Kunstsneeuw Neuastenberg

Klik voor grotere afbeelding

Op de Vakantiebeurs ontmoette ik Julian Pape, projectleider van de Wintersport-Arena Sauerland. Als afgestudeerd geograaf heeft hij een passie voor weer en klimaat en ook de nodige kennis op dit gebied. Op verschillende plaatsen in het Sauerland heeft hij zijn eigen weerstations geplaatst om zo ook het microklimaat te kunnen volgen.

Moeder natuur
Vanochtend mailde hij me: Seit gestern Abend um 11 Uhr bin ich wieder in Winterberg und heute Nacht war zum ersten Mal in diesem Winter richtiges „Schneekanonenwetter“.  In het weerbericht van vanochtend schreef ik al dat de warmtefrontpassage woensdagavond weer wat regen naar Sauerland zal brengen, maar dat daarna moeder natuur weer een laagje wit goud op de pistes van de Wintersport-Arena gaat neerleggen.

Wat moeder natuur ook doet: ik ga vrolijk verder om mensen de schoonheid van  kunstsneeuw te tonen. Waar zouden we zijn zonder? Terug in de duistere jaren 70 en 80 toen je nog echt groene pistes had! Hieronder de fraaie verzameling met kunstsneeuwcams all over Sauerland….

[fbphotos id=330157957018416]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.