Kunstsneeuw Neuastenberg

Klik voor grotere afbeelding

Op de Vakantiebeurs ontmoette ik Julian Pape, projectleider van de Wintersport-Arena Sauerland. Als afgestudeerd geograaf heeft hij een passie voor weer en klimaat en ook de nodige kennis op dit gebied. Op verschillende plaatsen in het Sauerland heeft hij zijn eigen weerstations geplaatst om zo ook het microklimaat te kunnen volgen.

Moeder natuur
Vanochtend mailde hij me: Seit gestern Abend um 11 Uhr bin ich wieder in Winterberg und heute Nacht war zum ersten Mal in diesem Winter richtiges „Schneekanonenwetter“.  In het weerbericht van vanochtend schreef ik al dat de warmtefrontpassage woensdagavond weer wat regen naar Sauerland zal brengen, maar dat daarna moeder natuur weer een laagje wit goud op de pistes van de Wintersport-Arena gaat neerleggen.

Wat moeder natuur ook doet: ik ga vrolijk verder om mensen de schoonheid van  kunstsneeuw te tonen. Waar zouden we zijn zonder? Terug in de duistere jaren 70 en 80 toen je nog echt groene pistes had! Hieronder de fraaie verzameling met kunstsneeuwcams all over Sauerland….

[fbphotos id=330157957018416]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.