Ook dit seizoen worden de families met kinderen tot 14 jaar weer verwend in Obertauern. De jonge wintersporters kunnen zichzelf het skiën of het snowboarden aanleren dankzij een geweldig pakket. Ik praat hier natuurlijk over het in Obertauern welbekende; Bobby’s Sneeuwavontuur! Er is nog 1 periode waarin dit pakket wordt aangeboden aan gezinnen met kleine sneeuwmonsters. Deze periode is van 26 maart t/m 2 april 2016. Kort dag wellicht, of voor diegene die last minute gaan misschien perfect. Het is helaas niet in de krokusvakantie, maar heb je kinderen tot 5 jaar, dan is dit echt wel iets om over na te denken. De sneeuw in Obertauern is rond deze tijd altijd goed en voldoende. Buiten dat tref je in maart een heerlijk zonnetje wat weer voordelig is voor het plezier van de kinderen.
csm_familienurlaub_winter_obertauern3_48b757b982

Dit pakket is inclusief verblijf, skipas en 5 dagen skiles of 5 halve dagen snowboardles. De huur van het materiaal is ook allemaal bij de prijs inbegrepen en gebruiken ze 6 dagen, zodat de kleine ook nog heerlijk een dag met de ouders kan skiën. Zelfs de accommodatie en het eten is inclusief. Mocht je ervoor kiezen om met het vliegtuig af te reizen, ziis ook de transfer erbij inbegrepen. Voor de kinderen tot 5 jaar heb je het hele pakket voor €199.  Bij de volle 5 dagen skiles is de lunch tussen de middag niet inbegrepen, maar kan wel worden bijgeboekt. De start van dit arrangement is op zondag of maandag. Reken zelf maar eens uit wat het zou kosten wanneer je al deze opties los van elkaar zou boeken. Nee, zo gek is dit nog niet.

Dan is er nog het arrangement voor de stoere kids van 6 tot 14 jaar. Hierbij zit ook het verblijf, de 5 daagse skiles, of 5 halve dagen snowboardles, de materiaalhuur en de skipas inbegrepen. De skipas krijgen ze voor een duur van 6 dagen! De lunch tussen de middag tijdens de skilessen is hierbij ook niet inbegrepen. De prijs voor dit arrangement is €279.

Dus mocht je werken in de onregelmatige diensten – zoals ik – kun je voor deze optie gaan met je kids die wel leerplichtig zijn. Vraag het na bij de schoolleiding. Als ik het goed heb, kun je de kids 10 dagen buiten de schoolvakanties meenemen. Tenminste, mij is dat wel gelukt. Er zullen hier vast reageerders zijn die ook met dit bijltje gehakt hebben. Laat je horen in de reacties.
csm_familienurlaub_winter_obertauern2_9e0b8ce972

Voor de allerkleinste is er natuurlijk ook wat in Obertauern. De kinderen tot 5 jaar skiën sowieso gratis. Bilbo en zijn 4 vrienden (Anton de adelaar, Gundi de gems, Harry de haas en Ricky het hert) uit de bergen verwelkomen graag de allerkleinste om hen de beginselen van het wintersporten al spelenderwijs te leren.
bibobaer9

Het schatzoeken in de sneeuw is natuurlijk ook dit jaar weer in het programma gestopt. Leuke cadeautjes zullen er gevonden worden door de kids en dit is meestal ook voor de leraren en leraressen één van de leukste onderdelen om met de kids te doen.
csm_familienurlaub_winter_obertauern4_fba75bb9df
Ook schatzoeken voor de volwassenen is er dit jaar wederom bij. Hier zal Marloes je eerdaags van op de hoogte houden. Een tipje van de sluier? Vorig jaar vond deze dame de sleutel van een BMW. Als je daar geen tripje Obertauern voor over hebt…
csm_Gamsleiten-Kriterium_obertauern15_da9a37ac9a

Categorieën: ObertauernTips

Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

7 reacties

renate · 9 februari 2016 op 13:11

Je zal die sleutel maar even vinden inderdaad..
Ik en mijn man werken ook beide onregelmatig in de zorg. Je kind dat naar school toe moet kun je van school halen maar in ieder geval niet vlak voor het eind van schooljaar en ook niet aan begin van schooljaar. En je moet zoals bij ons het geval was een ‘briefje’ hebben van de directie dat je moeilijk binnen de schoolvakanties verlof kan krijgen ivm onregelmatig werk.

Marcel · 9 februari 2016 op 13:45

Als de Paasvakantie weer in ere hersteld zou worden (net als in Belgie) dan kan de wintersport over 3 perioden (kerst, carnaval/krokus, pasen) gespreid worden. Beter voor de alpenlanden, minder druk, beter voor Nederlandse horeca (carnaval).

  Marco · 9 februari 2016 op 14:35

  Helemaal mee eens

   Joke,riederalp · 9 februari 2016 op 18:02

   100% mee eens! Zit in Milaan komt met bakken uit de lucht(regen) maar geen wind! Morgen mooi.

tom · 9 februari 2016 op 15:04

In belgië is het vanaf 10 halve dagen afwezig dat ze een dossier moeten opmaken en doorsturen. Om te zien of het niet problematisch afwezig is gedurende een heel schooljaar. Pas vanaf 30 halve dagen moeten/mogen ze een deel van het kinderbijslag afhouden voor de dagen dat het afwezig was.
Dit weerhoud mij ook er ook niet van om nu zaterdag te vertrekken met onze zoon om zo direct 9.5 halve dagen afwezig te zijn. Zelfs al zou ik een deel van het kinderbijslag verliezen is het nog steeds goedkoper om buiten de vakanties op reis te gaan. En zal dit dus ook blijven doen zolang hem in het lager onderwijs zit en goed mee kan op school. Mocht het natuurlijk over een paar jaar niet meer kunnen volgen op school zullen we dus ook genoodzaakt zijn om tijdens de officiele vakanties op reis te gaan. Wij hebben dit ook gewoon gemeld aan het school en ook gevraagd om de leerstof die ze die week zien op school mee te geven naar huis zodat hij tijdens de skireis ook nog steeds huiswerk moet maken om niet te veel achter te lopen op de rest van de klas.

Gerald · 9 februari 2016 op 16:02

Nog 11 dagen en dan voor het eerst naar Obertauern.
#superenthausiast

  Marco · 9 februari 2016 op 18:52

  Gaaf Gerard. Laat je weten hoe het was? Of vul even het review formulier in op de hoofdpagina. Staat aan de rechterkant;-) heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *