In de huidige berekeningen is zon en zeer schaars goed vooral in de Lage Landen en in Duitsland en Midden-Europa. In de bergen heb je dan altijd nog van die spectaculaire tussenfasen. Voel me dan ook echt gezegend hier in de regio Zell am See Kaprun te zitten. Maar het blijft zo dat ik voor komend weekeinde goed nieuws heb voor de lockdowners/thuisblijvers.

Sneeuw in het Amerikaanse model. Met dit sneeuwdekje als gevolg:

Vooral België echt niet gek met op maandagochtend de meeste sneeuw op de grond.

Maar ook het Europese model berekent komend weekeinde sneeuw en niet alleen langs de oostgrens. Zie hierboven en hieronder het resulterende sneeuwdekje.Met op dinsdagochtend de meeste sneeuw op de grond.

W

Tja de pluim laat met de hoofdrun een verschrikkelijke WC zien. Maar onderaan zie je dat de sneeuwkansen blijven. De komende modelruns zullen dus verrassingen blijven geven. Maar ga voorzichtig even uit van een tamelijk beroerd vervolg en geniet komend weekeinde dus extra.

Blijf hier komen voor mooie plaatjes en winterverhalen. Lees af en toe wat ik schrijf over bitcoin op bitcoindaily.nl. Mijn BTC adres is 36LUnc5FLvbuLXYMh6Sk6ZT7riXx9Y1J9i zou erg bijzonder zijn daar een kleine donatie op te ontvangen.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Donaties blijven verder welkom om dit plekje op internet open te houden!

Inloggen om te reageren, doe je via deze link.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

17 reacties

Frans V · 21 januari 2021 op 11:25

Ik heet geen wappie daarom durf ik dit hier bijna niet meer neer te poten;
Frankrijk skiliften dicht t/m eind februari. Italië en Oostenrijk ook geen zicht op opening. Zwitserland draaien ze wel, en de mensen vallen blijkbaar wonderbaarlijk genoeg niet allemaal dood neer. Sterker nog, aantal nieuwe gevallen en sterfgevallen in Zwitserland daalt zelfs. Als je al een causaal verband tussen opening van skiliften en aantal corona gevallen wilt zien is het dat het aantal besmettingen daalt als je de liften laat draaien 😉
Fijne donderdag, bijna weekend. Lekker vrij, maar niet meer over straat.

  Kees · 21 januari 2021 op 13:37

  “Niet meer over straat”?
  Uhhh…! Heb ik wat gemist? Het wordt vooralsnog prachtig weer, wat houd het tegen?
  Ben best verbaast over de reclames op deze site, lijken bij mij wel ‘reaguursels’ met dezelfde tekstopmaak… Best verbaast ook over de ‘groene’ duurzame reclame van een bank (met € zonder bitcoins) met een windmolentje, of zouden het persoonlijke ‘cookie’ reclames zijn?

   Frans v · 21 januari 2021 op 13:46

   Doelde op de aangekondigde avondklok.

Jaap verlaan · 21 januari 2021 op 20:35

Is dit nou de side die ik een paar jaar geleden zo graag bezocht met leuke wintersport fanaten met mooie berichten en foto’s wat is er gebeurt?

  Aart · 21 januari 2021 op 22:41

  Beste Jaap. Kennelijk al een hele tijd deze site niet meer bezocht? Kijk je zelf wel eens naar webcams van wintersportgebieden? Valt je dan niks op, zoals stilstaande liften en lege pistes? Als ze die al tonen (https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/webcams/)? Of kijk desnoods naar de webcams van Snowworld. Oh nee, helaas, gesloten. Schaatsen dan? Alleen overdag indien geboekt en op 1,5 m afstand van elkaar. Op (halve) buitenbanen? Werkelijk?
  ‘De’ wintersport (skiën, schaatsen) zoals we die kenden is niet meer. Gaat zeker dit seizoen ook niet meer gebeuren. Wat is dan nog het nut van überhaupt welke weer- of wintersportsite? Die paar natte sneeuwvlokken komend weekend? Meneer Rutte is al lang blij dat het natte sneeuw is die amper blijft liggen, anders had er een ook nog een ‘sneeuwlok’ gevolgd, want oei oei, zoveel mensen bij elkaar in de natuur. Help!
  Vergeten zijn oa: drukte van Hemelvaartsdag, Damdemonstratie, Tilburgse voetbalsupporters en als klap op de vuurpijl het huwelijk van meneer Grapperhaus. Denk je nou werkelijk dat meneer Grapperhaus zijn huwelijk op gelijke wijze had gevierd als er inderdaad een zeer besmettelijk dodelijk virus rondwaart? Extra uitbraken daardoor? Ik heb er niets over gelezen.
  Er schijnt ook nog een corona app te zijn….

  Of ik pessimistisch ben? Zeker. Realistisch? Nog zekerder. Of word jij vrolijk van een Biden Administration die allemaal, terwijl ze nota bene buiten staan, (demonstratief?) een niet werkend mondmasker dragen? Bereid je dan maar voor want: You ain’t seen nothing yet. Dit is pas het begin. Men/we zijn een doodlopende weg ingeslagen waaruit ontsnappen niet meer mogelijk is, zonder dat dat heeeeel veel geld gaat kosten. Want het MKB, de horeca, evenementen-, entertainment- en reiswereld ruiken bloed als nu het coronabeleid ineens losser zou worden. Ik zie ook geen uitweg, want wanneer gaan bijvoorbeeld de mensen die zich vrijwillig hebben laten vaccineren daar voordeel van krijgen? Voorlopig niet, misschien wel nooit. Want er komt gegarandeerd een ander virus en begint dan dit circus weer van vooraf aan? Nou vooruit, een ‘oplossing’: stop met je te laten testen als je niet ziek bent! Want op aantal positief getesten wordt beleid gemaakt. Wat is er eigenlijk mis met de normaliter gehanteerde IFR?

  Van een econometrist hoorde ik: “Het sterftepercentage van de leeftijdsgroep 0-65 jaar is in de afgelopen 25 jaar nog nooit zo laag geweest in 2020”. Oh? Maar, er is toch een pandemie gaande?

  Ik ben een techneut, een bèta dus en kom met oplossingen voor problemen. Doen alle techneuten. Het zijn de alfa’s die voor problemen zorgen, omdat ze de bèta’s niet (willen?) snappen. In mijn technisch werkgebied voorbeelden genoeg.

  Sorry, moest ik ff kwijt 🙂

Jaap verlaan · 21 januari 2021 op 20:51

Juist dit zo ons moeten verbinden en bly maken alleen al het bericht dat we misschien wel weer wat sneeuw krygen dit weekend dat zou toch mooi zyn en laten we er proberen er van te genieten en maak met ze allen weer deze side zoals hy was met iedereen die bly is met ys en sneeuw en niet met allemaal dingen waar wy toch geen grip op hebben maar daardoor jammergenoeg wel tegen mekaar komen te staan en dat is jammer! Dus mensen strydbyl begraven en Joy the wheather met hajo

Jaap verlaan · 21 januari 2021 op 21:04

En hajo ook jy moet je gewoon by het weerbericht houden want dat verhuld jouw site en dat komt gezien de reacties waarop jy dan weer reageert die niks met het weer te maken hebben en zeker niet voor de wintersport liefhebber bv klimaat Trump politiek opwarming enz enz dat weet ik al en velen met ons. Maar dan haken mensen af we willen mooie ys en sneeuwberichten zien. Succes en hoop dat het weer die zelfde spectaculaire side gaat worden waar ik zoveel mensen op geatendeerd heb.

Erwin · 21 januari 2021 op 22:12

Hajo is de andere ‘side’ op gegaan Jaap met een andere soort ‘site’ qua berichtgeving 🙂
Zelfbenoemde ‘experts’ zijn er overal helaas volop.

Tjeerd · 21 januari 2021 op 22:27

Jaap Verlaan=Kirsten=Hajo, pseudoniemen. Lachwekkend dit.

Claus · 22 januari 2021 op 00:41

WTF waarom komen jullie hier nog steeds Erwin en Tjeerd? En maar sarren en klieren, rot dan liever een eind op. Maar jullie zijn zo zielig, dat je schijnbaar niets beters te doen hebt. Get a life buiten WSWM of doe normaal.

Hajo, thx voor je berichten, ondanks dat het ons onmogelijk wordt gemaakt er zelf nog van te genieten door een stel idioten die de macht in Den Haag hebben overgenomen.

En daarover gesproken, onbegrijpelijk dat bijna niemand ziet hoe enorm er met cijfers en grafieken wordt gegoocheld, om toch maar vooral een angstig hoge piek te creeeren om de klok erdoor te drukken.

Ik had echt nooit verwacht dat we hier zo ver zouden zinken.

Erwin · 22 januari 2021 op 01:00

Beetje dimmen vriend!! Net zoals jij een mening hebt hebben anderen die ook. Je bent zelf een ronduit sneu en zielig figuur!!

jeroen · 23 januari 2021 op 23:14

Jammer dat het niet opgepakt wordt, maar kijk NU eens ff naar de avondrun en zowel de operationele run en de controlerun zakken naar diepvrieswaarden, zelfs de beloofde opwarming vanaf donerdag staat niet meer op de kaart. In tegendeel zelfs, vanaf donderdag gewoon ijsdagen !!

  Hajo · 23 januari 2021 op 23:15

  OK te gek. Ga meteen kijken.

  Hajo · 23 januari 2021 op 23:18

  Inderdaad een hele fraaie run voor wat het waard is. Maak er morgenochtend ff een video van. Dank je.

Gesloten voor reacties.