Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

Wedstrijd: lichte, matige, strenge of zeer strenge vorst woensdagochtend?

check ook eens

86 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  -9.8ºC.

 2. Marco K schreef:

  Houd ik het op -11,1ºC .

 3. Jan Purmerend schreef:

  -6.8 C

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  -11,4 oosten des lands!

 5. Filzmooser schreef:

  -11,7 dat moet hem gaan worden..

 6. Martijn sonnenberg schreef:

  -13.4

 7. Asten (Harmelen) schreef:

  @Hajo: Ik zou er nog wel een tijdstip aan verbinden tot wanneer men met een reactie kan komen. Anders wordt ‘t meten met 2 maten…;-)

 8. Jornevalstar schreef:

  -7,7

 9. Breunis (Nature Trail) schreef:

  -10,6 C.

 10. Remko schreef:

  -9.9 Twente. Neem aan dat we de officiële waarnemingsposten nemen. Aan de grond 12.7, ook Twente. Nacht van dinsdag op woensdag.

 11. Geert schreef:

  En waarom ga je ervan uit dat die El Ninjo wel zijn invloed heeft gehad op onze West-Europese winter? Zijn de onderzoeken daarvoor al lang genoeg aan de gang? Moeten we dit niet veel langer en breder in de tijd gaan bekijken, onderzoeken en dan pas voorzichtige analyses beginnen maken? En dan plots wel blindelings het KNMI volgen? Alsof zij nu de schuld dragen. Of verschuil je je hier wat achter om je mislukte winterverwachting wat te rechtvaardigen? Sorry Hajo, maar je voorspelde al vanaf 2014 strengere winters…en ook die waren superzacht zonder El Ninjo-toestanden.

  • Bas schreef:

   @Geert Drink jij naast azijn ook nog wat anders? Mijn advies zou zijn drink daarnaast ook af en toe eens een glas water.

   • Geert schreef:

    Ik reageer enkel op relevante op- of aanmerkingen. Mijn reactie is gewoon een heel on-toppic discussiepunt. Persoonlijke visie en mening. Mensen die wetenschap als passie hebben en hierover ook vrank en vrij van mening durven en willen te wisselen, dat maakt het pas echt interessant. Die mensen zijn gewoon ook onvervalst aangenaam boeiend. Mensen die daarentegen hierop enkel kunnen repliceren met de afgezaagde woorden “azijn” en “zeiken’ zijn helemaal niet boeiend of interessant en dragen ook niks bij. Tot die laatste categorie behoor jij namelijk.

    • Frederic schreef:

     haha. I like your style @Geert. Kritisch en rechttoe rechttaan, met niet te veel flauwe zever errond 🙂 . En dikwijls zit er onder de cynische lagen van je reacties naast waarheid ook wat humor verscholen, al moet je er soms naar zoeken. Houdt alles en iedereen scherp. Dank u daarvoor.
     Maar let er wel op dat je kritische kijk niet in negativisme omslaat, want de grens is soms flinterdun. Daarmee bedoel ik niet deze reactie, maar vorige week deed je het wel toen we (ik) sneeuw verwachtten voor Sauerland en de Ardense toppen en je al liet uitschijnen dat dat zeer moeilijk ging worden. Prima hoor, maar onderbouw dit wat meer of zo. Bvb door te zeggen: “ik zie in de kaarten dat …, en de hoofdrun van dat model dat …, dus daarom … “. Dat is altijd beter dan te zeggen: “winter was kut, dus ook dit wordt sowieso kut”.
     Zo vermijd je dat je door anderen de stempel “negatief”, “vervelend”, “azijn”, … krijgt.

     • Geert schreef:

      Beste Frederic, ik heb nooit het woord “kut” gebruikt. Ligt niet in mijn aard. Ik begrijp wel dat je opmerking over een gebrek aan onderbouwing. Ik vermeld idd niet steeds mijn bronnen of waarop ik mijn analyses baseer…en dit kan dan als negatief worden beschouwd. Die sneeuw in de Ardennen had ik gezegd dat het moeilijk ging worden omdat ook daar de temperatuur overdag boven het vriespunt ging uitkomen. En ja, kijk, grote delen van de Ardennen zijn ook sneeuwvrij..je moet echt naar de Hoge Venen om wat van sneeuwlandschappen te kunnen genieten. Maar dank, voor je feeback….hier heb ik tenminste iets aan!

     • Frederic schreef:

      dat van die “kut” was maar een snel verzonnen voorbeeldje he. Niet op iets waargebeurds gebaseerd 😉

     • Stephan schreef:

      @Geert , wat de Ardennen betreft dat er enkel sneeuw ligt op de Hoge Venen , is verkeerd. Heb vandaag gans het Ardennen gebied tot zelfs Groot Hertogdom Luxemburg doorkruist , en deze namiddag lag er bv in Paliseul op 300 meter hoogte een gesloten sneeuwdek met een luchttemperatuur van -1 gr. Globaal ligt er sneeuw over het centrale gedeelte van de Ardennen incluis Hoge Venen. Richting Luxemburg minder.

    • Derso schreef:

     Aanvulling: mensen die continu hetzelfde zeggen zijn ook niet boeiend.

    • Bas schreef:

     @Geert Ik gebruik nergens het woord zeiken volgens mij? Overigens vind ik je wel een enorme zeikerd. Je vind jezelf enorm interessant denk ik. Ik draag inderdaad weinig bij hier, dat laat ik aan de wat meer ervaren heren hier over. Wat draag jijzelf eigenlijk bij? als je het hebt over Hajo’s mislukte winter prognose?
     Af en toe in de spiegel kijken Geert!

     • Geert schreef:

      Dank voor je heel volwassen reactie Bas. Schelden kan iedereen, maar aan dat lage niveau doe ik niet mee. Allerlaatste keer dat ik op dit soort van scheldreacties nog reageer. Hier zou zelfreflectie wel heel erg op zijn plaats zijn. Heel jammer dat ze dit soort van reacties gewoon laten blinken op de site!

   • GerdaJDen Haag/Nootdorp schreef:

    Nou @Frederic, zo’n voorbeeld van jou typeert nou precies hoe de omgang hier met elkaar is de laatste tijd ..jammer .. De aandacht komt zo te liggen op al die vervelende reacties op elkaar… gaat nergens meer over …. ik kwam hier al minder (wat ik jammer vind) …. maar je moet je wel thuis voelen …

    • Joost schreef:

     Helemaal waar Gerda, leest niet prettig. Maar in mijn ogen geef je af tegen de verkeerde. Ik zou niet weten hoe ik zou reageren als dezelfde personen continu vooraan staan om iets naars over je bericht te zeggen. Of nog erger, volkomen terechte kritiek op een nare of cynische manier te brengen. Het is erg kinderachtig en niet opbouwend.

     Wat stel je voor daar aan te doen dan? Of vind je de manier waarop een Geert, maar ook anderen, steeds reageren normaal dan?

    • Frederic schreef:

     Weet je wat het grote verschil is met de reacties van enkele jaren geleden @Gerda? Vroeger kwam iedereen in de reacties zelf aandragen met extra kaarten en info in de reacties. Zo ontstond er een eigen zeer uitgebreid weerbericht in de reacties dat dikwijls heel aanvullend was voor het hoofdweerbericht.
     Maar misschien hebben we toen teveel ons best gedaan, want tegenwoordig kan bijna iedereen die hier reageert zelf de kaarten en ensembles lezen. Niemand heeft echt duurzaam die rol overgenomen toen Ronaldo, Leo en ik hier ook berichten zijn beginnen schrijven. Ab en Erwin wel, maar die zijn de laatste tijd minder actief hier op de site. Daarom krijg je nu dus meer dan vroeger reacties als: ik geloof er niks van.
     Daarom dat ik een oproep deed naar Geert toe om in de toekomst ook die nodige aanbreng van waardevolle info in de reacties te leveren. Want kritiek hebben mag, maar het moet wel gefundeerd zijn. Alleen zo ontstaat er een leuke interactie in de reacties zonder mekaar af te breken.
     Bij deze trouwens een WARME OPROEP AAN IEDEREEN: je hoeft helemaal niet verlegen te zijn. Is er een kaart waarvan je denkt: hé, dit is wel een belangrijke aanvulling op het hoofdweerbericht, of dit mogelijk scenario is helemaal onderbelicht, of … Gooi het in de groep! Bovenaan rechts kan je je kaart of wat dan ook rechtstreeks uploaden.

