneeuw zien in de Alpen. Zeker boven de 2100 meter!

 4. Hans schreef:

  Ondanks dat ik van kou hou vind ik lekker warm weer in de vakantie prima. Vandaag strak blauw en ca. 25 gr. Kraakhelder weer, en zoals vaker aangegeven: nog veel sneeuw…..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1556734531.jpeg
  [/img]

 5. Mark (Breda) schreef:

  Heerlijk fris. Kom maar door met die frisse lucht. Tot in september graag!

  • David schreef:

   Met op zijn tijd een beetje regen natuurlijk

   • Skiwi schreef:

    Laat ‘t uit, aub… ‘t Is tijd voor zomer nu

    Echt wel om gek van te worden: heel de winter zitten we te bidden voor koude en wanneer niemand (allez, behalve jullie 2 dan) er nog zit op te wachten krijg je dan zo’n klote nat en koud voorjaar…

    Grrrr…..

    • David schreef:

     Niks mis met een Hollandse zomer die mag gerust komen van mij maar dan lekker max 25 gr en op zijn tijd regen dat ons land niet te veel uitdroogt.

    • Snowman schreef:

     Serieus? Maart, toch een gedeeltelijke voorjaarsmaand een kleine 2 graden te warm, april, voltallige voorjaarsmaand eveneens een kleine 2 graden te warm. Direct klagen over een “klote en nat” voorjaar gaat mij een stap te ver. Al helemaal met een 2018 in het achterhoofd.
     Laat het Nederlands weer maar even lekker normaal doen, prima.

     Winter in Nederland is altijd hopen.
     Zomer in Nederland komt er altijd wel. Relax.

    • Hans schreef:

     Skiwi, jij zoekt eind april toch ook nog het koude weer op? Dus……
     Maak je borst maar nat voor de komende tijd. 😉

     • Skiwi schreef:

      Begin april 😉

      Van zodra de Paasvakantie erop zit mag wat mij betreft de zomer beginnen en dan duren tot aan de herfstvakantie, wanneer de winter meteen mag van start gaan 😉

      Maar Snowman heeft eigenlijk wel gelijk: maart en april waren wel al vrij goed. Maar dat wil niet zeggen dat ‘t nu al mag stoppen, hé 😉

 6. Hans schreef:

  Er konden wel eens kouderecords gaan vallen….”ook in NL.
  Gaat ook problemen opleveren op de weg met al die zomerbandjes: zeker op diverse passen met al die terugkerende vakantiegangers.
  https://oesterreich.orf.at/stories/2979262/

 7. Hans schreef:

  Mijn BV: maand mei gaat beneden gemiddeld verlopen in NL.

 8. Hans schreef:

  HAHAHA… lachen met die GLe-elite in A’dam …… LOL!,,,
  https://www.ad.nl/binnenland/amsterdams-plan-om-vervuilende-auto-s-te-weren-zaait-verdeeldheid~a3e95f84/

  Wat nu als de wind een beetje “verkeerd” staat….. waar is dan de duur betaalde “SCHONE” lucht!?

  • Roland Bodegraven schreef:

   Ook mooi, dan opperen mensen transferiums aan de rand van de stad…
   Zie je het al voor je wanneer je op vakantie gaat en je je auto in wil pakken?
   2 Koffers, metro in, in de auto, metro in, koffers pakken, metro in, in de auto. Eindelijk klaar om te vertrekken bedenk je je dat je een luchtbed bent vergeten en koop je die maar nieuw, want je hebt geen zin om weer in de metro te stappen… Heel handig.

   • Skiwi schreef:

    Tja, waarom zou je in een grootstad nog een auto willen? Niets dan last mee.
    En voor die paar keer per jaar dat je bagage moet zeulen neem je toch gewoon een (electrische en binnen een paar jaar zelfrijdende) taxi? Als je rekent dat een auto maandelijks al snel meer dan 500 euro kost, daar kan je toch wel al wat taxiritjes mee bekostingen, hé

    • Roland Bodegraven schreef:

     Zeker, maar het blijft gedoe natuurlijk. Ook een belangrijk punt is waar je aan de amsterdamse grachten de ruimte gaat vinden voor al die laadpalen.

     • Skiwi schreef:

      Niet 😉

      Eigenlijk komt heel die klimaathisterie een paar jaar te vroeg: van zodra volledig zelfrijdende auto’s ingeburgerd zijn zal je eigenlijk geen eigen auto meer nodig hebben: je “roept” of reserveert een electrische met je smartphone, die staat op het gewenste uur aan je deur en brengt je naar je bestemming en gaat dan naar de volgende klant. Als de batterij bijna leeg is rijdt hij zelfstandig naar een laadstation buiten de stad (of in een parkeergarage in de stad, want die staan dan toch leeg).

      Bagage neem je niet meer zelf mee, maar stuur je gewoon op (behalve dan je handbagage) met een koerierdienst en bij aankomst in je hotel staat je valies al netjes in de kamer

     • Roland Bodegraven schreef:

      Wat je aanstipt is inderdaad het grootste probleem. Te vroeg komt het allemaal. Niet dat ik tegen verandering ben, maar er moet wel een alternatief zijn.

   • Hans schreef:

    Bij terugkomst moet je het luchtbed ter controle laten zien denk ik bij die GLe gasten………. want stel dat je er “ vuile lucht” in hebt meegenomen… 😉

 9. vanDam schreef:

  Kom maar door met het nieuwe weerbericht, er gaat weer een mooie laag verse sneeuw vallen in de Alpen in de hogere gebieden. Aan de Italiaanse kant zelfs meer als 1 meter volgens Bergfex.

 10. Hans schreef:

  Er kon best weleens een aardig pak sneeuw gaan vallen. Ik schreef het al eerder mbt het verkeer op de weg:”Gaat ook problemen opleveren op de weg met al die zomerbandjes: zeker op diverse passen met al die terugkerende vakantiegangers”…..
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/05/1556911404.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.