sneeuwNL

Mijn complete winterverwachting faal kan nog een klein beetje worden gerehabiliteerd als we woensdagochtend ergens in Nederland boven een rest van een sneeuwdekje en onder de zo verwarmende dikke deken van CO2 verrassend naar bijvoorbeeld -14ºC kelderen. Want ik had beloofd dat er een korte felle vorstperiode zou komen à la februari 2012 met daarin weer een mooie uitzakker onder de -20ºC. Ik baseerde dat mede op de prachtige absolute kouderecords die we afgelopen zomer scoorden. En ik was een beetje dom want El Ninjo was toen al volop in de maak en ik volgde het KNMI dat die géén invloed heeft bij ons.

Happy Valentijn  😅👍❤️ #hartjesballon #sneeuw

Een foto die is geplaatst door Gina Preisser (@ginapreisser) op

Nou, we hebben ons tweede wintermomentje deze winter en het is niet zo gek als wat de Amerikanen momenteel meemaken. In Boston werden alle Valentijnen gisteren wakker met -22,8ºC, de koudste Valentijnsdag sinds 1957. Zie ook deze video van weather.com.

strengevorst

En dit is het dan bij ons. De -10ºC en vanmiddag weten we al  zit al waar HIRLAM op uitkomt woensdagochtend. Op dit moment loopt de berekening tot middernacht en is het al -5ºC.

charts_harmonie_t2m_bnl_49

Ook het harmoniemodel is binnen tot dinsdag middernacht. Daar zien we al -8ºC. Ik denk dat we de -10ºC zeker gaan halen en misschien inderdaad nog wel meer. Afwachten. En leuk om in de reacties een wedstrijdje op te tuigen. De winnaar stuur ik een skibumper toe. Ik bijt het spits af met -12,6ºC. En dat is voor de hele benelux want Nederland wordt toch het koudst #lagerisbeter. 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

86 reacties

Gesloten voor reacties.