     • GerdaJDen Haag/Nootdorp schreef:

      Wat je hier boven schrijft is zo @Frederic, maar wat ik eigenlijk bedoel is meer de manier waar op er
      gereageerd wordt .Jij gebruikte een verzonnen voorbeeldje … heeft die persoon nooit gezegd … waarom dat dan als voorbeeld gebruiken? Zo zijn er nog een aantal reageerders die het er hier niet prettiger op maken met woordkeus , elkaar uitmaken voor …… De manier van reageren op elkaar is niet leuk geworden , naast het inhoudelijke . @Joost vraagt aan mij wat ik voorstel om hier aan te doen , het antwoord is eenvoudig , hier kan ik niks aan doen . Stukje zelfreflectie … even de eigen reactie terug lezen voor je hem plaatst…. ik noem maar wat…. maar zoveel hoofden, zoveel zinnen …. Het ligt aan de mensen zelf om er met elkaar een leuke , interessante site van te maken .

     • Frederic schreef:

      Dat zelf verzonnen voorbeeld was qua woordkeuze misschien niet zo goed, maar het gaf wel perfect de teneur weer. Daarom dus. Maar goed, verder begrijpen we mekaar 🙂

     • GerdaJDen Haag/Nootdorp schreef:

      Dat is zo @Frederic 🙂

     • Leo schreef:

      Jemig @gerda . Eén verkeerd woord (idd niet zo’n handige woordkeuze) en je hangt vooral juist weer de weermannen op aan de hoogste boom. Verder is de reactie van Frederic juist opbouwend bedoeld, wat Geert gelukkig ook goed oppakt 🙂 En over het algemeen staan we hier juist zeer open voor kritiek. Mits die opbouwend en netjes is. Zo steekt een opmerking als “waarom nou altijd zo overdrijven” terwijl het gewoon een inschattingsfout (van Hajo) is mij ook. We hebben veel geleerd (ikzelf maar ook mijn collega’s) over hoe om te gaan met de kritiek. Maar we zijn ook mensen; vliegen soms wel eens uit de bocht. Realiseer je dat het héél frustrerend kan zijn als je met de meest beste en eerlijkste bedoelingen veel tijd in je berichten stopt en er dan soms zeer ongefundeerde kritiek komt of lijkt te komen (vaak komt iets in geschreven woord verkeerd over). Geloof me; dan moet je een behoorlijke gladde rug hebben hoor! Ik vind dit echt niet eerlijk van je; je doet nu (weer) of het aan de weermannen ligt. Daarnaast ben ik het niet met je eens dat de sfeer niet goed is. We doen het zó enorm veel beter dan veel andere fora (vrijwel zonder moderatie!). De reacties zijn over het algemeen zeer inhoudelijk én netjes, er komen zeer veel mooie plaatjes voorbij, er worden elkaar veel tips gegeven, en ja, soms wat wetenschappelijke dus felle discussies. Persoonlijk vind ik dat geen bezwaar.

     • GerdaJDen Haag/Nootdorp schreef:

      @Leo, waar kan ik mijn antwoord aan jou heen sturen? mailadres aub !

 12. Mark (de optimist) schreef:

  -6,2.

 13. Geert schreef:

  Ik durf een -12° voorop stellen, maar niet voor Nederland. Wel voor de Hoge Venen in België. Daar vanwege het wel bescheiden aanwezige sneeuwdekje en daar heerst sowieso een apart microklimaat. Zelfs al zit de rest van België maar in de lichte vorst kan het daar relatief zeer diep gaan. Twenthe in Nederland heeft ook zo iets bijzonders, maar ik geloof niet dat daar de laagste temperatuur van de Benelux zal worden opgetekend de nacht van dinsdag op woensdag.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Geert 15 februari 2016 om 07:11

   We hebben een sneeuwdek, dus het gaat streng vriezen. Wel, daar ben ik nog niet zo zeker van. 

   Geert, je bent een aparte… om dan met min 12 te komen 😉 😉

   • Geert schreef:

    Ik spreek nu over de Hoge Venen…lees…Hoge Venen! Daar is een sneeuwdek aanwezig. Leo refereerde naar Nederland…en daar is de sneeuw zo goed als verdwenen en op veel plaatsen helemaal niet geweest…en vandaar dat ik daar helemaal niet zeker van was. Dus gewoon wat aandachtiger lezen.

    • Asten (Harmelen) schreef:

     “Wanneer wind en bewolking verdwijnen gaat het boven dat sneeuwdek plaatselijk streng vriezen. Kansen liggen er voor Oost-Nederland, Zuid-Limburg en hoog-België. In de nachten naar dinsdag en woensdag”

     Aldus Leo… 100% juist

     @Geert: ?

     ps: voor een Belg heb je best een grote mond haha Je zou de broer van Erwin kunnen zijn..

     • Leo schreef:

      Helemaal waar, dank je wel Asten. Ondanks dat ik de kritiek van Geert waardeer (als die opbouwend en niet te vervelend van toon is) geldt hier: lees zelf zelf even wat aandachtiger Geert! Ik gaf idd aan dat -afhankelijk van al dan geen bewolking en sneeuwdek (liet ik bewust open vanwege de onzekerheid in de verachting)- er kansen waren én zijn voor O-NL, Z-Limburg, en/óf hoog België!

     • Asten (Harmelen) schreef:

      @Leo .. ja, het is veelzeggend dat Geert nadat ik netjes heb aangegeven dat jij wel degelijk ook Hoog-Belgie noemde niets meer van hem hoorde. Erg flauw want het zou hem gesierd hebben…zeker naar jou toe. Het lijkt me voor jullie weermannen uitermate frustrerend elke keer maar weer dit soort reacties te moeten pareren. Sterkte Leo haha… jullie zijn prima bezig als weermannen zijnde.. hopelijk begint niemand over het vergeten van de letter ‘v’ in verwachting… hahaha..

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   De Hoge Venen hebben inderdaad een apart microklimaat. Veel zal afhangen van de luchtvochtigheid en de windrichting. Het is 95% zeker dat er van dinsdag op woensdag geen bewolking is. Er is te veel wind boven de Hoge Venen.

 14. gertjo schreef:

  ik hou het op min 12.4

 15. Gunnar Oudshoorn schreef:

  Ik gok op -11,6

 16. Bob schreef:

  10,4.. gaat lukken!

 17. snowdreamer schreef:

  -10.6

 18. Paul A. Club 1989 schreef:

  – 12.3

 19. bart schreef:

  +32 graden

 20. Marcel van der Graaf schreef:

  -16,6 Deelen

 21. Wilfried schreef:

  Woensdagochtend om 07:39 uur wijst het kwik – 10,7 graden aan te Eerbeek (Veluwe)

 22. vanDam schreef:

  Woensdagochtend -10.1

 23. Eddy Breed schreef:

  -12.5

 24. qlubtempo schreef:

  -11.4

 25. dennisvld schreef:

  ik zeg -9.1

 26. Asten (Harmelen) schreef:

  -7,3

 27. Spyfromthesky schreef:

  Wordt er nu gemeten met dauwpunt of niet met dit wedje?

  Spyfromthesky (Arnold).

 28. Mark (breda) schreef:

  -9.7 graden

 29. Mark (breda) schreef:

  Is er ergens een site die alle kaarten van de diverse modellen naast elkaar zet? Bv. De meest actuelec run van Gfs, europese model, hirlam etc. Erg interessant om dan de kaarten naar elkaar te zien. En als het er niet is….wellicht maken?

 30. Spyfromthesky schreef:

  Ok, ik ga voor -7,7 voor Hardenberg.

  Spyfromthesky (Arnold)

 31. Leo schreef:

  -9, meer niet. Whahaha. Nu sabel ik Hajo genadeloos neer en speel ik (met nieuwe actuele inzichten) vals hoor 🙂 Zie mijn uitleg onder de avondupdate 😉

 32. Wouter schreef:

  – 10,5

 33. Willem schreef:

  Wordt niet kouder dan -9,3 op 2 meter hoogte.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.